Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Meble Kler - opinie, zdjęcia, modele

swbeata

Recommended Posts

Ja kupilam juz drugi komplet mebli skorzanych firmy Kler . Meble sa naprawde bardzo porzadne. Nastepne tez beda z Kler.. Jestem z nich bardzo zadowolona.

Ciku w Chicago jest sklep Idea , ktory sprzedaje mable Kler , maja strone internetowa http://www.ideafurniture.com/

Z tego co wiem to dowoza meble w kazde miejsce Stanow.

• Odpowiedzi 58
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja kupilam juz drugi komplet mebli skorzanych firmy Kler . Meble sa naprawde bardzo porzadne. Nastepne tez beda z Kler.. Jestem z nich bardzo zadowolona.

Ciku w Chicago jest sklep Idea , ktory sprzedaje mable Kler , maja strone internetowa http://www.ideafurniture.com/

Z tego co wiem to dowoza meble w kazde miejsce Stanow.

Dzieki Bonnie , ale ja je zamierzam kupic w Polsce bo tam sie buduje. Zreszta w Chicago nie bywam, ale zajrze na ich stronke. Pozdrawiam

Właśnie odsprzedałam używany,skórzany narożnik tej firmy. Męczyliśmy go 13 lat i chyba sam fakt, że znalzł się chętny świadczy o stanie w jakim był. Naprawdę nie miałam żadnych zastrzeżeń, bardzo solidne wykonanie a powód dlaczego się go pozbyliśmy jest bardzo prozaiczny: trzeba było oddać dzieciom sypialnię i duży pokój zmienił swoją funkcję z gościnnego na sypialnio-świetlicę :cry:

Mam jeszcze ich stół i tu nie wiem , może to z naszej winy ale blat jest bardzo zniszczony :-?

Mam dylemat-proszę o pomoc. Chcę kupic ładny zestaw wypoczynkowy, myślałam o meblach frmy Kler- może ktoś zna i użytkuje ich meble? Nie wiem czy są warte swojej ceny?
Ja mam kremowe skórzane 3=2=1 i jestem bardzo zadowolona, przy uzytkowaniu przez 2 małych dzidziorów, 2 koty i doga niemieckiego ciagle zyja :wink:

• 2 weeks później...

Mam skórzany wypoczynek Kler'a od 7 lat. Rzeczywiście jakoś wykonania niezła . Serwis także – dostarczyli zmontowali wszystko punktualnie.

Tym niemniej po kilku latach z tyłu foteli skóra się na rogach poprzecierała. Wygląda to tak jakby na prawdziwą skóre była nałożona warstwa folii i ona się starła. W kanapie trochę się poprzecierało obicie od wewnątrz (zahacza o stelaż i w tym miejscu się przerwał materiał) kanapa jest użytkowana sporadycznie do spania 2 – 5 razy w roku. Myślałem że za tą cenę to przynajmniej nie będzie tej ścierającej się wierzchniej „warstwy folii”. Na razie mi to nie przeszkadza bo fotele stoją pod ścianą ale po przeprowadzce może będzie widoczny także tył fotela i będzie trochę nieciekawie.

• 1 year później...
  • 2 weeks później...
  • 10 months później...

Mnie bardziej podobają się z Italsofa niż Kler - Kler ma dla mnie coś przerysowanego - przynajmniej większość modeli.

Wyborę chyba taki prosty, geometryczny model narożnika I226, z poduszkami. Bardzo wygodny w siedzeniu i przespać też się mozna po odjęciu poduszek, które są przymocowane na zamek. Nie w tapicerce materiałowej, tylko skórze, takiej miękkiej w dotyku, matowej, groszkowanej - beż lub brąz czekoladowy.

Czy mebelplast to wyższa pólka i droższe? Stylistycznie bardzo mi się podobają. Bo taki większy narożnik z Iitalsofy to ok. 9-10 tys. To dla mnie absolutnie maksymalna cena. :roll:

• 6 months później...
Zdecydowanie Italsofa.Ja posiadam 228 i jestem z niego bardzo zadowolona.Bardzo prosta forma pasuje zarówno do nowoczesnych wnętrz jak i klasycznych.Italsofa porównując jakość wykonania do ceny to jest chyba najlepszą firmą wypoczynkową znajdującą sie na polskim rynku,wiem bo naprawdę długo szukałem sofy dobrze wykonanej i w przystępnej cenie.Kler a tym bardziej mebelplast moim zdaniem w tym segmencie cenowym nie mają porównania :D

Mam wreszcie wymarzony narożnik z Italsofy - 226 plus fotel.

Jesteśmy bardzo zadowoleni. Fason prosty, w sumie nowoczesny, ale dodane poduchy sprawiają, że jest bardzo przytulny i pasuje także do mniej nowoczesnego wnętrza. My mamy meble w stylu kolonialnym, ale raczej proste.

Komfort uzytkowania jest fantastyczny - skóra jest gruba, miękka, ale lekko matowa i nie śliska, siedziska niezwykle wygodne. Przekonali się nawet znajomi - zagorzali przeciwnicy skórzanych wypoczynków.

Szkoda, że na razie nie mam czasu posiedziec ! :wink:

Dla mnie wypoczynki Kler w zblizonej cenie są znacznie mniej wygodne i w większości jak dla mnie brzydsze fasony - mają coś przerysowanego. Albo gdzieś za bardzo wygięte, albo znów jakiś element metalowy ni w pięć ni w dziewięc. Jakoś ich stylistyka mnie nie przekonuje. Ale to oczywiście kwestia gustu.

Nam się marzył olbrzymi narożnik, a własciwie takie "U" w obiciu z kremowej skóry, rozkładane w dodatku. Niestety cena też wychodzila olbrzymia :-?

Poszukalismy troche i znaleźliśmy polską firme która produkuje meble dla niemieckiego quelle - nasze "U" kosztowało (z transportem) 2950,-*. Wykonanie, skóra, funkcjonalność mebla - świetne.

* złotych naturalnie :wink:

Nam się marzył olbrzymi narożnik, a własciwie takie "U" w obiciu z kremowej skóry, rozkładane w dodatku. Niestety cena też wychodzila olbrzymia :-?

Poszukalismy troche i znaleźliśmy polską firme która produkuje meble dla niemieckiego quelle - nasze "U" kosztowało (z transportem) 2950,-*. Wykonanie, skóra, funkcjonalność mebla - świetne.

* złotych naturalnie :wink:

jakiś namiar ?