pasmal 23.08.2005 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Witajcie,Chcę wystąpić o wzizt, mam upatrzony gotowy projekt i zastanawiam się, czy do wypełnienia wniosku i narysowania koncepcji domu na mapie brać architekta. Jeśli ktoś w Was tak zrobił to zdradźcie ile taka przyjemność kosztowała?I jeszcze jedno, czy do adaptacji projektu gotowego (z jedną istotną zmianą - konstrukcji dachu) podpisywać z architektem umowę?Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja budowniczy 01.09.2005 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Do WZiZt nie brałem architekta. Sami wypełniliśmy - to nie jest trudne. W gminie tez nie bylo problemu, sasiedzi troche opóźnili ale w sumie trwało niecały miesiąc. Poczekałbym z tym gotowym projektem do czasu uzyskania wzizt, chyba że już dokładnie wiesz na co Ci pozwolą - chodzi o wys, szer elewacji, ilość kondygnacji, kąt nachylenia dachu, ilość działki jaką możesz zabudować. Żeby nie okazało się jak już kupisz projekt i dostaniesz wzizt że nie mozesz tego budowac.... Co zas do umowy z architektem to nie wiem, ja mialem projekt indywidualny, nie podpisywalem umowy i to był błąd, mielismy problem z terminowym wykonaniem przez arcitekta. Moze gdyby byla umowa byloby latwiej... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts