dżempel 19.08.2005 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Chciałabym mieć szyby w oknach przyciemniane lub tzw. lustrzanki.Czy ktoś takowe posiada i czy nie zacieniają za bardzo mieszkań ,lub tez czy nie tworzą atmosfery smutku-szarości itp. prosze o informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 19.08.2005 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 z zalozenia musisz pogodzic sie ze spadkiem ich przejrzystosci Szpeniem od szybek tutaj jest Charlie - i jak sadze niebawem dokladnie Ci odpowie Odwiedz strony Wiglaw, Glaspol, Presglass, Pilkington, lub po prostu w wyszukiwarke wrzuc haslo "szyby zespolone" - skorzystaj np. z google I kolejna rzecz - lustrzanka jak to zwykle bywa dziala do momentu gdy wewnatrz swiatla nie zapalisz - wtedy wszystko co w domu widac jak na dloni a jak masz w danym pokoju wiecej niz jedno okno to swiatlo wpadajace w ciagu dnia do wnetrza jest wystarczajace by szczegoly obejrzec I na koniec - kasa w zaleznosci od koloru i innych walorow doplaty sa dosc duze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec 19.08.2005 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Zwróć uwagę na dwa parametry szyby:Lt - Transmisja światła w procentach - im więcej tym jaśniejLr - odbicie światła w procentach pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 21.08.2005 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 Ja mam w pracy szyby przyciemniane, od zewnątrz wyglądają jak ciemnoszare, prawie czarne. Od wewnątrz praktycznie nie widać różnicy (między otwartym a zamkniętym oknem) - może inaczej - patrząc przez takie okno widać tak jak przez lekko przyciemniane okulary przeciwsłoneczne. Moim zdaniem to zaleta, nie wada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 22.08.2005 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Mam od 15 lat takie przyciemniane w loggi.W lecie dobre - nie nagrzewa sie zbytnio, choć rośliny nie chcą rosnąć. W zimie jest jednak zbyt ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rml2 22.08.2005 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Załozyłem sobie w pokoju dziennym i w kuchni - teraz bym to zrobił inaczej. Szyby są lustrzankami o brazowym odcieniu i jak otworzy sie okno całkowicie to róznica jest jednak duża . Jak masz możliwośc to zamów takie okna ale bez słupka na środku- ja mam 2-skrzydłowe i teraz widzę ,że kosztem tego słupka na środku duzo swiatła nie dociera do pomieszczenia . W kuchni mam za to duże jednoskrzydłowe i jest dużo lepiej. Ogólnie jest ok - tylko jak ktos juz pisał , jeżeli masz okna " na przestrzał' to i tak mozna do chaty jako tako zajrzeć - mam tak u siebie . No i oczywiście jak w pomieszczeniu jest jasniej niz na zewnatrz to jestes na swieczniku i potrzebujesz żaluzji czy innych rolet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 23.08.2005 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Zamówiliśmy sobie drzwi z szybami z półrefleksem. Chodziło nam o to by ciekawscy stojąc przed drzwiami nie zagladali zbyt łatwo do środka. Efekt jest zadowalający. W wiatrołapie można sie ubrać bez zapalania światłą a by zajrzeć z zewnątrz trzeba przystawić nos do szyby. Dodam, że szybki sa niewielkie a i tak dość dobrze doświetlają. Nie wiem jednaj czy w domu do dobre rozwiązanie. Latem pewnie tak, ale jesienią i zimą światła zawsze brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 23.08.2005 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Rafałku, jesienią i zimą tak czy siak tego światła brakuje więc ta odrobina mniej nie robi już różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 23.08.2005 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Ja też posiadam szyby z refleksem. Efekt przy świetle dziennym jest ok. Przezroczystość szyby niczym się nie różni. Jedno co jest fajne a nikt o tym nie pisał to odwrotny efekt przy świetle elektrycznym.Efekt jest taki że z zewnątrz widać domowników a od środka nie widać nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 23.08.2005 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Czyli wieczorem nagusem z żona i tak nie pobiegasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 23.08.2005 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Rafałku, jesienią i zimą tak czy siak tego światła brakuje więc ta odrobina mniej nie robi już różnicy. Myślę, że ta odrobina robi różnicę, ale ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 23.08.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 U mnie na wsi gospodynie są bardzo niezadowolone, bo nie widać z zewnątrz, że mają czyste bielutkie firanki w oknach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 23.08.2005 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 mam lustrzaki w wykuszu salonowym - drzwi tarasaowe plus 2x fixy - na razie sprawdza się, może z zew. jest trochę ciemniej, no i uwaga na ptaki - trzeba je jakoś oznaczyć, bo inaczej ptaszki rozbijają się o szyby (a w szybach odbija sie taka przestrzeń jak na fotce obok) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg5 24.08.2005 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Efekt "lustra weneckiego" występuje też przy zwykłej [niebarwionej] szybie , mnie interesuje natomiast czy szkło barwione ma lepszą izolację termiczną? jeżeli tak to w połączeniu z efektem wizualnym [ przy dobranym odcieniu szkła do elewacji] powinno wyjść super . Niestety ja mam już okna i na takie kombinacje muszę poczekać 10 do 20 lat , a szkoda .Słyszałem że na Tarchominie ocieplają blok i planują wymianę okien z szybami błękitnymi, za jakiś czas pojadę podziwiać albo skrytykować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonAn 09.02.2006 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 "SZYBY ZESPOLONE ZE SZKŁA REFLEKSYJNEGO Jest to szkło bezbarwne lub barwione w masie, pokryte warstwą twardych tlenków metali. Do głównych zalet tego szkła można zaliczyć następujące cechy: zatrzymuje 94% promieniowania ultrafioletowego zapobiega utracie kolorów, starzenia się plastików budynki oszklone szkłem refleksyjnym zyskują na estetyce wyglądu jak również stwarzają wrażenie powiększania przestrzeni wokół nas chroni przed nadmiernym zmęczeniem oczu, poprawia komfort psychiczny osób znajdujących się w tak oszklonych pomieszczeniach Szkło refleksyjne może być wytwarzane w kolorach: srebrnym, niebieskim, szarym, brązowym, zielonym i neutralnym. Stosuje się je do biur, sklepów, mieszkań ośrodków oświatowych, innych pomieszczeń użyteczności publicznej oraz w ogrodach zimowych. " Właśnie mam zamawiać okna i prawdę mówiąc, takie okna zawsze mi się podobały.Zastanawia mnie tylko jedno; czy nie będzie za ciemno w mieszkaniu.Wszystkie praktycznie okna mam skierowane na poludniowy wschód i poludniowy zachód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukos 17.10.2011 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Odswieżę temat.Czy ktoś może się wypowiedzieć, czy są takie wersje takich przyciemnianych szyb, przy których nie widać wnętrza domu (ewentualnie jakiś zarys, a nie dokładnie) mimo np. włączonego światła w nocy?Znajoma mówiła, że ma takie szyby, ale nie umie powiedzieć nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts