Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szafeczka na alkohole

Dorota_N

Recommended Posts

Mam już kilkunaście butelek alkoholi i poszukuję ciekawej szafki, na której mogę je ustawić. Ma to być mebelek raczej w nowoczesnym stylu, ale nic wymyślnego. Może jakiś stoliczek?? Sama nie wiem, nie mam pomysłu. Może ktoś coś doradzi?

pozdrawiam

Dorota

koniecznie zajrzyj na stronkę

http://www.rydzynska.pl/home.html

tam jest fajne zdjęcie "barku" bardzo nowoczesnego musisz wejść na zakładkę "mieszkania prywatne" 2004 Q1, Q2 (jedna z ostatnich zdjęć). Nie wiem czy nie musisz zapytać autorki o wykorzystanie pomysłu, bo to jakaś pani arcitekt- właśnie to oglądam- robi wrażenie!

Witam.

Może nieco odbiegnę od tematu, ale miałem kiedyś zlecenie by połączyć komnek z...barkiem na alkohol. Całośc miała być w klinkierze i drewnie.

Klient był bardzo zadowolony z efektu końcowego.

Nieco pomogło w tym usytuowanie komina i...wnęki która miała być szafą suwaną. Ostatecznie szafa stanęła w całkiem innym miejscu, a ja byłem później na "otwarciu barku". W tej chwili nad barkiem jest jeszcze zabudowa z drewna i calość wygląda oczywiście o wiele efektowniej.

http://foto.onet.pl/upload/15/53/_519965_n.jpg

Pozdrawiam.

Mam już kilkunaście butelek alkoholi i poszukuję ciekawej szafki, na której mogę je ustawić. Ma to być mebelek raczej w nowoczesnym stylu, ale nic wymyślnego. Może jakiś stoliczek?? Sama nie wiem, nie mam pomysłu. Może ktoś coś doradzi?

pozdrawiam

Dorota

hmm..Tylko zbierasz??? Czy jednak czasem otwierasz te butelki??? pomysl..ustawisz w widocznym miejscu...i co jak przyjda goscie??? chyba ze otwierasz...

Oczywiście, że alkohole są otwarte.No, może nie wszystkie, ale kilka z nich. Zresztą niektóre się powtarzają, szczególnie te któe najbardziej lubimy. My z mężem nie mamy zwyczaju opróżniać butelki we dwoje, ale wieczorem lubimy czasem wypić jakieś dobrego drinka.

Znajomi którzy nas odwiedzają, wiedzą jakie alkohole mamy, więc bynajmniej nie po to chcę mieć barek, by się nimi chwalić...

Pamiętam barek u rodziców mojej koleżanki.

Szafka pod radzieckim telewizorem była po prostu obrotowa.To był czad.

Niby zwykła szafka a tu pyk i cała bateria.

Miała jeszcze takiego pudla zrobionego na szydełku z odkręcaną głową.

Przepraszam,że nie pomogłam,ale przypomniały mi się dawne czasy.

Dorota- zrób cargo ( ja tak mam :D ) a dodatkowo przy otwieraniu zapala sie światełko ,ktore gaśnie jak sie zamyka ( acha ,mam zastosowane hamulce w cargo coby nie trzaskać butelkami :wink: )

muszę sie przyznac ,że szafka robi wrazenie ...... :D

i jeszcze jedno ...szuflade zrób na tyle głęboką , aby zmieściła sie np . butelka szampana .....