kret 23.08.2005 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 wczoraj stolarz który będzie robił schody poinformował mnie że mógłbym się wstrzymać z malowaniem ścian i sufitów wewnątrz gdyż lakier z tych schodów schnąc może powodować plamy na farbie ?? trochę mnie to zirytowało (pomalowałem już prawie wszystko...) - czy spotkaliście się z takimi przypadkami, czy są może lakieś lakiery "bezpieczne" ??czy może gościu ma rację ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 23.08.2005 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 A czym on chce malować?U mnie wszystkie podłogi (parkiet) , schody,parapety były lakierowane po malowaniu. Lakierowałem lakierem Dulux. Nic z malowaniem ścian się nie stało.Więc może zakup sam lakier do tych schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kret 23.08.2005 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 czyli jak rozumiem są lakiery od których farbie nic nie będzie ?jakie polecacie - które najlepsze ? najwytrzymalsze na ścieranie (malowany będzie dąb)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 23.08.2005 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Wstrzymaj się z malowaniem ścian ze 48 h i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kret 23.08.2005 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 no problem będzie bo maluję teraz a schody będą za 3 tygodnie i wtedy będą lakierowane - czyli jednak coś może sie stać z farbami ściennymi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg5 24.08.2005 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Jedyne co przychodzi mi do głowy to, że będzie tak wywijał pędzlem moczonym w lakierze . Bo o takich efektach nie słyszałem , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarq11 24.08.2005 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 no problem będzie bo maluję teraz a schody będą za 3 tygodnie i wtedy będą lakierowane - czyli jednak coś może sie stać z farbami ściennymi ?? a myślisz że lakiery, zwłaszcza te śmierdzące, parując to co wydzielają? nigdy nie wiadomo w jaką reakcję wejdą opary z farbą. chociaż to zależy od lakieru (te wodne to chyba nie są groźne) to myślę że mają rację. dla spokoju lepiej poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 24.08.2005 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Odczekaj. Przeczytaj ponadto instrukcje stosowania lakieru, to sie przekonasz o powyzszych zaleceniach producentow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts