mundek 18.08.2005 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 czy ktokolwiek rozwazał, planował i zrezygnował albo buduje - zbudował takowy błagam o wszelakie info o tym projekcie Przykładowy kosztorys przesłany mi przez firmę sprzedającą projekt jest przerażająco wysoki. Chcę się upewnić czy faktycznie tak jest, czy można ewentualnie na czymś oszczędzić? z góry mocno wdzięczny mundek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.08.2005 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Hej, dom na pewno będzie drogi. Jest rozległy jak parterówka - czyli duża powierzchnia dachu i fundamentów (dach będzie duużo kosztował ), do tego ma piętro - czyli pewnie strop betonowy. Też przy takiej powierzchni konkretny koszt. Reszta kosztów - raczej w normie (ale powierzchnia spora). Nie widziałam jakichś szaleńczych nietypowości. Wszystko razem do kupy tez swoje będzie kosztowało. Jesli biuro mówi, że dom drogi - ma rację. Przynajmniej jest uczciwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundek 21.08.2005 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 Ale czy 360.000 to nie jest za dużo na taki dom ? Dla mnie to jest dość przesadzone np. dach 74000 czy też elewacje za 50000 zł lub posadzki za 41000 . Czytając Wasze posty o kosztach różnych domków te wydają mi się trochę zawyżone . Dodam link: http://www.apa-domy.com.pl/index.php?id=4&hid=739&sh=768 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts