tergus 22.08.2005 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Witam wszystkich.Przyszedł czas na ocieplenie domu. Mam chęć to zrobić na wełnie. Nie znam tylko do końca cen robocizny, ponieważ tych fachowców godnych polecenia nie ma dużo, a jak już są to przeważnie zajęci i nie chcą gadać. Jeden wykonawca określił się na 45zł/m2 za elewację i 30zł/m2 za podbitkę i mówi że to wcale nie drogo. Jakoś mu do końca nie wierzę!!!Czy ktoś z Was może mi powiedzieć jakie są ceny u Was (w jakim mieście) na ocieplenie domu z wełny, ze styropianu i ile za podbitkę.Z góry dziękuję i pozdrawiwm.Janusz. Dodam że dom ma 280m2, jest trochę połamany, ma 3 duuuże okna, garaż na 2 samochody, ale elewacja ma być prosta bez żadnych udziwnień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tergus 22.08.2005 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Czy nikt z Was nie dociepla domów? Pomuszcie, bo jutro mam ostateczną rozmowę z wykonawcą? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jag_24 22.08.2005 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 CześćGdzieś czytałem iż rozsądna cena za ocieplenie wełną to 85 pln za m2 (robocizna + materiał) tylko nie pamiętam czy razem z tynkiem zewn. czy nie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlody 1978 01.09.2005 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 docieplenie zewnetrzne styropian+tynki akrylowe 65zl metr robocizna + material.okolice warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GREG.M 02.09.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 65 PLN SAMA ROBOCIZNA ?! Ktoś chyba przegina.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szeryf 02.09.2005 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Ja podbitkę z PCV robiłem z teściem przez 3 dni. Dach kopertowy z podwójnym garażem, okolo 50m2 podbitki. Jeśli 30 zł m2 to sama robocizna to zarobiłem 1500 zł w 3 dni (dobra dniówka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konki 02.09.2005 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Jeżeli jesteś zainteresowany dokonaniem własnoręcznej kalkulacji on-line, według polskich norm wykonawczych, zapraszam na Kosztorysy budowlane on-line, http://www.informatorbudowlany.pl/13kosztorysy Po wprowadzeniu obmiaru system automatycznie poda kwoty robocizny oraz materiałów, poczym będziesz mógł wygenerować:- Zestawienie nakładów pracy- Szczegółowe zestawienie materiałowe- Zbiorcze zestawienie materiałowe- Tabele elementów scalonych- Przedmiary Po czym zachowac wszytskie dane w pliku PDF. Konto testowe:login: userhaslo: user323 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 02.09.2005 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 65 PLN SAMA ROBOCIZNA ?! Ktoś chyba przegina.... Raczej.....ja widziałem ceny w przedziale 21-35 PLN/m2 za robociznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarL 10.09.2005 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Zaoferowano mi ocieplenie 15 cm styro + tynk akrylowy - 80 PLN podbitka 50 zl z materiałem za 1mb Garaż siatka + tynk - 50zl/m2 robocizna z materialem. Niezła jakość. Szukać dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szila 10.09.2005 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Zastanawiam się za co Ci fachowcy się tak cenią, to prawie stawki adwokackie , ale aby tyle zarabiać trzeba przynajmniej skończyć dobry kierunek na studiach! Do mnie fachowiec przez telefon powiedział 21 zł za ocieplenie na gotowo z tynkiem, ale po przybyciu na miejsce w komplecie ubrań z przed kilku lat ale ze skórzaną teczką i jak mówił "znajomością komputera" - na pierwszy rzut oka prostak, alkoholik na drugi też- ZAKOMUNIKOWAŁ, że kosztorys prześle "emailem". Cena skoczyła na 40 zł, ciekawe dlaczego, bo przy dużych powierzchniach zwykle daje się rabat a nie podwyżkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.09.2005 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 mnie jedna ekipa powiedziała 27 za styrop+ siaktka klej + tynk druga ekipa 18 za to samo; a 7zł za kazdą czynności czyli ok 21zł wrszcie sie wziołem z tesciem i za darmoche sami robimy własnie wrócilismy z budowy gdzie 26 m2 przykleilismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarL 10.09.2005 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 No to ile te materiały kosztują od metra?Np tynk akrylowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.09.2005 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 trudo jest to wyliczyc zaden wykonawca Ci nie powie dokładnie kazdy ma przedział cenowy rózny i nie zawsze zalezy to od jakosci materiału tylko marzy jaka wykonawca ma u producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 11.09.2005 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 A moja ciotka znalazła w swojej wsi (pod Stargardem) człowieka który położył by jej styropian z siatką za 7zł za m2 (na stary budynek). Tynków kłaść nie umie. Ma już umówioną ekipe na 25zł za m2 (z tynkiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPawelkotoniak 13.09.2005 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 ocieplenie z wełny 37zł za m2ocieplenie ze styropianu 32 zł m2ceny nettowykonuję usługi z materiałów własnych lub powierzonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kabex 31.03.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 na styropianie ok. 25 złna wełnie ok. 28 zł ceny netto może być również z materiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts