domek_nad_jeziorem 21.08.2005 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 Proponuję temat o najgorszych projektach gotowych - pod względem estetycznym, funkcjonalnym, realizacyjnym, technicznym, kosztowym - jakimkolwiek. Myślę, że to pozwoli spojrzeć na nasze projekty krytycznie, i wyłapać w nich błędy, a tym, co szukają projektu - uniknąć bubli. A także - być może - ułatwi autorom krytyczne spojrzenie na własne "dzieła". moje propozycje: http://tinyurl.com/av8ur za potworną po prostu estetykę. nie wiem, co autor miał na myśli... http://tinyurl.com/eydxe czyli "słynny" bilbo. za skłonności do gargamelizmu. http://tinyurl.com/935ts ręce opadają. nie dość, że jakichkolwiek proporcji brak, a budynek wygląda jakby był sklejony z dwóch, to koszt realizacji tego "cudu" będzie niebotyczny. (ile by kosztowały te półokrągłe okna ?) http://tinyurl.com/cxrel w zasadzie ujdzie w tłoku, ale zobaczcie pozycję 8 na rzucie poddasza Padło na IGN, ale inni też są nieźli - wpisujcie swoje propozycje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stastny 22.08.2005 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Witam Kolega negatywnie nastawiony do świata???? A dziś słonko świeci i ptaszki cwierkają, złoty się umacnia, a Tusk pewnie zostanie prezydentem Niech kolega wyluzuje może, i nie ogłasza śmiesznych konkursów... takie rzeczy od lat reguluje tzw. wolny rynek... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek_nad_jeziorem 22.08.2005 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Witam Kolega negatywnie nastawiony do świata???? A dziś słonko świeci i ptaszki cwierkają, złoty się umacnia, a Tusk pewnie zostanie prezydentem Niech kolega wyluzuje może, i nie ogłasza śmiesznych konkursów... takie rzeczy od lat reguluje tzw. wolny rynek... Pozdrawiam Aleosochoci ? Dlaczego negatywnie ? Jak można rozmawiać o tym co się podoba, to tez mozna o tym, co sie nie podoba i dlaczego. Ptaszkom to nie zaszkodzi... No, chyba ze kolega chce cenzure wprowadzic, ale wydawalo mi sie, ze takie rzeczy to właśnie reguluje rynek.... Jak sie ludzie beda chciec wypowiedziec, to moga, a jak nie beda chcieli to watek spadnie. Więc może powiedz, jak projekt ci sie nie podoba, zamiast pisać, że ci się nie podoba mój wątek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 22.08.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 a ja sie zgodzę ze stastnym. Był tu taki wątek, gdzie wysmiewano tfurczość. i co? znalazł się tam domek forumowicza, a potem juz było piekło.mozesz znajdować błędy w projektach, ale nie wyśmiewać ich bryły i upodobania ludzi. Dla mnie osobiście te domki są śmieszne, ale cóż... gdyby nie było na nie popytu, to by takie projekty nie powstawały.Dawajmy dobre przykłady a nie wytykajmy innym brak gustupozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 22.08.2005 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 a ja uwazam ze temat dobrycoz... jesli ktos bedzie mial element wysmiany to chyba sie nie obrazi, ze ktos ma takie a nie inne zdanietylko wysmiewalbym raczej elementy a nie cale projekty mogloby to niektorym dac do myslenia jak postrzegane sa elementy ktore wydaja nam sie akurat super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 22.08.2005 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 zdziwiłbys się Leon, co tu się już działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stastny 22.08.2005 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Witam Bo widzi kolega... Kim trzeba byc, żeby się wdawac w ocenę cudzej pracy na tym poziomie???? Tak aby ta ocena była w miarę rzetelna i fachowa???? Architektem??? Użytkownikiem danego domu???? Ludzie tutaj przychodzą po radę, wachają się z wyborami własnymi szukają pomocy. Nie wydaje mi się, żeby jakaś lista najgorszych projektów tworzona tutaj z wypowiedzi forumowiczów była miarodajna, żeby choc miała szansę taką byc i żeby się komu na coś przydała.Jeśli mnie pamięc nie myli, nie ma wątku o najlepszych projektach, po co ma byc o najgorszych???? To w którym projekcie co jest zrypane wychodzi w trakcie dyskusji. Uważam za krzywdzące dla projektów i projektantów wywalanie tutaj linków do owych projektów z tekstem... o gargamelach.... a gdzie argumenty jakieś.... albo negowanie całkiem dowcipnego nazwania niskiego przejhścia pomiędzy dwoma pomieszczeniami???? Kurna jeśli ktoś świadomie dokona wyboru i zdecyduje się na budowę takiego domu to krzyż mu na drogę i niech kuca.Wyśmianie to za mało. Jeśli kolega chce nadac swojemu pomysłowi powagi powinien kolega do każdego swego "złego wyboru" dołączyc listę argumentów, popartych wzorami i modelami... jesli tak się nie stanie działalnośc kolegi będzie nosiła znamiona oczerniania i zwykłej dziecinandy.Pozatym o gustach się ponoc nie dyskutuje... przynajmniej w dobrych towarzystwach. pozdr. p.s.będę spoglądał jak wątek sie rozwija, ale wątpię by się sensownie rozwinął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek_nad_jeziorem 22.08.2005 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 a ja sie zgodzę ze stastnym. Był tu taki wątek, gdzie wysmiewano tfurczość. i co? znalazł się tam domek forumowicza, a potem juz było piekło. No tak, ale to nie jest problem tematu rozmowy, tylko poziomu dyskutujących. Błotem można się obrzucać przy okazji dyskusji na temat ulubionego smaku lodów, koloru sukni królowej-matki albo wyższości świąt bożego narodzenia nad innymi, dowolnie wybranymi. mozesz znajdować błędy w projektach, ale nie wyśmiewać ich bryły i upodobania ludzi. Dla mnie osobiście te domki są śmieszne, ale cóż... gdyby nie było na nie popytu, to by takie projekty nie powstawały. Dawajmy dobre przykłady a nie wytykajmy innym brak gustu pozdrawiam Ja po prostu wyrażam swój pogląd, i proszę innych o wyrażenie ichniego. NIe mam zamiaru nikogo obrażać, ani poniżać, ani też niczego wytykać . Zresztą, gdybyś miał rację, to by nie można było wyrażać żadnych opinii na żaden temat. Mnie, na przykład, denerwują zachwyty niektórych nad niektórymi projektami, w tym także takimi, które są bardzo często realizowane, ale się nie obrażam, że ktoś się nimi zachwyca. (ani nie uważam tego za wytykanie MI złegu gustu). Dlaczego więc ktokolwiek miałby się obrażać z tego powodu, że JA mam jakieś zdanie na jakiś temat, albo nawet większość ludzi ma jakieś zdanie na jakiś temat ? Chyba przekonywanie, ze czegos nie nalezy robic jest rownoprawne z przekonywaniem ze cos nalezy robic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 22.08.2005 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Zresztą, gdybyś miał rację, to by nie można było wyrażać żadnych opinii na żaden temat. chyba za daleko posunięta interpetacja moich słów Mnie, na przykład, denerwują zachwyty niektórych nad niektórymi projektami, w tym także takimi, które są bardzo często realizowane, ale się nie obrażam, że ktoś się nimi zachwyca. (ani nie uważam tego za wytykanie MI złegu gustu). Dlaczego więc ktokolwiek miałby się obrażać z tego powodu, że JA mam jakieś zdanie na jakiś temat, albo nawet większość ludzi ma jakieś zdanie na jakiś temat ? Ale może przykro by Ci było, gdyby ktoś śmiał się z Twojego wyboru... Zresztą jak Ci się podobają takie zagrania to przecież nikt Ci nie zabrania. Także wyraziłem swoje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 26.08.2005 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Witam !!! Myśle że większy sens miało by wytykanie konkretnym projektom błędów projektanta i bezsensownych rozwiązań technicznych które przysporzyły inwestorom kłopotów wykonawczych i pociągnęły spore dodatkowe koszty nie zaś sam wygląd budynku . Będzie to przestroga dla przyszłych chętnych do zakupu i realizacji danego nieudanego projektu . pozdro D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts