Gdobyl 23.08.2005 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Witam.Mój dom ma w tej chwili prawie że stan zerowy.Zabieram sie za izolowanie pionowe.Połowa domu jest podpiwniczona, sciany murowane z bloczków fundamentowych ze styropianem w środku w technologi trójwarstwowej.Jak zaizolować z zewnatrz taką sciane przy gruncie gliniastym.Myślałem o posmarowaniu dyspebitem i podwójnej warstwie papy.Czy mam racje?Pozostała czesc budynku jest lany w grunt w folii do poziomu 0.Ponad poziomem do wysokości 50 cm bloczek w tech 3 warstwowej.Mam zamiar docieplic go jeszcze od środka styropianem dookoła obrysu domu na wysokosci 50 cm tak by izolacja stykała sie z izolacją na podłodze.Pytanko moje jest takie---Czym posmarować bloczki od wewnątrz przed obłożeniem ich styropianem.Jakim środekiem przeciwwilgociowy który nie wydziela szkodliwych substancji a jednocześnie nie podjada styropianu.Bardzo proszę o porady.Wiem że temat fundamentów ma swój duży "dział" ale nie znalazłem tam nic,albo oczy mnie mylą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 23.08.2005 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Dysperbit jest wodnorozcieńczalny i nie szkodzi styropianowi, ja przyklejałem styropian na dysperbit i nic się nie dzieje, trzyma jak nie wiem na zwykły klej do przyklejania styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 23.08.2005 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 po co od srodka ocieplać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts