kosa666 21.08.2005 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 Witam, Noszę się z zamiarem zakupu działki letniskowej w okolicach Ogrodzieńca. Noszę się z myślą, że keidyś tam zamieszkam. Czytałem, sprzeczne opinie na temat zameldowania na stałe na działce letniskowej - jest to możliwe czy nie? (W przyszlosci zamiast domku letniskowego chcę postawić dom) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 21.08.2005 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 Też mam ten sam problem. Z tego co się zdążyłam zorientować to gminy raczej nie robią problemów jeżeli budynekj jest całoroczny. No i teraz nie musisz się meldować w miejscu zamieszkania. Do urzędów podajesz adres zamieszkania i on jest zobowiązujący.... nawet dla skarbówki.Ale być może wprowadzono mnie w błąd........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosa666 21.08.2005 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 W takim razie kontynuacja pytania: Czym się różni (z punktu widzenia prawa) domek letniskowy całoroczny od domku jednorodzinnego (czyżby tylko nazwa projektu ?) Pozdrawiam PS - wątpię by ustawodacwa dał tak duże niedomówienie i pozostawił to w gestii gminy. Myślę że prawo bardziej dokładnie precyzuje możliwość - bądź brak - meldunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 22.08.2005 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 W takim razie kontynuacja pytania: Czym się różni (z punktu widzenia prawa) domek letniskowy całoroczny od domku jednorodzinnego (czyżby tylko nazwa projektu ?) Dla mnie niczym. Z punktu widzenia prawa budowlanego chyba też się nie różni. Inne są natomiast opłaty za wpis do hipoteki. Za dom jednorodzinny się nie płaci, a za letniskowy tak. I choćby z tego względu budując całoroczny dom letniskowy nie nazwałbym go letniskowym. pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts