Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt przyłacza gazowego

Recommended Posts

Ile płaciliście za projekt przyłącza gazowego?? A ile za projekt gazu wewnątrz budynku, bo z tego co widzę to jest konieczny ;(

Projektant chce 2 tys. za projekt przyłącza - dużo chyba jakoś bo pozostałe były w granicach 700-900 zł od sztuki. Chyba że to jest jakieś bardziej skomplikowane?????

No coś dużo ale co to znaczy projekt przyłącza? Od żółtej skrzynki do domu? Takie coś kosztuje 500-600 zł. A projekt instalacji wew. to ja już miałem w ramach projektu gotowego więc nic dodatkowo.

Natomiast jeśli musisz zrobić jeszcze kawałek od magistrali do skrzynki to co innego. Nie wiem ile to może kosztować.

projekt przyłącza pozostaje w gestii gazowni, która wykonuje to przyłącze , cena ryczałtowa to 1100zł plus opłaty za rzeczywiste koszty wykonania ( u nas niecałe 300zł), gazownia po podpisaniu umowy ma 90 dni na wykonanie przyłacza

projekt wewnętrznej instalacji i wykonanie jej jest w gestii inwestora (najlepiej do tego wziąć kogoś z gazowni gdyż nie będzie problemu z odbiorem tej instalacji wewnętrznej - płaciliśmy za to 400zł sam projekt)

Projekt inst. gazowej wewnętrznej (jak równiez i pozostałych instalacji) miałem razem z projektem domu. Podłączenie do sieci i wykonanie instalacji wewnętrznej rok temu kosztowało mnie coś ok. 1600 zł.

Przy okazji: podczas odbioru upierdliwa pani inspektor z PINB żądała ode mnie naniesienia geodezyjnego instalacji na mapkę. Jak jej zwróciłem uwagę, że za to wg papierów odpowiada właściciel przyłącza, czyli Gazownia, to się jakoś tak szybko zamknęła... :)

projekt przyłącza pozostaje w gestii gazowni, która wykonuje to przyłącze , cena ryczałtowa to 1100zł plus opłaty za rzeczywiste koszty wykonania ( u nas niecałe 300zł), gazownia po podpisaniu umowy ma 90 dni na wykonanie przyłacza

projekt wewnętrznej instalacji i wykonanie jej jest w gestii inwestora (najlepiej do tego wziąć kogoś z gazowni gdyż nie będzie problemu z odbiorem tej instalacji wewnętrznej - płaciliśmy za to 400zł sam projekt)

Moze pytanie banalne ale to ceny netto czy brutto ???