krzysztofh 22.08.2005 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 (...) Jeżeli chodzi o szczeliny to jakaś egzotyka, żeby były takie duże na węższym boku. Drewno ma skurcz poprzeczny, wzdłużny jest ok 0,01%, więc nie powinny być szpar. hej, troszkę niewyraźnie widac wyraziłem myśl. Nie chodziło mi o to, że szczeliny przy węższej części deski są szerokości 5-6 cm. Chciałem wskazać na wadliwość ułożenia kilku desek obok siebie i odległość szczelin od siebie w poszczególnych rzędach desek. Dla przykładu można kłaść parkiet na "jodełkę", "cegełkę" lub też "wymijająco" na zasadzie przesunięcie desek co 1/3. U mnie natomiast jest totalny chaos. Deski są raz długości 1000cm, raz 800cm, a innym razem 500cm obok siebie. Prowadzi to do sytuacji, w której węższe końce desek znajdują się często niemalże obok siebie. Inaczej mówiąc linie poprzeczne i wzdłużne parkietu niemalże się krzyżują. pozdrawiam, m. To niedopatrzenie wykonawcy. Rozumiem, że masz podlogę ułożoną podobnie jak panele, czyli nieregularnie. Osobiście uważam, że taki sposób jest najładniejszy dla dużego parkietu. Ale parkieciarz powinien zadbać o to, aby łączenia nie pokrywały się - to nie płytki ceramiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/39008-pantom-zatrwa%C5%BCaj%C4%85ce/page/2/#findComment-785340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 30.11.2007 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Potwierdzam fatalną opinię o pseudofirmie PANTOM !!!! I zdecydowanie odradzam !!! O ile materiał maja dobrej jakości bo DHL'u to wykonawstwo jest nawet nie beznadziejne, tylko tragiczne... Niestety łapią naiwnych, w tym mnie na VAT 7%... A pracownicy... no cóż jakieś wieśniaczki z dawnego ostrołęckiego, czy coś takiego, którzy myslą, ze jak chlew postawił, to i połozy parkiet... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/39008-pantom-zatrwa%C5%BCaj%C4%85ce/page/2/#findComment-2158616 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts