Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki macie / planujecie garaż?

Jaki macie lub planujecie zbudowac garaż?  

253 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki macie lub planujecie zbudowac garaż?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 114
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

zbudowaliśmy dom bez garażu - z czasem miał być dobudowany wolnostojący dwustanowiskowy. Jednak przez te cztery lata jak mieszkamy u siebie - nie wybudowaliśmy takigo. Powód - obserwacja sąsiadów

hehe :D lubię czytać jak ktoś uzasadnia swoją niechęć do budowy garażu i ta powyższa jest dla mnie numer 1. :lol:

garaż 2 stanowiskowy - teraz mam i buduję dom w którym będzie w miarę duży garaż (50m2) w tyle garażu wydzielone pomieszczenie kotłowni 8m2

• 2 weeks później...

Zaprojektowaliśmy sobie garaż jednostanowiskowy o szer. 3.20 m, powierzchni 19.2 m2 + warsztat/schowek na rowery 6.2 m2, zintegrowany z bryłą domu, z przejściem (przez garderobę) do wiatrołapu.

Ewentualny drugi samochód (jeśli się go kieeedyś tam dorobimy :wink: ) będziemy parkować pod wiszącym tarasem (ma szerokość 3 m, więc spokojnie wystarczy na małe autko).

2-stanowiskowy, w bryle domu, 33m2, 5,7m szerokości, z przejściem do domu, brama automatyczna. Z tyłu 12m2 pom. gospodarcze.

Mieszkając poza miastem, gdy dojazd do miasta nie jest rewelacyjny, budowanie garażu na 1 samochód mija się wg mnie z celem, a jesli juz nie stac kogoś na duży garaż na 2 samochody, to może lepiej z niego zrezygnowac na rzecz dużego pom. gosp.

• 3 months później...