Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaka kasa za ocieplenie domu?

tergus

Recommended Posts

Witam wszystkich.

Przyszedł czas na ocieplenie domu. Mam chęć to zrobić na wełnie. Nie znam tylko do końca cen robocizny, ponieważ tych fachowców godnych polecenia nie ma dużo, a jak już są to przeważnie zajęci i nie chcą gadać. Jeden wykonawca określił się na 45zł/m2 za elewację i 30zł/m2 za podbitkę i mówi że to wcale nie drogo. Jakoś mu do końca nie wierzę!!!

Czy ktoś z Was może mi powiedzieć jakie są ceny u Was (w jakim mieście) na ocieplenie domu z wełny, ze styropianu i ile za podbitkę.

Z góry dziękuję i pozdrawiwm.

Janusz.

Dodam że dom ma 280m2, jest trochę połamany, ma 3 duuuże okna, garaż na 2 samochody, ale elewacja ma być prosta bez żadnych udziwnień.

• 2 weeks później...

Jeżeli jesteś zainteresowany dokonaniem własnoręcznej kalkulacji on-line, według polskich norm wykonawczych, zapraszam na Kosztorysy budowlane on-line, http://www.informatorbudowlany.pl/13kosztorysy

Po wprowadzeniu obmiaru system automatycznie poda kwoty robocizny oraz materiałów, poczym będziesz mógł wygenerować:

- Zestawienie nakładów pracy

- Szczegółowe zestawienie materiałowe

- Zbiorcze zestawienie materiałowe

- Tabele elementów scalonych

- Przedmiary

Po czym zachowac wszytskie dane w pliku PDF.

Konto testowe:

login: user

haslo: user323

• 2 weeks później...

Zastanawiam się za co Ci fachowcy się tak cenią, to prawie stawki adwokackie , ale aby tyle zarabiać trzeba przynajmniej skończyć dobry kierunek na studiach!

Do mnie fachowiec przez telefon powiedział 21 zł za ocieplenie na gotowo z tynkiem, ale po przybyciu na miejsce w komplecie ubrań z przed kilku lat ale ze skórzaną teczką i jak mówił "znajomością komputera" - na pierwszy rzut oka prostak, alkoholik na drugi też- ZAKOMUNIKOWAŁ, że kosztorys prześle "emailem".

Cena skoczyła na 40 zł,

ciekawe dlaczego, bo przy dużych powierzchniach zwykle daje się rabat a nie podwyżkę:)

mnie jedna ekipa powiedziała 27 za styrop+ siaktka klej + tynk

druga ekipa 18 za to samo; a 7zł za kazdą czynności czyli ok 21zł

wrszcie sie wziołem z tesciem i za darmoche sami robimy

własnie wrócilismy z budowy gdzie 26 m2 przykleilismy

• 6 months później...