dominikams 23.08.2005 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Mam nietypowy problem - córka przytargała z podwórka ślimaka (taki zwykły z muszlą w paski) i chce go hodować (jako dziecko ja też hodowłam slimaki na balkonie ). Nie wiem, czym go mamy karmić. Dawaliśmy kapustę, marchew (pamiętam, że moje ślimaki to jadły, miałam je przez kilka miesięcy), trawę, jakieś listki - nie je boję się, padnie z głodu, albo trzeba bedzie go wynieść na dwór, a ślimak już ma imię Podajcie ulubione menu ślimaków - no, co wam podgryzają w ogródkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 23.08.2005 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Wpierniczyły mi w pierwszej kolejności młodziutkie prymulki, nie żałowały sobie konwalii i zaziarły nawet liście róż. Ślimak ma małą paszczę , szczerbaty jest troszku to jak użre marchewkę ? Kapuchę mu daj, sałatę , obierki skórkowane z jabłka , młody mlecz i inne mięsiste ( z wyjątkiem wołowiny ) ( wredoty hodować..pasiaste wredoty... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 23.08.2005 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 a do picia.....................piwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 23.08.2005 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.08.2005 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 No cóż, mam ten sam problem... mój ma na imię... Edek ( z fabryki kredek) i też nic nie chce jeść, dziś nawet nie wytknął nosa (różka) z muszli... świat stanął na głowie, teraz to się o niego martwię, a za dwa lata jak założę ogród i jego krewniacy zniszczą mi roślinki to .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 23.08.2005 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Co tam ślimak.. ja już mam odchył względem much W sklepie mięsnym zobaczyłam taką tłustą, granatową..spasione bydle jak nie wiem. I co ? jak poprosić sprzedawczynię by mi ją żywą na wynos w torebkę ???? Moje dziecię posiada śliczną pajęczycę z rodziny Ptaszników. I tą Rudą Kudłatą trzeba muchami paść, a u mnie na oknie jak się trafi to sama cherlawa bidota. ps. jak mi napiszecie , że mam powiesić w oknie kole firanek kawał padliny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaskaa 23.08.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 osobiście widziałam jak po wysypaniu na kompost obierek (z warzyw i ziemniaków) zbiegły się tam wszystkie ślimaki z okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 24.08.2005 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Co tam ślimak.. ja już mam odchył względem much W sklepie mięsnym zobaczyłam taką tłustą, granatową..spasione bydle jak nie wiem. I co ? jak poprosić sprzedawczynię by mi ją żywą na wynos w torebkę ???? dobra dobra my wiemy ze ziaba musze nie przepusci, sam widzialm jak im tylko skrzydelka z paszczy wystawały. ze nie wspomne ze oblizujaca sie żaba, to jest dopiero widok , cała łacznie z uszami . Ale wracajac do tematu, " co lubi slimaki" , otóz, slimaki lubi jez . Gdyby sie taki napatoczył i był skonsumował tego jednego, jedynego to wrazie czego słuze swoimi w duzym wyborze. Wszystkie piekne zwiniete ze slicznie wybarwionymi paskami jest z czego wybierac ehhh jaki mi sie ten dzien slimaczy jakoś ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 24.08.2005 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 wielki sukces!!! ślimak pożarł obierkę od ziemniaka!!! Znaczy się - zostaje Dzięki za podpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 24.08.2005 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 wielki sukces!!! ślimak pożarł obierkę od ziemniaka!!! Znaczy się - zostaje Dzięki za podpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.08.2005 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 nasz Edek wczoraj schrupał kawałek liścia chrzanu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 26.08.2005 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Rbit robaczku... Ziaby siem oblizujom na widok mnięska w specyficznych miejscach (czytaj strona schabowa) Po oczach nie da rady ze względu na okulary lub kontaktówki . Ale po uszach.. ( trzeba się zacząć kontrolować ) Vivat obierki !! ( taaaa, upasom, nafaszerujom i zjom , cuda niewidy, myślał by że tak z miłości do zwierzątek .. ) Chrzanić ślimaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluszczyk 08.09.2005 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Co lubią ślimaki? - chyba swobodę, naturalne środowisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Herne 08.09.2005 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Co lubią ślimaki? - francuskich wegetarian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 08.09.2005 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 ziaba, po tym opisie muchy w sklepie mam mdłości poranne....fuj ohyda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 18.04.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Co lubią ślimaki? - francuskich wegetarian. Z całą pewnością : -nie lubią czosnku, bo tam gdzie nasadziłam odmina ozdobnych, zrobiła się metrowa " zapachowa, bariera ochronna" - pożerają bergenie jak szalone - z jednej rośliny zebrałam dziś 6 ślimaków ! - piasek wcale nie jest zaporą - piaskowanie jesienne 5 cm, pomogło jedynie trawnikówi, bo darń jest lepiej dotleniona, natomiast ślimaki zasuwają jak parowozy i nic im się do nogi nie przykleja - zanosi się na kolejny rok, ślimaczej wyżery Ale narcyze i żonkiele - OCALAŁY !!!! http://images21.fotosik.pl/185/bcdb4e5914f814fdm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 18.04.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Moje dziecię posiada śliczną pajęczycę z rodziny Ptaszników. I tą Rudą Kudłatą trzeba muchami paść, a u mnie na oknie jak się trafi to sama cherlawa bidota. Jesteś pewna, że ona je tylko muchy? Znam takie rude kiędzierzawe, które muchy na oczy w życiu nie widziały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 18.04.2007 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 wielki sukces!!! ślimak pożarł obierkę od ziemniaka!!! Znaczy się - zostaje Jak je tak lubisz to chętnie ci podrzucę z tuzin. W zeszłym roku wyniosłyśmy z córeczką z naszej działki pełne wiaderko do piasku (całkiem spore). Trochę tych choler jeszcze zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 18.04.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Dołożę drugie wiaderko.. gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 19.04.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 z tymi wiaderkami to dawajcie do mnie przyjmę ale tylko winniczki, do maja (secon na ślimaki). W tym roku planuję podane na maśle z czosnkiem i z zieloną pietruszką. Od kilku lat sobie planuję, że jak już będę miał miejsce na ich przeposzczenie, to w końcu ... w zeszłym roku nie było pogody na ślimaki i jakoś mi umknęło. przydałoby się trochę deszcu coby cholery hurtem wylazły z nor. Ziaby się mnie bać nie muszą, bo do takiej rzezi kręgowców zdolny na razie nie jestem (czasy głodu może by wyzwoliły w człeku pokłady brutalności) - to tak wyprzedzając może uwagi niektórych ... Ziab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts