Świerk 21.08.2005 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 Kontynuuje temat juz pod innym katem.Czy znacie kogos kto budował juz z 50?Jesli chodzi o sciane jednowastwowa to jak juz ktos buduje to z 44. Czy jest faktycznie duza roznica i warto doplacac wiecej do 50?Czy wiecie na ten temat?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klucznik 21.08.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 ściany z porothermu jako ściany nośne jest to jedno wielkie nieporozumienie.w ogóle idea scian jednowarstwowych to jakaś fantazja chorego inżyniera ( przynajmniej w naszym klimacie i jakością ( a raczej jej brakiem ) wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 21.08.2005 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 ściany z porothermu jako ściany nośne jest to jedno wielkie nieporozumienie. w ogóle idea scian jednowarstwowych to jakaś fantazja chorego inżyniera ( przynajmniej w naszym klimacie i jakością ( a raczej jej brakiem ) wykonania. Raczej chorego handlowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekf 21.08.2005 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 Witam Sprawdz na stronie producenta jak z takiego materiału budowaćByć może masz dom w systemie i murowanie metoda tradycyjna na zwykła zaprawę bedzie wielkim błędem .Ja jestem zwolennikiem scian trójwarstwowych.pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 21.08.2005 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 O ile warto budować z Porothermu ścianę 1W to warto dopłacić do 50 bo cieplejsza. Jednak widziałem dostawę tego materiału na budowę. 50 % pustaków w stanie rozpadu. Profesjonalna firma, która z tego budowała powiedziała, że po pierwszych doświadczeniach stwierdza, że powinna podnieść cenę za murowanie o 100%. Powinna ale nie podniesie bo nigdy z tego już nie będzie murować. Dodam, że na codzień murują z 25 i są zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urticae 21.08.2005 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 Budowałem z porothermu 50 i jestem zadowolony. Odpadów było niewiele część z nich i tak została wykorzystana. Ekipę budowlańców miałem dobrą więc nie narzekam. Murowali na zaprawę ciepłochronną. Jak będzie zimą zobaczymy ale nie sądzę żebym marzł. Pozdrawiam ciepło trójwarstwowców:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 21.08.2005 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 Jednak widziałem dostawę tego materiału na budowę. 50 % pustaków w stanie rozpadu. ...Powinna ale nie podniesie bo nigdy z tego już nie będzie murować..... Ludzie prosze nie piszcie takich bzdur. 50% w stanie rozkładu To chyba byłes na wysypisku gruzu a nie na budowie... Wiele pisano tu o Pth, ale takich bzdur chyba jeszce nie... Jeśli firma budowlana nie chce lub nie umie budować z PTH to może powinni znaleźc sobie inne zajęcie, może koszenie trawników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqep 21.08.2005 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 rozpad...rozklad...widac dla niektorych zadna roznica...a moze zamiast kosic lepiej dokladnie czytac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.08.2005 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 Ja mam co prawda dom z 25, ale o stanie rozpadu nie ma co mówić. Rozwalone były dokładnie 3 pustaki. Za to część ścian mam z maxów i tu już nie było tak fajnie . A niby materiał mocniejszy powinien być... Nie wiem jak z 50-tką, ale u mnie "kruchość" PTH kompletnie się nie sprawdziła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 21.08.2005 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 rozpad...rozklad...widac dla niektorych zadna roznica...a moze zamiast kosic lepiej dokladnie czytac... Ha, ha, ha... a może tak pisac na temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Świerk 22.08.2005 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 czy to juz koniec zwoleninkow porothermu???i nikt nie byduje 50? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 22.08.2005 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Kolega zbudował. Widać szpary "na wylot"-brak zaprawy. Bardzo akustyczny materiał-na zewnątrz słychać,co się mówi w środku(nie było jeszcze tynków,może one wyciszą). No i wylali mu nadproża zlicowane ze ścianą na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts