Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przyłącze gazowe - jakie koszty?

Recommended Posts

jestem w trakcie akurat, to znaczy na początku bo poziomie geodety

geodeta (nowa mapa do celow projektowych + ZUD )

projekt przyłącza

wykonanie przyłącza

opłata w gazowni coś około 900zł minus coś tam za projekt

geodeta (inwenteryzacja przyłącza)

orientacyjny czas wykonania 3 miesiące

tak wszystko średnio około 5tyś zł

Bardzo wysokie koszt przyłącza :roll:

U nas wyszło tak:

- projekt 200 zł

- przyłączenie 1098 zł

- skrzynka 250 zł

- monozłącze 120 zł

- instalacja wewnętrzna 2500 zł - opłata dodatkowa nic wspólnego z

kosztami przyłącza

Instalacja odebrana, pierwsze słyszę o opłacie w Zud'zie

Gazownia tłumaczy że opłata jest opłata przyłączeniowa a nie za przyłączenie. Projekt przyłącza ( mowa o tym do reduktora ), ZUD, wykonawstwo, wszystko to leży po stronie gazowni i niby ona ponosi te koszty.

Dodam że rura z gazem była w granicy działki odległości 1m od obecnej skrzynki gazowej czyli panowie z gazowni się nie napracowali :wink:

Zapomniałem .... projekt instalacji wewn. był robiony na aktualnej mapce - ok. 500 zł

A ja za 2500 zł ok 18 m od granicy działki do budynku + instalacja wewnętrzna ( jeden punkt dla kotła bo w kuchni nie chcę gazu), w czwartek maja to wykonywać ( w granicy już gaz mam) Robią wszystko uzgodnienia,pojekt itd. nic mnie nie obchodzi.

Tylko to o czym piszesz wbrew pozorom to w całości instalacja wewnętrzna a nie przyłącze :wink:

martar napisał:

A ja za 2500 zł ok 18 m od granicy działki do budynku + instalacja wewnętrzna ( jeden punkt dla kotła bo w kuchni nie chcę gazu), w czwartek maja to wykonywać ( w granicy już gaz mam) Robią wszystko uzgodnienia,pojekt itd. nic mnie nie obchodzi.

Tylko to o czym piszesz wbrew pozorom to w całości instalacja wewnętrzna a nie przyłącze

Zgadza sie porostu źle się wyraziłem