Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PILNE !!!! Kafelki - pomocy !!!! SOS

malgosana

Recommended Posts

Trzy dni temu połżono mi kafelki w przedpokuju, na podłodze drewnianej deski które się trochę ruszały zostały wzmocnione przez nabicie płyt OSB, na położono kafelki na kleju elastcznym SOOPRO i fuga elastyczna też SOPRO.

przy sprzątaniu, odkurzaniu po remoncie fuga zaczeła sie wykruszać jak ciasteczko - jest krucha, wypadają całe kawałki, są dziury, chce mi się płakać....

Pan kafelkarz "olał" mnie całkowicie wzioł pieniądze i na wszelkie moje prośby o interwencje nie reaguje..... ludzie .... uważajcie nie płacie za żadna usługę przed sprzątaniem.....

Proszę pomózcie..... zasięgałam rad kilku fachowców narazie tylko telefonicznie wiekszość z nich twierdzi, że przyczną jest drewniany strop w naszym straym domu i lekie pracowanie podłogi....

Nie mogę a właściwie nie stać mnie na to by zrewać te kafelki i kłaść nowe na inaczej przygotowanym podłożu ? kafelki się przecież nie ruszają .... ? Mama nadzieję, że inna fuga dałaby radę, proszę o nazwę innej spoiny lub super elastycznej fugi . Myślałam o kolorowym silkonie, ale podobno jest to niemożliwe żeby go położyć ładnie i bardzo łapie brud ....

Nie mogę spać po nocah, ale bez waszej pomocy nie dam rady

A masz moze jeszcze opakowanie od tej fugi ??? nieraz sprzedaja przeterminowane badziewie :roll:

Ale moze byc jeszcze jedna przyczynia wypadania fugi, ktora nie jest brana pod uwagie przy kladzeniu kafli na plyte OSB (nieraz sie udaje a nieraz nie), fuga powinna byc polozona po tygodniu zeby wilgoc mogla odparowac. Zagruntowana plyta OSB nie wchlania wilgoci jak przy normalnych wylewkowych podlogach a przeciez ktoredys musi sie wilgoc z kleju ulotnic.

Co do samych fug, to zawsze producenci polecaja marke fugi taka jak klej zeby sie skladniki nie gryzly :wink:

Z tego co slyszalam to Mapei jest nie najgorszy.

• 1 year później...