Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt BRISTOL LMP34 pracownia LIPIŃSCY

Recommended Posts

Witaj,

Jestem na etapie oczekiwania na pozwolenie budowlane.

Wybraliśmy projekt LMP 94 ale dokonaliśmy kilku istotnych przeróbek : likwidacja tarasu, dobudowanie w to miejsce dodatkowego pokoju, powiększenie garażu, likwidacja balkonów, zamiana miejsca łazienki na dole, i parę kosmetycznych kwestii, jak wielkość okien u góry, ścianka kolankowa +1pustak.

Miejsce realizacji : pod Poznaniem

pozdr, Janusz

502 36 22 67

• 1 month później...
  • 2 months później...
  • 4 weeks później...

Wybraliśmy projekt LMP 94 ale dokonaliśmy kilku istotnych przeróbek : likwidacja tarasu, dobudowanie w to miejsce dodatkowego pokoju, powiększenie garażu, likwidacja balkonów, zamiana miejsca łazienki na dole, i parę kosmetycznych kwestii, jak wielkość okien u góry, ścianka kolankowa +1pustak.

JANUSZ PROSZĘ NAPISZ JAK WYSOKĄ MIAŁEŚ ŚCIANKĘ KOLANKOWĄ JA MAM PROJEKT LMP103 (TO SAMO PLUS PODWÓJNY GARAŻ) TEŻ ZASTANAWIAM SOĘ NAD PODNISIENIEM ŚCIANKI CZY ZOSTAWIŁEŚ WYKUSZ W SALNOE I JAK GO WYKORZYSTASZ? WYŚLIJ MI OPD. NA MAILA [email protected]

• 2 months później...

Niby ten sam dom a tyle róznic :wink:

Moje zdjęcia są w stopce ale też już dawno robione.

Mam pytanie co do okien trójkątnych - macie całe trójkąty czy dzielone bo ja mam po dwa całe z każdej strony i mam problem z ich otwieraniem bo wypaczają się końce i wogóle z myciem - są strasznie ciężkie ...

Bardzo podoba mi się ta ścianka chyba z karton-gipsu w widoku na salon - ja mam prostokatną :D

Owszem okna trójkątne są w całości i w zasadzie ich nie otwieramy, a i z myciem ich nie ma problemu, no może pomijając to na klatce schodowej. Co do wypatrzania to mamy je dopiero od niecałego roku i są drewniane, więc liczę na to, że wytrzymają jakiś czas. Co do wiszącej ścianki to owszem jest ona zrobiona z gips-kartonu i rzeczywiści robi wrażenie, choć nie jest jeszcze dokończona, ponieważ brakuje jeszcze światełka oraz półek szklanych z bokami z drewna.

• 2 months później...
  • 5 years później...

Witam po długim poszukiwaniu odnalazłam ludzi którzy budują ten domek

Wybudowaliśmy odbicie lustrzane na dzień dzisiejszy mamy stan surowy w niedługim czasie wstawimy okna i ocieplimy nasz domek. Nie obyło się tez bez małych zmian schody murowane, pod schodami pomieszczenie ala spiżarnia, kuchnia otwarta na salon, pomieszczenie gospodarcze zamienione z łazienką, pozbyliśmy sie doświetlenia na klatce schodowej, strop nad garażem lany i dobudowane pomieszczenie.

Co do okien to nie będziemy mieli trójkątów bo nie można wykonać takich.

Ogrzewanie planujemy podłogówka i kaloryfery chodź jeszcze do końca nie wiemy na pewno będzie piec na gaz i kominek z płaszczem wodnym.

To na razie tyle jestem ciekawa jak domek wygląda już gotowy jak umeblowana jest kuchnia, ile gniazdek i gdzie jak oświetlić by nie przesadzić a było ładniutko, jakie jeszcze można wprowadzić rozwiązania.