oleniek 20.08.2005 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2005 Jestem zupełnym laikiem w tych sprawach. Mamy dwoje małych dzieci i wymyśliliśmy, żeby na pracowniczej działce mojej mamy wybudować niewielki -max 30m2) najprostszy domeczek. I tak się zastanawiamy ile coś takiego by kosztowało? Czy w ogóle się za to brać? Domeczek tylko na lato (bo od października do kwietnia i tak woda jest wyłączana). Na działce jest i woda i prąd . Obecnie stoi 12-metrowa drewniana altana ( właściwie powinnam ją nazwać szopą Pod altaną piwnica z lanego betonu - tego chyba byśmy nierozbierali. Poradźcie ile "na oko" coś takiego by kosztowało aha jestem z Łodzi. Dziękuję za wszelkie sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 23.08.2005 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 10-15 tys w zalezności ile byś mógł zrobic sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotasz 23.08.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Mieszkam w Skierniewicach i mam też taką działkę z domkiem, ale nie o tym chciałam pisać, tylko podaję Ci cenę 30 tyś( budowała sąsiadka). Domek jest mały, murowany, ale ma wszystko, co normalny dom (prawie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konki 24.08.2005 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Jeżeli jesteś zainteresowany dokonaniem własnoręcznej kalkulacji on-line, według polskich norm wykonawczych, zapraszam na Kosztorysy budowlane on-line, http://www.informatorbudowlany.pl/13kosztorysy Po wprowadzeniu obmiaru system automatycznie poda kwoty robocizny oraz materiałów, poczym będziesz mógł wygenerować:- Zestawienie nakładów pracy- Szczegółowe zestawienie materiałowe- Zbiorcze zestawienie materiałowe- Tabele elementów scalonych- Przedmiary Po czym zachowac wszytskie dane w pliku PDF. Konto testowe:login: userhaslo: user323 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts