Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Teksty budowlańców

Recommended Posts

• Odpowiedzi 242
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ponieważ, dawałem pieniądze za poszczególne etapy stanu surowego bez pokwitowania (ostatni raz), na koniec wyszło szydło z worka...

Wykonawca stwierdził, że nie zapłaciłem 1000 zł....pokazałem potwierdzenie wypłaty z konta, które to jednoznacznie niewelowało podejrzenie, że tak było...ale majster na koniec:

"Panie to daj mi chociaż 500 zł żebym nie był do końca stratny"

Ja mu na to...że obaj zrobilibyśmy z siebie głupka...ja bym sie w połowie przyznał, że mu naprawdę tych pieniędzy nie dałem, a on, że je wziął...

Ale najlepsze...każda ekipa to samo...

Jeśli jej prace czasem omyłkowo....czasem celowo wyglądały inaczej niż się umawialiśmy "oni" zawsze tak samo:

Panie a tak nie będzie ładniej/taniej/lepiej??

Co z czasem rozeznałem jak zwykłe lenistwo...

Wakmen

--------------------------------------------------------------------------------

Kiedyś też słyszałem:

Budowa to nie apteka.

to coś jeszcze w tym temacie

Sytuacja z remontu naszego mieszkania

fachowiec chowa rury w ścianie (cieńkiej) mufa wystaje kantem ze ściany proponuje dokręcenie aby była na płasko to nie będzie wystawać

fachowiec-Panie pan jest matematyk

ja- nie farmaceuta

- o k***a jeszcze gorzej...

A ile razy uszłyszałem od fachowców

-Panie co pan aptekarz?

-tak i rozmowa dziwnie sie urywała a fachowiec z dwa razy większym zapałem przystepował do pracy

:lol: i mniej go jakoś musiałem pilnować?

przypomnialo mi sie jak dzwoni mily gosc i pyta sie; panie po ile okno takie a takie u pana dostane, no i licze ile takie okno kosztuje - rabat 15 % i podaje gosciowi cene, a on mi na to , panie norma ( norma 2000 z czestochowy) daje mi 60 % rabatu a pan tylko 15%.

niewazna byla cena koncowa dla goscia tylko rabat ot i zycie, a tak na marginesie norma zbankrutowala bo nie mogli sie wyrobic z reklamacjami. pozdrawiam

Ulubiony tekst mojej ekipy od więźby:

to się zateguje :D

:lol: :lol: :lol: proste i genialne :lol:

No i tekst z Muratorem...rewelacja!

:lol:

Mój szef ekipy, człowiek bardzo spolegliwy i grzeczny, przy każdej rozmowie, że coś może powinno być zrobione inaczej kwitował cichutko:

...Ja tam się nie znam....

Panie wybudowałem 180 domów i stoją.

na moja uwage że schody źle zostały zalane bo beton nie podszedł pod zbrojenie w kilku miejscach :

Panie nigdy sie tak nie da, żeby wszedzie betobn podszedł

budowali komin systemowy Leier:

Panie po co ta wełna, pustaka nie można wypoziomować

cieśle:

Panie wieźbę na zamki to sie przed wojną robiło, my zacinamy tylko normalnie i sie trzyma

ci sami cieśla jak pocieli bez pozwolenia kołka 7 metrowego do wyciągarki:

pierwszy raz na budowie taka awantura o kołka, i jeszcze szczyl bedzie na mnie krzyczał a ja na budowie juz 20 lat robie.

dekarze jak dziury im sie w folii porobiły:

Panie to sie silikonem łatke zrobi i nie bedzie ciekło, tak zawsze robimy i dobrze jest