rysken 22.08.2005 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Postawili mi komin systemowy IBF i mam wrażenie, że rura przyłączeniowa na wysokości ok 160 cm nad ostateczną posadzką to trochę za mało? Co o tym sądzicie!? Pozdrawiam. Ryszard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 22.08.2005 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 mało z tego co wiem to 2,00-2,20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysken 22.08.2005 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 No to ładny gips! Komin do rozbiórki! :evil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 22.08.2005 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 No to ładny gips! Komin do rozbiórki! :evil ale zawsze może być np. kocioł gazowy czy olejowey w wersji stojącej, taki jak stoi na podłodze , to na takiej wysokości w zupełności wystarczy. Ja nie wiedziałem jaki kocioł będę miał, i gdzie on dokładnie będzie , dlatego zdecydowałem się na kominy tradycyjne , zawsze można wykuć , wstawić wkład i będzie to wtedy dopasowane do konkretnego kotła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 23.08.2005 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Wszystko zalezy co chcesz podłączać. U mnie przy kominku mam gdzieś na wysokości ok. 2m. W kotłowni gdzie mam kocioł na drewno i nie mogłem go postawić przy samym kominie wysokość dobrałem tak by od kotła do komina wzniesienie miało ok 45 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 23.08.2005 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 I do kotłowni i do kominka robiłem na 2 m wysokości. Przy kominku się sprawdziło idealnie, w kotłowni trochę mniej, ale to już z innej przyczyny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts