ged 18.01.2006 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Albo to samo inaczej pokazane. Słońce w lipcu o 12. Mebelki z kuchni wywaliłem do ogrodu http://www.murbeton.h.win.pl/murator/v_4_11.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 18.01.2006 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Uuups - muszę zmniejszyć grafiki bo się źle czyta - jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 20.01.2006 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Witaj Ged!!! No zaczyna juz byc widac ten dom jako calosc... widze ze zmieniles ilosc okien od frontu i od ogrodu chyba korzystniej Ale wiesz co, moim zdaniem, jednak zamienilabym miejscami gabinet z kuchnia... i chyba wtedy wlasnie kuchanie nie bedzie od poludnia... salon jest ogromny i mam obawe, czy nie bedzie malo przytulny, mało domowy, jesli nie znajdzie sie tam nic oprocz wypoczynku, kominka i jakis kredensów... i widze ze w kuchni ustawiles stol jadalniany... hmmm... taka duza kuchnia a jakos tak malo tam blatu kuchennego... gdyby to ode mnie zalezalo zglosilabym protest, ale to tylko moje skromne zdanie pozdrowionka i czekam na dalszą czesc.. PS u nas tez zmieny w projekcie poczynamy, garaz wywalamy i robimy tam kuchnie budynek zyska tez na urodzie, bo bedzie symetrycznie okna mial bez tych fdrzwi garazowych, ktore troche zakłócały harmonie budynku mundzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 20.01.2006 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Likwidację garażu popieram dwiema ręcami !!!. Co symetria to symetria. Garaż dostawisz sobie później jako oficynę. Oglądałem zdjęcia wykończonych domków - bardzo ładne. W tego typu domkach liczą się detale i rośliny dookoła. Na wizualizacjach. Meble z kuchni wyniosłem do ogrodu, widać to na zdjęciu Taką sporą kuchnię trudno jest urządzić. To jest ponad 30 m2. Kuchnia może być i zapewne będzie pomieszczeniem rodzinnym, gdzie skupiać się będzie całe życie dzienne. Czasem z moją żonką i różnymi znajomymi siedzimy urządzamy i na koniec zawsze stwierdzamy że jest źle Chyba 'mimi' by się przydała ze swoimi 'mimi-pomysłami' W rogu za drzwiami kuchni jest komin, można tam kominek postawić, albo kuchnie węglową z piecem chlebowym jak u mojej babci ... i wędzarnie, albo piec... Blaty kuchenne będą będą - spoko. Ścianę pomiędzy kuchnią i salonem można jeszcze przesuwać, drzwi tak samo. Jakoś nie widzę kuchni po zamianie z gabinetem. My jesteśmy bałaganiarze. Aby to ukryć musimy mieć zamknięte i wydzielone pomieszczenia. Musimy mieć część reprezentacyjną zamkniętą na zamek i otwierać ją wyłącznie dla obcych. Taką częścią będzie gabinet w przypadku gdy salon będzie pełnił przez pewien okres rolę sypialni, a później to samo stanie się z salonem. Kuchnia obok reprezentacyjnego wejścia - nieee nie pasuje. Jeśli chodzi o oświetlenie, to przy takim ustawieniu kuchni jak jest teraz, chowające się słońce w zimie świeci idealnie w okna kuchni. Natomiast w lecie zachodzi świecąc w to małe kuchenne okienko umieszczone od strony oficyny. Tylna ściana oficyny ustawiona jest dokładnie tak aby nie zasłaniać w lipcu tego słoneczka i to okienko jest dla tego słoneczka Salon - pewnie będzie świecił pustką. Po co taki wielki? - taki wyszedł. Najpierw powstała bryła budynku. Aby zachować minimum dworkowych proporcji z zachowaniem użytkowego poddasza dom musi być szeroki. Salon przez kilka pierwszych lat pełnił będzie rolę sypialni - do momentu wykończenia góry. Może zrobi się tam tymczasową ścianę i powstaną dwie sypialnie. Zresztą od nadmiaru głowa nie boli, a i spieszyć się nie ma co. Inwestycja jest gigantyczna, rozłożona na lata. W tym roku stan zero (podpiwniczenie). Chomik jestem więc podpiwniczam całość, a o sensie podpiwniczenia nie dyskutuję W przyszłym roku stan otwarty i wykończenie dołu oficyny. Za parę lat dalej ... Mundzia - nie przestrasz się że bronię swoich decyzji. Twoje uwagi są bardzo cenne. Pobudzają do myślenia. Patrz, analizuj, komentuj - jest mi to potrzebne. Zmniejszyłem obrazki. Będzie się lepiej czytało na starych monitorach. Jakość spadła, ale popracuję nad tym jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 08.02.2006 00:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Tak sobie, dla relaksu i dla odsapki od kreseczek w projekcie, do kuchni wtaszczyłem kilka mebelków. Ustawione bezładnie, ale fajnie wyszło. Szokują mnie czasem te programy. Coś takiego powstaje dosłownie w 3 minuty. Wstawia się ściany, okna, mebelki, potem klik na ikonkę i jest obrazek: http://www.murbeton.h.win.pl/murator/kuchnia.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 15.02.2006 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Zamiana gabinetu na kuchnię daje możliwość podglądania podczas pichcenia, kto właśnie zajeżdża pod dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 15.02.2006 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Masz rację. Bardzo przyjemnie jest tak obserwować Już teraz łapię się na tym że gdy usłyszę chrzęst kamyczków na naszej drodze dojazdowej wychylam głowę i patrzę kto jedzie. Tam nikt nie jeździ więc jeden samochód to zjawisko. Dom od drogi ustawiony jest w odległości +- 50 m z takiej odległości nie rozpozna się człowieka. Czasem ktoś wjeżdża na nasze pole a my nie jesteśmy w stanie zorientować się kto jedzie. Myślę o wmontowaniu w mur przy drodze kamerki i mikrofon., W kuchni i tak jest TV będzie można obserwować wszystko o wiele lepiej, a nawet pogadać na odległość.Jest wiele głosów aby tak zrobić jak mówisz. Przygotuję instalacją wod-kan tak aby w każdym momencie można było zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 16.02.2006 22:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 UWAGA UWAGA - przestaję aktualizować ten wątek.Ciąg dalszy w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 25.02.2006 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Bardzo lubie takie stylowe budynki ala dworki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sarmata 13.04.2006 00:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Ale odjazd. Dziś fotki mojego (prawie ideału) Bardzo ładne ! i to na dodatek na trasie przejazdu na moją wieś. Brawo !!! brawo !!! brawo !!! Dobrze że w naszym kraju są jeszcze fascynaci tego stylu budowania!!!!! Obserwuje to forum od pewnego czasu i musze Ci powiedziec, Ged, ze trzymam za Ciebie kciuki! Nie daj sie biurokracji i partactwu, fioletowym elewacjom i oknom z PCV! I pamietaj, ze ludzi zafascynowanych tego typu architektura mozna znalezc i poza krajem (o ile pamietam, to Kosciuszko powiedzial: "Polska jest tam, gdzie sa Polacy") P.S. Twoj prawie ideal jest prawie moim idealem!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 13.04.2006 01:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Dzięki Nie dam się i wybuduję ten dworek. Jestem tego pewien. Za 2-3 lata jeśli będziesz w Polsce wpadnij do mnie, to sobie siądziemy pomiędzy kolumienkami, popatrzymy na ogród pojemy bigosu i powspominamy polskie tradycje. W moim dzienniku piszę więcej o projekcie, jest tam kilka ładnych wizualizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomik 01.05.2006 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 zaje....ista chawira, bajer. A jaki projekt.Tak trzymać, jak jest za co budować.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 01.05.2006 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Radomik - dzięki. Cieszę się, że sie podoba. ------------------------- UWAGA UWAGA - przypominam, że przestałem aktualizować ten wątek. Ciąg dalszy w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 10.05.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Tak sobie, dla relaksu i dla odsapki od kreseczek w projekcie, do kuchni wtaszczyłem kilka mebelków. Ustawione bezładnie, ale fajnie wyszło. Szokują mnie czasem te programy. Coś takiego powstaje dosłownie w 3 minuty. Wstawia się ściany, okna, mebelki, potem klik na ikonkę i jest obrazek: http://www.murbeton.h.win.pl/murator/kuchnia.jpg ged, niezła willa:)A powiedz mi co to za progam? Jejku, ja uwialbiam projekty itd...sama bym się pobawiła odnośnie przyszłego lokum;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 10.05.2006 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 ArCon+ 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 10.05.2006 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Dzięki ged Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ramon73 01.12.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Rób taki piękny dom! Jeszcze są tacy co to doceniają! Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 05.12.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Rewelacyjny projekt ged ! Naprawdę ! Wybieram się do ciebie zobaczyc kamień i dojechac nie moge ale jeśli aktualne - to się pojawię oczywiście, szczególnie że do zelkowa mam -??? rzut beretem (? - nie wiem czemu beretem - chyba dlatego ze nie poleci za daleko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 06.12.2006 00:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 10.12.2006 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 WitajPomysł i projekt jest śliczny! Bardzo do mnie przemawia.Też myślę o czymś "dworkowatym" ale z konieczności mniejszym i "uboższym".Zazdroszczę Ci, że już działasz, bo ja ciągle tylko liczę i planuję (jeszcze).Życzę spokojnego osiągania kolejnych etapów aż do finału!Pozdrawiam Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts