Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki macie / planujecie garaż?

Jaki macie lub planujecie zbudowac garaż?  

253 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki macie lub planujecie zbudowac garaż?

Recommended Posts

czy możecie wpisywać linki lub opisy do Waszych projektów domów (oczywiście nie indywidualnych) które są z garażem podwójnym lub adaptowaliście do garażu 2-stanowiskowego w bryle domu;

szukam odpowiedniego projektu ale niczego ciekawego nie mogę znaleść a nie chciałbym kupować projektu na zasadzie "mniejszego zła", dodam że mam działkę o szerokości 22 m - a więc niezbyt szroką na tego typu "imprezkę"

pozdrawiam

i czekam na sugestie i rady

• Odpowiedzi 114
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam 1 stanowiskowy zintegrowany z bryłą domu, ale nie ma przejścia z domu do garażu. Każdemu polecam rozwiązanie bez połączenia.

A czemu każdemu polecasz bez połaczenia? Ja mam bez połaczenia z częścią mieszkalną i zaintrygowałem sie czemu tak goraco za tą opcją agitujesz?

Każdemu według potrzeb i upodobań. Ja tam jak bym miał nie mieć przejścia z garażu do domu to bym sobie darował garaż bo bym w nim rzadko parkował a co za tym idzie stałby się on po jakimś czasie graciarnią uniemożliwiającą wogóle wjazd auta, wiem bo mam tak teraz :). Wielu moich znajomych też. Dosyć mam też garażu, z którego w te mniej przyjazne pogodowo dni przemykałem się ukradkiem do domu, o powrocie z sapermarketu z siatami nie wspominam bo to już standard.

Poza tym u mnie bardziej czuć kominek z włączonym DGP niż zapachy garażowe, których notabene wogóle nie uświadczyłem. No tak ale ja jako laik zrobiłem wentylację w garażu, ociepliłem go i walnąłem sobie na ścianie grzejnik z 10 żeberek a co mi tam :wink:

2 stanowiskowy w bryle domu, ale to konieczność narzucona przez miejscowy plan, który nakazuje przewidzieć min 2 miejsca postojowe dla samochodów i jednoczesnie zabrania budowania garaży wolnostojących - wszystko na być w bryle domu. Ale budujemy na działce leśnej, w strefie chronionego krajobrazu - wszyscy w okolicy tak mają...