Krzyzak1719499897 26.09.2006 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 A ja odgrzebię temat - ile bierze kierownik budowy o uprawnieniach do instalacji gazowych? Pytam, bo resztę kosztów mam już ustaloną i chcę wiedzieć jaką kwotę negocjować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtas33 26.09.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Ja zrobiłem ok. 23 m przyłącza zewnętrznego + ok. 5 m wewnątrz budynku za 2000 zł ze wszystkim + 300 skrzynka gazowa. Poznań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 26.09.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 jestem w trakcie akurat, to znaczy na początku bo poziomie geodety geodeta (nowa mapa do celow projektowych + ZUD ) projekt przyłącza wykonanie przyłącza opłata w gazowni coś około 900zł minus coś tam za projekt geodeta (inwenteryzacja przyłącza) orientacyjny czas wykonania 3 miesiące tak wszystko średnio około 5tyś zł Bardzo wysokie koszt przyłącza U nas wyszło tak: - projekt 200 zł - przyłączenie 1098 zł - skrzynka 250 zł - monozłącze 120 zł - instalacja wewnętrzna 2500 zł - opłata dodatkowa nic wspólnego z kosztami przyłącza Instalacja odebrana, pierwsze słyszę o opłacie w Zud'zie Gazownia tłumaczy że opłata jest opłata przyłączeniowa a nie za przyłączenie. Projekt przyłącza ( mowa o tym do reduktora ), ZUD, wykonawstwo, wszystko to leży po stronie gazowni i niby ona ponosi te koszty. Dodam że rura z gazem była w granicy działki odległości 1m od obecnej skrzynki gazowej czyli panowie z gazowni się nie napracowali Zapomniałem .... projekt instalacji wewn. był robiony na aktualnej mapce - ok. 500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martar 26.09.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 A ja za 2500 zł ok 18 m od granicy działki do budynku + instalacja wewnętrzna ( jeden punkt dla kotła bo w kuchni nie chcę gazu), w czwartek maja to wykonywać ( w granicy już gaz mam) Robią wszystko uzgodnienia,pojekt itd. nic mnie nie obchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 26.09.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 A ja za 2500 zł ok 18 m od granicy działki do budynku + instalacja wewnętrzna ( jeden punkt dla kotła bo w kuchni nie chcę gazu), w czwartek maja to wykonywać ( w granicy już gaz mam) Robią wszystko uzgodnienia,pojekt itd. nic mnie nie obchodzi. Tylko to o czym piszesz wbrew pozorom to w całości instalacja wewnętrzna a nie przyłącze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martar 26.09.2006 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 martar napisał: A ja za 2500 zł ok 18 m od granicy działki do budynku + instalacja wewnętrzna ( jeden punkt dla kotła bo w kuchni nie chcę gazu), w czwartek maja to wykonywać ( w granicy już gaz mam) Robią wszystko uzgodnienia,pojekt itd. nic mnie nie obchodzi. Tylko to o czym piszesz wbrew pozorom to w całości instalacja wewnętrzna a nie przyłącze Zgadza sie porostu źle się wyraziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts