rrmi 22.08.2005 01:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Czy na dzialce siedliskowej mozna prowadzic Dzialalnosc gospodarcza niezwiazana z rolnictwem? Domyslam sie , ze mozna , ale napewno jest to obwarowane tysiacem przepisow . Moze ktos pomoze mi to rozgryzc. Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 22.08.2005 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Nie wiem, ale podciągam do góry temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjotrzu 22.08.2005 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 witam Istnieje zero (słownie zero) przepisów regulujących tą kwestię. A zatem ... co nie jest zabronione JEST DOZWOLONE PRL sie skończył jakiś czas temu (na szczęście) i mamy wolność decydowania o swojej własności. Rób na tym siedlisku co tylko dusza zapragnie a co nie jest sprzeczne z prawem i życzę powodzenia w byznesach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 22.08.2005 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 pjotrzu bardzo Ci dziekuje wniosek dla mnie taki z tego , ze Pani w agencji, do ktorej dzwonilam nie miala pojecia o tym co mowipowiedziala , ze na takiej dzialce jak siedliskowa zgodnie z nowymi przepisami dzialalnosci pozarolniczej prowadzic nie mozna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjotrzu 22.08.2005 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Najważniejsze, żeby pozwolono Ci zbudować dom, a to co w nim będziesz robiła to Twoja sprawa. Być może agencja z którą się kontaktowałaś znajduje sie na Białorusi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 22.08.2005 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Na Bialorusi ? nie I nie w Warszawie . Mam nadzieje , ze pozwola zbudowac dom Czytalam kilka Twoich wypowiedzi i wiem , ze Wiesz co mowisz tak wiec czuje sie zwolniona z dalszego szukania odpowiedzi dziekuje Ci bardzo raz jeszcze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjotrzu 22.08.2005 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Pisałem o Białorusi a nie o Warszawie bo wiem, że na Białorusi sa mniejsze restrykcje Wielkie dzięki za wiarę w człowieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 22.08.2005 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 pjotrzutak przy okazji , skoro jeszcze jestes zgloszenie dzialanosci w tej sytuacji jest tylko formalnoscia? czy tak?moze Wiesz?oczywiscie nie mysle o produkcji broni , narkotykach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjotrzu 22.08.2005 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Zależy jaką forme prawną ma mieć ta działalność i jaką skalę. Jesli jako osoba fizyczna to zgłaszasz to w Urzedzie Gminy, wpisuja Cię do ewidencji podmiotów prowadzących działalność gospod. i działasz. Ten sposób jest mało skomplikowany. Drugi sposób (przeznaczony dla większych pomiotów ... o przepraszam podmiotów czyli spółek komandytowych, sp. z o.o., SA itp) to rejestracja w Krajowym Rejestrze Sądowym. Tu już jest gorzej - spore opłaty, sporo niezbędnych kwitów, spora starta czasu i czasem nerwów. W obu przypadkach (wracając do tematu wątku) jako siedzibę firmy podajesz adres tego swojego siedliska i po ptakach. Nikt nie może tego kwestionować. Pomijam ZUSy, REGONY, NIPY I inne pomoce od strony państwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 22.08.2005 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Nie bede duzym pomiotem.Wersja pierwsza mnie dotyczy . Pomoce panstwowe znam , dziekuje , wole jak je zniosa Dzieki po raz kolejny Powinines byc Najlepszym Forumowym Doradca Majatkowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjotrzu 22.08.2005 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 majątkowym ? Pieniądze to ja tylko w telewizji od czasu do czasu widuję A tak na poważnie to moją działką jest obrót nieruchomościami. A, że przy okazji człowiek czegoś sie nauczył (albo mu się tak wydaje ) to chyba nie grzech. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 22.08.2005 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 To nie grzech to zaleta Czy moge zapytac gdzie dzialasz? Taki posrednik to marzenie!!! Wiesz bede potrzebowala kupic te dzialke , czy siedlisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjotrzu 22.08.2005 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 W najpiękniejszym miejscu w naszym kochanym państiwe czyli na Mazurach. P.S. nie jestem pośrednikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 22.08.2005 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Posrednik to dla mnie takie ogolne okreslenie , nie wiem czy moglam tym urazic ? Chyba raczej z poczuciem jestes? Szkoda , ze nie w okolycy stolycy pozdrawiam i dzieki ps Mazury piekne sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjotrzu 22.08.2005 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 "Szkoda , ze nie w okolycy stolycy" ? Całe szczęście że nie w okolycy ! Nie ma mowy o urazie. No dobra kończę bo jeszcze nam ktoś zarzuci, że sobie liczniki podbijamy. Mam nadzieję że w czymś pomogłem cześć, idę spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts