Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Teksty budowlańców

Recommended Posts

• Odpowiedzi 242
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Szef ekipy od dachu (renomowanej, z licznymi referencjami od osób powszechnie szanowanych, w tym również od księży) na zwróconą uwagę, że rynna stalowa została porysowana do gołej blachy (a niestety nie był to jedyny babol), zamiast natychmiast zaproponować naprawienie szkody, spokojnie odrzekł, że: "trzeba se było kupić tytanowocynkowe".

Na uwagi znajomej do szefa ekipy hydraulików, że rozbili lampę w łazience:

"To Pani ich nie pilnowała?!!"

Za dwa dni ci sami "Fachowcy" robiąc bruzdy pod rury wywalili dwie dziury w ścianach wielkości pięści do pokoju dzieci. Szef stwierdził, że nie będą tego zamurowywać bo oni są hydraulikami a nie murarzami!!

• 2 months później...

Ja: A zbrojenie Pan dał?

Majster: Dałem. Niech się Pan nie martwi do wypłaty wytrzyma

Ja: To na kiedy mam załatwić tego hydraulika? (do rozłożenia kanalizy przed wylaniem chudziaka)

Majster: A, hydraulik, zapomniałem. No nie jest to pilne ale dobrze jakby rano był (rozmowa wieczorem)

Ale ogólnie ekipa była dobra

--Pani piwo sie należy bo ja tu błedy w projekcie nadganiam, tu pani słup postawie bo trza żeby strop na czymś stał

--A zagląda Pan do projektu? Bo w projekcie tu jest przewidziany słup nic nowego mi pan nie powiedział!

--No widzi pani co fachowiec to fachowiec ja tu moge bez projektu pracować bo mam nosa

Albo: fachowcy od podjazdu:

-Pani tyle i tyle za to..... ale ja tak pani mówie i tak tu pani nic nie wyjedzie!!

--te dziury między pustakami mają zniknąć

--ale to specjalnie są żeby była wentylacja i dom oddychał

--niech się pani nie martwi ja buduje jak dla siebie

--to proszę przestać bo mi się cierpliwość kończy i niech pan zacznie budować jak dla mnie!!!

---tu w tej ścianie okno miało być

--a ja tam nie wiem szef nic nie mówił że okno to muruje

A tu odpowiedz na to czemu schody mają bieg w drugą strone

--pani bo w moim projekcie nie było strzałki w która strone one idą

--ale pan ma ten sam projekt co ja

--pani ale jak ja tu nastałem i pytam szefa jak schody robić a on mówi że jak chce to ja zrobił jak kazał, a co za różnica jak lecą

wentylacja w kuchni

--pani zrobiłem pani wentylacje w kuchni bo w projekcie zapomnieli

--nikt nic nie zapomniał leci wentylacja w stropie musicie poprawić

--ee gdzie będziemy poprawiać teraz ma pani dobrze zrobioną z tamtej niewiadomo co by wyszło

albo:

--pani ja tu pani schody wypuszcze dłuzsze bo pod schodami kibelek ma być a on mi tu mały wygląda więc ja już sobie umyślałem że schody się dłuzsze zrobi

--panie rób pan jak w projekcie nie kombinuj mi tu

--ale jak mam robić tak jak w projekcie to niech mi pani ten projekt wytłumaczy bo to chyba jakiś idiota projektował i się nie da tak jak on narysował

---tak najlepiej powiedzieć że projektant to idiota że projekt do du..y a może ekipa do du..y?

---e nie to tylko takie moje sugestie, nie ma sie co denerwować, przecie ja buduje jak dla siebie i widze że mnie tu by pasowało....

Moja ekipa od k-g, jak usłyszała, że mają zrobić stelaż do nadbudowy nad okapem (kuchnia "angielska") i dopiero kręcić do tego płyty, stwierdziła:

"Panie, to kiedyś tak się robiło, teraz to nikt się tak nie bawi...".

W efekcie stelaż zrobiłem sam :)

Jak fachowcy to zobaczyli, przez godzinę oglądali i kręcili głowami, komentowali: "a to mu się k... chciało, ja p...." (podglądałem ich, a co ;) ), a potem stwierdzili, że oni po kimś nie będą robić i niech kończy sobie to ten ktoś, kto zaczął, bo oni tak nie robią, bo tak się nie robi.

W rezultacie płyty przykręcałem i szpachlowałem połączenia też sam ;), a oni byli obrażeni, bo przecież umówiłem się z nimi, że tą nadbudowę też będą robić (kasa!).

Nota bene już nic więcej nie robili - nie dałem im.

• 5 years później...

Witajcie,

prawie 9 lat temu założyłem ten wątek po tym jak na swojej budowie usłyszałem kilka tekstów zwalających z nóg :-)

Pewnie nadal dobry humor budowlańcom dopisuje, więc mam propozycję reaktywacji wątku.

Jeśli coś śmiesznego usłyszeliście od Waszych fachowców - napiszcie proszę :-)

pozdrowienia

płytkarz poproszony przez mojego ojca o ściągnięcie 8 (!) płytek granitowych z obudowy kominka bo były krzywo położone powiedział " on nic ściągać nie będzie bo jest piątek a on przy piątku denerwować się nie będzie!" tak czy siak zdenerwował się mój tata, powiedział co o tym myśli i kominek został poprawiony;)

Przeczytałem całość i z ulgą stwierdzam, że nas praktycznie wszystkie te powiedzonka ominęły :)

Od fundamentów do wykończenia (bez gładzi - jakiś przedziwny mój pomysł na oszczędność) mieliśmy jednego majstra, któremu zmieniali się pracownicy, więc teksty o fuszerce poprzednika raczej odpadały.

Natomiast urzekł mnie swoją mądrością, dotyczącą jakości moich gładzi:

Głupi nie zauważy, mądry się nie odezwie

W sumie, jestem mu za to wdzięczny :D

Witajcie,

prawie 9 lat temu założyłem ten wątek po tym jak na swojej budowie usłyszałem kilka tekstów zwalających z nóg :-)

Pewnie nadal dobry humor budowlańcom dopisuje, więc mam propozycję reaktywacji wątku.

Jeśli coś śmiesznego usłyszeliście od Waszych fachowców - napiszcie proszę :-)

pozdrowienia

ja nie słyszałem - ale ten inwestor cos o esemesach słyszał podobno :D