zgudi 23.08.2005 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 witam na piętrze mam za nisko osadzone nadproża ...po wylewkach i terakocie otwór drzwiowy bedzie miał ok 2m ... co zrobić? wywalać wszyskie (5 szt) i podnieść--zaznaczam ze mam juz tynki czy wybrac wariant ze skróconymi drzwiami (ok. 1,95 m)... nie wiem jak u Was ale u mnie coraz bardziej zanika chęc kontynuowania tej budowy...co rusz wychodzą jakies nowe problemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 23.08.2005 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Jak nie masz 2 m wzrostu to skracaj drzwi.Głowa do góry, z drugim pójdzie łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
www005531gazeta.pl 23.08.2005 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Witam, Ja wywaliłem - też tak zastałem.Robota na jeden dzień a mieszka się latami.Poza tym jak będziesz kupował drzwi to niektóre mają tylko deskę do jakiejś wysokości od dołu a później są puste (piszę o popularnych drzwiach z MDFu) - jak wypadnie Ci ucięcie na pustym to później trzeba cuda na kiju robić żeby to drewno z dołu wstawić wyżej.Oczywiście rozwiązaniem są drzwi z litego drewna (np. popularna w hipermarketach budowlanych sosna) ale to już droższe rozwiązanie... Ja bym wywalił i wstawił nowe futrynki. Pamiętaj, że jeśli masz w nadprożu pręty zbrojeniowe to można je uciąć tylko wówczas, gdy ponad nimi zmieści się trójkąt równoboczny o boku równym szerokości otworu (z poradnika majstra;) w przeciwnym wypadku taki otwór bez prętów zbrojeniowych może powodować pęknięcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts