Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

silnik kosiarki +troche zelaztwa= ubijarka do gruntu?

Recommended Posts

czy ktos pokusil sie o zrobienie zageszczarki do piasku

moze ktos skonstruowal skoczka?

ja mysle nad tym, bo na budowie wbrew pozorom przewiduje wiele prac zwiazanych z zageszczaniem

dlatego koszt wynajmu moglby wyniesc nawet 1000 PLN

co wy na to czy bawic sie w konstruktora?

a jesli tak to ma ktos jakis prosty przepis na taka ubijarke?

moj znajomy wzial silnik z wibratora, zamontowal go do takiej stopy jak maja firmowe ubijarki ( wyglada jak blacha pancerna z czolgu :roll: )

niestety na szczegolach technicznych sie nie znam, powiedzial tylko 'silnik jest zamocowany odwrotnie' nie wiem czy to oznacza do gory nogami, czy tylem na przod :roll: ale jesli pytasz to owszem jest to mozliwe skoro facet sam to wymyslil i zrobil

jeszcze powinnam napisac o minusach: nie ma rewersu, trzeba ciagnac kabel elektr, i trzesie strasznie - rece potem chodza jak u starszego czlowieka

czy ktos pokusil sie o zrobienie zageszczarki do piasku

Nie wiem, skąd ci sie wzięło te 1000 złotyh - no, chyba, że zamierzasz wynająć sprzęt na miesiąc...

Swego czasu gość kładący mi kostkę na podjeździe zrobił prostą ubijarkę - kawał ciężkiej blachy plus silnik od pralki plus coś w rodzaju koła zamachowego, coby wibrowało plus stary uchwyt od kosiarki. Ubijał tym 15 metrów podjazdu przez 2 dni, a ja byłem pełen wątpliwości... Faktem jest jednak, że po ponad roku użytkowania podjazd wygląda bez zmian. Znaczy się: "ustrojstwo" zadziałało.