Bonzai 23.08.2005 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Wczoraj robiłem zwiad dachowy. Zainteresowała mnie promocyjna cena dachówek Robena miedziana, podobno wychodzi 27zł za m2. Czy ktoś z was może pokusił się na tą promocję. Jeżeli tak to co z ich jakością, układaniem itp. Przecież to już cena porównywalna z dachówką betonową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 23.08.2005 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Tylko, że dodatki są juz w normalnych cenach. A one stanowią co najmniej połowę wartości dachu. Jednak przy takiej cenie dachówki podstawowej, to cały dach wyjdzie niewiele drożej od betonowej (na 200m2 ok. 2000zł). PS. Ja wziąłem w promocji brązowoczarną po 2,88 brutto (26% rabatu), a reszte wezme z 18% rabatem. Co do jakości, to mój sprzedawca twierdzi, że jeszcze nie miał reklamacji (od 6lat) na już położony dach (bo pojedyńcze dachówki, to zawsze się jakieś znajda do reklamacji). Ja swojej jeszcze nie widziałem, bo jest na placu w hurtowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anowi 23.08.2005 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 ja mam zamiar w tym tygodniu zakupić miedzianą robena i co ciekAWE W INTERNECIE SAM ROBEN daje 2,19 pln za sztukę a ja kupuję za 1,98 w hurtowni Ciekawe na jakiej to zasadzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 23.08.2005 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 A ja już miałam kupić Robena, ale ostatecznie zdecydowałam się na Rupp Ceramikę. Za 1 m2 wyszło niecałe 25 zł brutto, a dachówka podobno lepsza, w każdym razie ma podwójny zamek. Owszem, ceny dodatków są normalne, ale mnie przy dość skomplikowanym dachu wyniosły ok. połowy ceny dachówki podstawowej. Ogólnie dach 215m2 to koszt 9 tys. brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 23.08.2005 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 a sa jakies powody zby brac ceramike zamiast betonu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 23.08.2005 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 W porownaniu do betonu - ceramika pozniej porasta mchem Ja tez decyduje sie na Robena miedzianego. Chyba oferta nie jest zla - ostatnio Braas poczul oddech konkurencji i tez spuscil z ceny. Dekarze troche wiecej wolaja za polozenie ceramiki, bo twierdza, ze sie trudniej tnie. Jest twardsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 23.08.2005 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 jedyny powód to fakt ze to jest ceramika a nie beton innego nie ma! Trwalosc betonowych jest taka sama jak ceramicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uszaty1973 23.08.2005 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 dachówka betonowa będzie trwała prawie tak jak ceramiczna pod warunkiem że lakier nie odpadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexsoft 23.08.2005 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Cóż, obawiam się że trwałość betonowych malowanych dachówek jest mimo wszystko inna niż szkliwionych (a nie angobowanych!) dachówek ceramicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 23.08.2005 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 A ja już miałam kupić Robena, ale ostatecznie zdecydowałam się na Rupp Ceramikę. Za 1 m2 wyszło niecałe 25 zł brutto, a dachówka podobno lepsza, w każdym razie ma podwójny zamek. Owszem, ceny dodatków są normalne, ale mnie przy dość skomplikowanym dachu wyniosły ok. połowy ceny dachówki podstawowej. Ogólnie dach 215m2 to koszt 9 tys. brutto. A co jest w tej cenie? U mnie za dach 215 m2 z Robena miedziabnego wyliczyli 17 000 (dachówki, folia, obróbki kominów, rynny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gregmena 23.08.2005 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 mi za 1 sztuke robena w promocji liczą 1.60 nettocały dach materiały 160m dało 6000 zł ale jeszzce gadam z koramic i nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana_b 23.08.2005 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 ja zamówiłam miedzinego Robena za dach 100m wyszło mi 7100zł; same dodatki kosztowały prawie 4400zł!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uszaty1973 24.08.2005 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Ja już kupiłem miedzianą. Na dodatki dostałem 18% rabatu a na podstawową wg cennika. Wszystki z montażem na 7%VAT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 24.08.2005 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Mack, Moja cena dotyczy wyłącznie dachówki, ale obejmuje jej cały komplet, tj. dachówkę podstawową, gąsiory, dachówki skrajne, łączniki kalenic, kominek wentylacyjny itp. Dach mam czterospadowy z dwoma dwuspadowymi daszkami. O ceny pytałam w wielu firmach i były bardzo podobne, różnica to może 200 zł na całym dachu. Jak już napisałam, wybrałam Ruppa, bo jest podobno lepszy od Robena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 24.08.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Mack, Moja cena dotyczy wyłącznie dachówki, ale obejmuje jej cały komplet, tj. dachówkę podstawową, gąsiory, dachówki skrajne, łączniki kalenic, kominek wentylacyjny itp. Dach mam czterospadowy z dwoma dwuspadowymi daszkami. O ceny pytałam w wielu firmach i były bardzo podobne, różnica to może 200 zł na całym dachu. Jak już napisałam, wybrałam Ruppa, bo jest podobno lepszy od Robena. Rupp jest barwiony w masie, a Roben nie. Rupp ma dokładniejsze zamki, Roben nie. nie żebym reklame robiła, czy była handlowcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja budowniczy 24.08.2005 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 A ja już miałam kupić Robena, ale ostatecznie zdecydowałam się na Rupp Ceramikę. Za 1 m2 wyszło niecałe 25 zł brutto, a dachówka podobno lepsza, w każdym razie ma podwójny zamek. Owszem, ceny dodatków są normalne, ale mnie przy dość skomplikowanym dachu wyniosły ok. połowy ceny dachówki podstawowej. Ogólnie dach 215m2 to koszt 9 tys. brutto. czy w kolorze miedzianym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kluseczka 24.08.2005 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Ja także kładę robena, z naszego wywiadu wynika (mam także zaprzyjaźnionego fachowca w rodzinie - całkiem neutralnego , bo sprzedażą się nie zajmuje) że roben to dobra i uznana firma, takiej okazji nie można było przepuścić! To co, że dodatki wychodzą drogo - a język to po co nam dali ?? Trzeba się targować do upadłego!!! I nie brać do siebie uwag sprzedawców w stylu: Taką panu dałem cenę na te okna , że teraz spać w nocy nie mogę! Ja mam daszek z krągłościami , coś w stylu wolego oczka i co najważniejsze dam radę go pokryć tą dachówką, co do zamków to są one bardzo dokładne, możliwość manewru 1 zamka tylko 4mm!! i są z całą pewnością barwione w masie - sprawdziłam!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kluseczka 24.08.2005 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Ja także kładę robena, z naszego wywiadu wynika (mam także zaprzyjaźnionego fachowca w rodzinie - całkiem neutralnego , bo sprzedażą się nie zajmuje) że roben to dobra i uznana firma, takiej okazji nie można było przepuścić! To co, że dodatki wychodzą drogo - a język to po co nam dali ?? Trzeba się targować do upadłego!!! I nie brać do siebie uwag sprzedawców w stylu: Taką panu dałem cenę na te okna , że teraz spać w nocy nie mogę! Ja mam daszek z krągłościami , coś w stylu wolego oczka i co najważniejsze dam radę go pokryć tą dachówką, co do zamków to są one bardzo dokładne, możliwość manewru 1 zamka tylko 4mm!! i są z całą pewnością barwione w masie - sprawdziłam!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 24.08.2005 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 ... i są z całą pewnością barwione w masie - sprawdziłam!!!!!!! Chyba na kolor gliniany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 24.08.2005 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Ja budowniczy, Chodzi oczywiście o miedzianą, na ceglastą podobno była promocja ale mniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts