malgosana 18.08.2005 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Trzy dni temu połżono mi kafelki w przedpokuju, na podłodze drewnianej deski które się trochę ruszały zostały wzmocnione przez nabicie płyt OSB, na położono kafelki na kleju elastcznym SOOPRO i fuga elastyczna też SOPRO. przy sprzątaniu, odkurzaniu po remoncie fuga zaczeła sie wykruszać jak ciasteczko - jest krucha, wypadają całe kawałki, są dziury, chce mi się płakać....Pan kafelkarz "olał" mnie całkowicie wzioł pieniądze i na wszelkie moje prośby o interwencje nie reaguje..... ludzie .... uważajcie nie płacie za żadna usługę przed sprzątaniem.....Proszę pomózcie..... zasięgałam rad kilku fachowców narazie tylko telefonicznie wiekszość z nich twierdzi, że przyczną jest drewniany strop w naszym straym domu i lekie pracowanie podłogi.... Nie mogę a właściwie nie stać mnie na to by zrewać te kafelki i kłaść nowe na inaczej przygotowanym podłożu ? kafelki się przecież nie ruszają .... ? Mama nadzieję, że inna fuga dałaby radę, proszę o nazwę innej spoiny lub super elastycznej fugi . Myślałam o kolorowym silkonie, ale podobno jest to niemożliwe żeby go położyć ładnie i bardzo łapie brud .... Nie mogę spać po nocah, ale bez waszej pomocy nie dam rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 18.08.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 A masz moze jeszcze opakowanie od tej fugi ??? nieraz sprzedaja przeterminowane badziewie Ale moze byc jeszcze jedna przyczynia wypadania fugi, ktora nie jest brana pod uwagie przy kladzeniu kafli na plyte OSB (nieraz sie udaje a nieraz nie), fuga powinna byc polozona po tygodniu zeby wilgoc mogla odparowac. Zagruntowana plyta OSB nie wchlania wilgoci jak przy normalnych wylewkowych podlogach a przeciez ktoredys musi sie wilgoc z kleju ulotnic. Co do samych fug, to zawsze producenci polecaja marke fugi taka jak klej zeby sie skladniki nie gryzly Z tego co slyszalam to Mapei jest nie najgorszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 10.11.2006 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Wydłubać fugę,ręcznie lub tarczą. Położyć nową fugę tzw. elastyczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzrejs36 10.11.2006 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 dobra fuga firmy PCI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts