tergus 20.08.2005 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2005 Witam wszystkich.Przyszedł czas na ocieplenie domu. Mam chęć to zrobić na wełnie. Nie znam tylko do końca cen robocizny, ponieważ tych fachowców godnych polecenia nie ma dużo, a jak już są to przeważnie zajęci i nie chcą gadać. Jeden wykonawca określił się na 45zł/m2 za elewację i 30zł/m2 za podbitkę i mówi że to wcale nie drogo. Jakoś mu do końca nie wierzę!!! Czy ktoś z Was może mi powiedzieć jakie są ceny u Was (w jakim mieście) na ocieplenie domu z wełny, ze styropianu i ile za podbitkę.Z góry dziękuję i pozdrawiwm.Janusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 20.08.2005 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2005 Na styropianie cena za robociznę 26zł/m2, podbitka 20zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 20.08.2005 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2005 jak wszystkie ceny nie sposob udzielic ci jednoznacznej odpowiedzizalezy od rejonu kraju, wbrew pozorom od skomplikowania bryly budynku, ilosci metrow i jak juz sam napisales fachowosci ekipy (co bardzo czesto przeklada sie na wyzsza kase)Warszawa:inwestycje od 15 zl (efekty pozal sie boze) do 20indywidualny od 30 w gore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2katarzyna 21.08.2005 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 A z materiałem? Ile to wyjdzie brutto? Mieszkam na Śląsku, jeśli to ma jakieś znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tergus 22.08.2005 05:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Jareko napisał: jak wszystkie ceny nie sposob udzielic ci jednoznacznej odpowiedzizalezy od rejonu kraju, wbrew pozorom od skomplikowania bryly budynku, ilosci metrow i jak juz sam napisales fachowosci ekipy (co bardzo czesto przeklada sie na wyzsza kase)Warszawa:inwestycje od 15 zl (efekty pozal sie boze) do 20indywidualny od 30 w gore Mieszkam w województwie podlaskim. Dom ma kilka załamań, ale elewacja ma być prosta, bez żadnych udziwnień. Ceny które podałeś są na styropianie, czy na welnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tergus 22.08.2005 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 KOCHANI, nikt z Was nie ociepla domów? Pomuszcie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 22.08.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Podaję ceny w jakich kupiłem,kupię lub wynegocjowałemSTYROPIAN-styropian FS-15 15cm(2 tygodnie temu) 90,00 netto m3 czyli 13,50zł/m2 netto -chemia(klej do styropianu,klej do siatki,siatka,grunt,tynk silikatowy)-16-20 zł/m2 w zależności od koloru tynku(Kerakoll)-robocizna 24zł/m2 nettoWEŁNA-Rockwool Ecorock-Max 14cm wynegocjowałem ok.44,00 zł/m2 netto-robocizna 30zł/m2 nettoW sumie:-styropian 15cm 53,50 zł/m2 +7% VAT=57,25-wełna 74,00 zł/m2 netto +7% VAT=79,18 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka czaczkowska 22.08.2005 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 ocieplenie zewnętrzne steropianem 15 razem z tynkiem zewnętrznym - robocizna 25 zł/mkw. Steropian po 90 zł. m3ocieplenie dachu wełną 20 Rockwool razem z montażem płyt k-g - 24 zł./mkw. Po ile wełna nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 22.08.2005 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 ....Ceny które podałeś są na styropianie, czy na welnie? to sa ceny samej robocizny - bys mial swadomosc styropian - welna jest drozsza srednio o 20% ale naprawde to roznie z tym bywa - tylko mniej wiecej z naciskiem na mniej mozesz zorientowac sie w kosztach A metrerialowka to juz oddzielna kwestia Zalezy takze od jakosci montazu - czy daja startowke, czy wzmacniaja naroza podwojna czy nawet potrojna siatka i tak dalej - mozna by w nieskonczonosc wyliczac a to takze rzutuje na koszt robocizny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomeku 22.08.2005 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 za docieplenie to przesadził od 30-do 35zł ale podbitka to dobra cena ja za 30zł bym nie robił podbitki a jestem autoryzowanym wykonawcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka czaczkowska 23.08.2005 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Co to znaczy autoryzowany wykonawca podbitki, specjalizujesz się czy co? U nas koszt podbitki to 27 zł i jest to górna cena, a jest taki Pan, który robi za 10 zł. i też jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majorkas 23.08.2005 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Właśnie wczoraj zbierałem oferty z rynku warszawskiego , robocizna - styropian 30 - 35 pln , bardzo dużo cwaniaków . jeden to nawet chciał załatwić wszystko telefonicznie tzn przyjechać najlepiej po zaliczkę , brakuje godnych zaufania wykonawców , może polecicie kogoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 23.08.2005 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Jakościowe wykonawstwo w styropianie w Warszawie min. 55 pln, wełna drożej. Będą i tańsi napewno. Znany rekord 15 pln za styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joogjan 23.08.2005 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Dom w prawdzie ociepliłem jeszcze w kwietniu zeszłego roku, ale ceny wówczas obowiązujące na niektóre materiały są teraz niższe, pomimo podwyżki VAT-u. W 2004 r. szalejące ceny styropianu oraz widmo większego VAT-u ,skutecznie napędziły koniunkturę. Płaciłem za wszystko wykonawcy. Koszt 1m2 ocieplenia 80 zł. W tym styropian 10 cm, kleje, podkład do topienia siatki grunty Greinplast ,tynk decor STO.Podbitka z wentylowanego PCV(zorganizowana jako odpad niepełnowartościowy u producenta-płacona za kilogram-śmieszne pienądze) robocizna 15 zł za mb podbitki(okap dachu 80 cm).Dodam, że są to ceny podkarpackie.Z lektury licznych postów - im bliżej Warszawy tym drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GośkaJ 23.08.2005 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Pomóżcie bo nie rozumiem W sklepach, hurtowniach itp za całość docieplenia (styropian 10cm, tynk i cała reszta) chcieli od nas tak około do 30 zł za m2. Piszecie, że robocizna to ok 25 -30 zł m2. A nam nie udało się jeszcze znaleźć wykonawcy za mniej niż 80 zl m2 i wszyscy chcą ze swoim materiałem. Wychodzi, że ta ich robocizna to jakieś 50 zł m2. Czy powinnam uparcie szukać wykonawcy tańszego, czy te 80 zł jest ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 23.08.2005 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Raczej robocizna poniżej 40 ( z tynkeim cienkowarstwowym) zł to albo bez umowy albo bez umowy i ekipa szpeniów bez gwarancji...firmy z reguły nie schodza poniżej 40 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GośkaJ 23.08.2005 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 No właśnie To czemu wcześniej wszyscy pisali o 25 - 35 zł za robociznę?Już myślałam że to tylko w Szczecinie tak drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 23.08.2005 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 No właśnie To czemu wcześniej wszyscy pisali o 25 - 35 zł za robociznę? Już myślałam że to tylko w Szczecinie tak drogo. Prowadząc uczciwie firme nie da zię zejść poniżej 40 zł/m2 (netto) - chyba ,że ekipa na czarno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GośkaJ 23.08.2005 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 To znaczy że ja tylko na te uczciwie prowadzone trafiałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts