Anula73 19.08.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Witam, Mam pytanie do szanownych Forumowiczow. Czy ktos ma u siebie, widzial, albo ma jakies pomysly lub wyobrazenia demontowalnej balustrady na schodach ? Schody sa z betonu i maja byc drewniane w stylu tradycyjnym. Mam taki problem bo moje schody maja 80 szer, a spocznik jest chyba jeszcze wezszy. Juz teraz wniesienie wiekszego mebla graniczy z cudem, a na mysl o nieruchomej balustradzie, jawi mi sie obraz poobijanych tynkow, schodow, mebli i tej balustrady, nie mowiac o uszkodzeniach ciala noszacych. Wedlug mnie tralki na kazdym stopniu odpadaja. Musza byc to poziome dechy zalozone(powieszone) np. od gory na wykute artystyczne metalowe uchwyty zamocowane na drewnianych królach. Ale jak te krole zamontowac zeby mozna bylo je zdemontowac i sie nie obluzowaly(?)Chodzi mi po glowie pomysl ze zrobieniem metalowej stopy na takim krolu z grubym pretem, wlozeniem go w otwor wywiercony na przestrzal w betonowym stopniu i dokrecenie go od spodu i zamaskowanie. Ale jak dokrecic od spodu skoro krol w pionie, a schodem od spoku pochyly ? Bede wdzieczna za pomysly,Anula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts