mmarysia 22.08.2005 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Zapodam wam wycenę od ekipy która robi kompleksowo wykończeniówkę - tą juz ostateczną - instalacje, tynki wew i posadzki juz zrobione(ceny brutto na rachunek) - montaż płyt GK z ociepleniem wełną poddasza: z materiałem 79 zł m2, bez materiału 35 zł m2; - ocieplenie elewacji styropianem + tynk zew.: z materiałem 142 zł m2, bez materiału 47 zł m2; - malowanie ścian: bez materiału 6 zł m2; - panele, wykładzina 17 zł m2; - montaż drzwi wew 100 zł szt.; - ułożenie płytek: bez materiału 43 zł m2. CO WY NA TO??? Czy przy wykończeniówce elementy prawie juz wystroju bo np. płytki, armaturę itp - można wziąć przez firmę wykonawczą vatowską z niższym vatem?? Bo może chociaż o tyle by te ceny były atrakcyjniejsze- STAD WYNIKA ZE UWAZAM JE ZA WYSOKIE ALE MOŻE SIĘ MYLĘ? Mam 264 m2 po podłogach – licząc na razie tak na skróty- koszt tej całej robocizny to ponad 31 000 PLN. Trzeba jeszcze uwzględnić ze to wstępna wycena – bo jak zaczniemy rozmawiać o gzymsikach, mojej nieszczęsnej wannie gdzie trzeba ciąć płytki na liche kawałeczki itp. To dojdą jeszcze dodatki za ekstrasy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 22.08.2005 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Może jednak jest ktoś obecnie na etapie wykończeniówki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kret 22.08.2005 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 jestem na etapie wykończeniówki i moim zdaniem ceny robocizny są trochę zawyżone - ja bym tyle nie zapłacił , podam ci stawki jakie wyłuskałem z kieszeni, ale zaznaczam że wszystko było bez faktury co zmienia postać rzeczy : ocieplenie poddasza - robocizna 30 zł - ale zwróć uwagę na materiał - u ciebie wychodzi 44 zł i za te pieniądze nie da się "poludzku" ocieplić poddasza - sama wełna min. 25cm + 5 w poprzek - 30zł,dobra folia - 3zł płyta gips 6 zł, a gdzie profile, wkręty, szpachla, podkład, gładź ? zwróć na to uwagę - materiał najważniejszy - i niech szpachlują całą płytę nie tylko łączenia - będzie widać po farbie pod światło ! ocieplenie elewacji styropianem + tynk - robota 25 zł (2 warstwy styropianu na mijankę, siatka, tynk), materiał nie pamiętam malowanie ścian - 3-4 zł - ale to wbrew pozorom nie jest proste jeśli jest sie wymagającym jak np. ja - miałem 3 malarzy, malowałem też sam, wszystkie techniki (włącznie z natryskiem) różne farby i wraz nie jestem do końca zadowolony - gdyby ktoś mnie zapewnił że będzie ideał dał bym spokojnie te 6 zł panele - biorą 10 zł ale ja bym za tak prostą robotę nic nie dał - układałem sam montaz drzwi wewn. ościeznica regulowana - biorą 50 zł ale to także jest za proste żeby płacić ułożenie płytek - od 20 do 25 zł/m2 + "wynalazki" ekstra np. kabina, geberity itp. gdyby rachunek to trzebaby pewnie dodać Vat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 22.08.2005 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Kret- wielkie dzięki. Ktoś ma inne lub podobne zdanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 24.08.2005 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 najlepiej samemu zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 24.08.2005 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Pamiętam tyle:- ocieplenie wełną + tynk - 30zł/m2- malowanie ścian 2x - 3zł/m2, a jak z gładzią to 8zł/m2ceny w Krakowie, bez faktury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konki 24.08.2005 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Jeżeli jesteś zainteresowany dokonaniem własnoręcznej kalkulacji on-line, według polskich norm wykonawczych, zapraszam na Kosztorysy budowlane on-line, http://www.informatorbudowlany.pl/13kosztorysy Po wprowadzeniu obmiaru system automatycznie poda kwoty robocizny oraz materiałów, poczym będziesz mógł wygenerować:- Zestawienie nakładów pracy- Szczegółowe zestawienie materiałowe- Zbiorcze zestawienie materiałowe- Tabele elementów scalonych- Przedmiary Po czym zachowac wszytskie dane w pliku PDF. Konto testowe:login: userhaslo: user323 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts