Barrtekus 22.08.2005 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Witam help help help Porotherm - jest duza szansa ze Swoją Żonkę przekonam, ale musi miec pewność , że obrazki i szafki w kuchni mąż jej ładnie powiesi i posługiwał się przy tym bedzie jezykiem Miodka a nie murarza Kobietki - jest Was tu sporo - napiszcie proszę mojej Moniczce prawdę - to ocali nas przed nadciągającą minibudowlaną burzą a przy okazji co to jest ten Max ??? bo zaczynam się gubić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 22.08.2005 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Kobietka nie jestem, ale mogę wam zagwarantowac, iż jest mnóstwo różnorodnych kołków do PTH aby bezproblemowo, szybko i bezpiecznie wieszać szafki, półki, obrazki, itd Spokojna głowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 22.08.2005 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 przykladowo, Fisher ma kolki SX do roznych miekkich i porowatych materialow. A Hilti robi kolki do bardziej odpowiedzialnych mocowan w tych materialach, nazywaja sie HUD i HRD-U. Pozdrawiam Jankes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 23.08.2005 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 pewność , że obrazki i szafki w kuchni mąż jej ładnie powiesi Mam dom z PTH. Szafki wiszą sobie na zwykłych kołkach i ani myślą poddawać się prawu powszechnej grawitacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 23.08.2005 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Trochę już wierciłem i mocowałem ale bez szafek. Z wierceniem nie było kłopotu (bez udaru), a z mocowaniem przy odpowiednich kołtach również. Wiadomo, że wszystko można sknocić, ale nie jest to wina materiału tylko wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 23.08.2005 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Luzik, mam dom z PTH i nic mi ze ścian nie leci. Kołeczki dedykowane do materiałów porowatych i po kłopocie. Ot nieco inna konstrukcja i nieco dłuższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzai 23.08.2005 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Szafki szafkami a co z montażem okien czy futryn. Boję się czy firma montująca okna "niechcący powiększy" mi otwory okienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 23.08.2005 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Kobietka nie jestem, ale mogę wam zagwarantowac, iż jest mnóstwo różnorodnych kołków do PTH aby bezproblemowo, szybko i bezpiecznie wieszać szafki, półki, obrazki, itd Spokojna głowa Jak wyżej - kołki o długiej strefie rozprężnej, znakomicie funkcjonują. W razie czego konsultowac się z firmami Fischer, Ejot, Koelner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 23.08.2005 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Szafki szafkami a co z montażem okien czy futryn. Boję się czy firma montująca okna "niechcący powiększy" mi otwory okienne. Jak ma powiększyć niechcący... ludzie znowy mnożycie jakieś mity... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 23.08.2005 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Szafki szafkami a co z montażem okien czy futryn. Boję się czy firma montująca okna "niechcący powiększy" mi otwory okienne. Okna, futryny, umywalki, itd, itd tez mozna z łatwościa zamocować w ścianach z PTH. W czym problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 24.08.2005 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 wszystko sie da... tylko kwestia czy ktos lubi jak wiertarka nagle wierci mu jaskinie ja swego czasu mieszkalem w domu o scianach z jakiegos starego maxa czy cos za kazdym razem jak wiercilem to dziura robila sie na jakies 2-4 cm i chcac nie chcac zanim umiescilem kolek musialem jaskinie zalac gipsem i poczekac dzien az stwardnie a nowym domu bede mial silke drazona ale w drazenia wleje bardzo chudego chudziaka i problem z glowy- jaskin przy wierceniu nie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 24.08.2005 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 za kazdym razem jak wiercilem to dziura robila sie na jakies 2-4 cm Dwie lewe ręce, "jakiś stary max" - i właśnie tak się rodzą mity o PTH... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 24.08.2005 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 za kazdym razem jak wiercilem to dziura robila sie na jakies 2-4 cm Dwie lewe ręce, "jakiś stary max" - i właśnie tak się rodzą mity o PTH... niestety... a ludzie w to wierzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 24.08.2005 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Ja wierciłem nawet udarem (wiertarko-młotem) i otwór nic się nie rozkalibrowywał. To kwestia podejścia, trzeba delikatnie. Stosowałem zwykłe kołki szybkiego montażu, o odpowiednio dobranej do głębokości komór długości. Trzymają że hej. Szafki jednak będę wieszał na "specjalnych" do tego celu kołkach, np fisher. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 25.08.2005 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Szafki jednak będę wieszał na "specjalnych" do tego celu kołkach, np fisher. Uwierz mi, nie warto. Tylko przepłacisz, a efekt ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 25.08.2005 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 za kazdym razem jak wiercilem to dziura robila sie na jakies 2-4 cm Dwie lewe ręce, "jakiś stary max" - i właśnie tak się rodzą mity o PTH... cieszy mnie ze tak to widzisz.... jesli o mnie chodzi mozesz sobie wybudowac dom nawet ze starego maxa.... ja juz mam dosc ceramiki i podjalem jedyny sluszny wybor, czego i innym zycze pozdrowka dla sponsora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 25.08.2005 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 podjalem jedyny sluszny wybor, czego i innym zycze O Leonie ! Wyrocznio ty Nasza ! Krynico Arcymądrości Budowlanej ! Geniuszu Kielni i Łopaty ! Skoro każesz - zaraz zburzę swój dom i postawię na nowo z Jedynego Słusznego Materiału, mającego twoją aprobatę techniczną. Wielki Mistrzu Cuda Czyniący, prowadź nas ! Nauczaj: co trzeba wyczyniać z wiertarką, żeby podczas wiercenia pod kołek powiedzmy fi 8 zrobić dziurę fi 40 ?... Jakiego demona trzeba wywołać, by wiertarka zaczęła wiercić jaskinie ? Jakimi zaklęciami trzeba zadziałać na zwykły gips, by miał wytrzymałość betonu ! Jak się robi chudziaka chudego do kwadratu, jak się toto wlewa w takie fi 8 no i po co ? A najważniejsze: jak przemienić "jakiegoś starego maxa" w porotherm niczym wodę w wino ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 25.08.2005 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 ale jaja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 25.08.2005 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 za kazdym razem jak wiercilem to dziura robila sie na jakies 2-4 cm Dwie lewe ręce, "jakiś stary max" - i właśnie tak się rodzą mity o PTH... ja juz mam dosc ceramiki i podjalem jedyny sluszny wybor, czego i innym zycze pozdrowka dla sponsora 2 pytanka: 1) jakie to miałeś te miedobre przeżycia z ceramiką (czyżby kołki???) 2) "...jedyny słuszny wybór..." - cóż to za materiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 25.08.2005 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 oj tomek...... bo sie zawstydze... ;) ty to mnei musisz ...... no nic jest jak jest niektorzy sa jacy sa- jak im nie podac na tacy to sami sobie nie skojarza ta ceramika w ktorej mialem watpliwa przyjemnosc umieszczac kolki pod takie patyki na wieszanie firanek (zona sobie zazyczyla ) tez byla kiedys pewnie jakims nowym, cenionym wyrobem zreszta sorry mam drugi przyklad jak w przedpokoju w bloku kiedys zakladalem panele to sie cieszylem, ze tylko jedna mala scianka dzialowa byla wymurowana z tej kratkowanej cegly, bo kolki za cholere sie trzymac nie chcialy oczywiscie zaraz powiecie ze do tego badziewia tak jak do ytonga sa specjalne kolki itd...- oczywiscie macie racje- tylko ze jakos nigdy nie mam takich cudownych kolkow pod reka, za to mam zawsze zwykle oczywiscie wieszanie szafek i obrazkow to nie bylo glowne kryterium dlaczego wybralem silke zamiast gliny zadecydowala przedewszystkim wytrzymalosc i pewnosc jutra a wy w waszych gliniankach no coz..... jest jak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts