Krakowiak 23.08.2005 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Od zeszłego roku śledzę rozwój produkcji kotłów z podajnikiem na paliwo stałe. Chętnie zainstalowałbym sobie taki kociołek jako alternatywę ale cena mnie odstrasza. Kupiłbym gdyby kosztował 3 tys a nie jak to jest teraz 5500 do 8000 za kotły o mocy 19 do 24 KW. Wydaje mi się że jedynym uzasadnieniem aktualnej ceny jest względna nowość tego wynalazku. Pocieszające jest to że producenci wyrastają dosłownie jak grzyby po deszczu. Może za rok lub dwa doczekam się korzystnej ceny. Co o tym sądzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kneru 24.08.2005 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Myślę że przy obecnych cenach oleju i gazu z butli sporo osób przechodzi na ekogroszek (z podajnikiem) i cena nie będzie spadać. Cena stali też idzie do góry a kocioł waży przynajmniej 150kg. Jeśli musisz kupić to teraz a nie na jesień bo ceny z pewnością wzrosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts