tomek123 23.08.2005 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 W ostatnie dni mojego urlopu teściowa poprosiła mnie o pomalowanie sufitu w 1 pokoju. Teściowa super kobieta więc się zgodziłem. Sporo ścian w życiu pomalowałem i zawsze byłem wierny Dekoralowi efekty były zadawalające.Jako że był to koniec urlopu chciałem sobie zaoszczędzić czasu i nabyłem Duluksa jednokrotnego krycia. Efekt był taki że o mało z drabiny nie spadłem, sufit był niejednorodnie pokryty tak że chciało się płakać, musiałem przeprosić zwykłą emulsję i 2 razy przewałkować sufit wyszło naprawdę ładnie.Sufit teściowej nie był idealny (nieszpachlowany) ale po tak reklamowanej farbie spodziewałem się czegoś lepszego.Pozdrawiam Tomek123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 23.08.2005 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 A czy przypadkiem duluksa rozcienczales wodą? Bo nie wolno. Po drugie - owszem, kolory wychodzą piekne i pokrycie jest idealne na rowniutkiej powierzchni w podobnym kolorze, ewentualnie na niezbyt wybrudzonym bialym. Jak juz jeden kolor na inny kolor to nie ma wuja - nie wyjdzie pieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 23.08.2005 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 co ja widze? a ja w piatek kupilem w bauhausie 2 wiaderka 10 litrowe farby o nazwie "farba biala" po 6,49 Euro za kubelek myslalem, ze trzeba bedzie malowac dwa razy a tu prosze prosze po jednym malowaniu na scianach zoltej i rozowej okazalo sie ze efekt jest bardziej niz ok i tak zostalo pomalowalem tymi wiaderkami cale mieszkanie 70 m2 jestem pozytywnie zaskoczony (chociaz szczerze to zawsze kupuje najtansze rzeczy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek123 23.08.2005 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Malowałem sufit na biało na biały kolor tak więc była to prosta kombinacja, a tu totalna załamka.Ps Duluksa nie rozcieńczałem wodą. Tomek123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 23.08.2005 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 miałam podobne doświadczenie-już kiedyś o tym pisałam. Przy reklamacji okazało się że nie zastosowałam wałka z futerkiem, który jest zalecany do malowania tymi farbami. Tak twierdzili. W sumie reklamacji nie uznano a ja miałam dodatkowe, niezaplanowane koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIRAS41 31.07.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 W ostatnie dni mojego urlopu teściowa poprosiła mnie o pomalowanie sufitu w 1 pokoju. Teściowa super kobieta więc się zgodziłem. Sporo ścian w życiu pomalowałem i zawsze byłem wierny Dekoralowi efekty były zadawalające. Jako że był to koniec urlopu chciałem sobie zaoszczędzić czasu i nabyłem Duluksa jednokrotnego krycia. Efekt był taki że o mało z drabiny nie spadłem, sufit był niejednorodnie pokryty tak że chciało się płakać, musiałem przeprosić zwykłą emulsję i 2 razy przewałkować sufit wyszło naprawdę ładnie. Sufit teściowej nie był idealny (nieszpachlowany) ale po tak reklamowanej farbie spodziewałem się czegoś lepszego. Pozdrawiam Tomek123 Ogólnie to nie ma co się przejmować, czasami tak bywa. Musisz kupić lepszą drabinę!!! A co duluxa to czasami tak się dzieje z każdą farbą, nieodpowiednie przygotowanie ścian do malowania może być przyczyną Twoich niepowodzeń. Ostatnio głośno o farbach Magnat. Moi klienci twierdzą że ta farba jest lepsza nawet od farb dulux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 31.07.2008 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 od kilku lat dulux nie jest wykładnią jakości obecnie prawie wszystko jest od niego lepsze magnat to jedynie dobra operacja marketingowa oferująca coś więcej niz dobre farby w dobrej cenie i jest rowinięciem marketingowym farb snieżki platinium w polsce malowanie traktowane jest po macoszemu i zazwyczaj maluje tata, syn teściu szwgier pomaga - i oni sa zadowoleni z efektów jednokrotnego malowania ( ?? ) architektem wnętrz jest mama siostra lub córka, żadko kogo stac na profesjonalitów więc farby w gotowych zestawieniach kolorystycznych sa dla klientów indywidualnych i dla nich tworzy tzw wzorce kolorystyczne, przykłady, katalogi, aranżacje, kolory dobiera się wg najnowszych kierunków mody. W tych farbach ( MAGNAT) wartościa jest servis przedażny i posprzedazny.zreszta to samo robi np beckers z farbami joy, lub wlaśnie dulux pod hasłem "wiemy jak łaczyć kolory" inczej jest farbami prdla profesjonalistów mieszanych wg wzornika z bazą kilkutysięcy kolorow który każdy moze być uzyskany na dowolnej farbie.i tutaj do wyboru oprócz śnieżki, dekoralu mamy sigma, tikurilla, para, sto, caparol, ja wymalowałem calym dom tikurillą i sigmą , beckers joy, gruntowanie tikurilla akrylowa+grunt Ceresit Ct17+farba podkładowa śnieżki+farnba wierzchniabeckers wypadł najgorzej, sigma najlepiej, ale cały dom zostal wymalowany tikurillą z mieszalnika - prawie 1400 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacol 31.07.2008 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Rez ale nie ma reguły, ja ostatnio od dwoch osob slyszalem ze Sigma juz tez sie popsula A czy od duluxa prawie wszystko jest lepsze ?? Niektorzy kupują marketówy i też są zadowoleni ale tu dulux chyba wypada lepiej Np. ktos mi probowal wcisnac ze 10l farby za 14zl czy za 12 z biedronki czy lidla sie nie rozni od tych za 60 :/ Ja bym bardziej sklanial sie ku temu zeby ludzie zamiast kupowac drozsze farby kupowali troszke tansze ale ta roznice wlozyli w zagruntowanie. Napewno byloby mniej skarg, narzekania i ludzie byliby szczesliwsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popak20 31.07.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Witam Najlepszą białą farbą emulsyjną jak dla mnie jest "Jedynka" zawsze nią maluję sufity w domu czy u kogoś zawsze super wychodzi. Fakt czasami trzeba malować 2 razy ale efekt murowany. Przed każdym malowaniem umyć sufit czy ścianę zagruntować i jest ok. Ostatnio jakoś mnie wzięło i maluje tylko farbami "Dulux" czy "Dekoral" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 31.07.2008 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Najlepszą białą farbą emulsyjną jak dla mnie jest "Jedynka" zawsze nią maluję sufity w domu czy u kogoś zawsze super wychodzi. Fakt czasami trzeba malować 2 razy ale efekt murowany. Przed każdym malowaniem umyć sufit czy ścianę zagruntować i jest ok. Ostatnio jakoś mnie wzięło i maluje tylko farbami "Dulux" czy "Dekoral" To rozumiem, że Jedynka na sufity a Dulux/Dekoral na ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małaMI 31.07.2008 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 ja zdecydowałam się na duluxa, kolory świata.producent obiecuje wydajność do 14 m2 z litra. Zrobiliśmy poprawkę, przeliczając ją na 10 m2/litr. Nie wiem czy wyszło de facto 7-8 m2.Powiem szczerze, że jesteśmy rozczarowani trochę. Kolory wyszły takie jak na próbniku, więc to jest na plus. Malowali fachowcy (w każdym bądź razie ludzie, którzy robią to zawodowo). Malowane było wałkiem. Nie wiem czy na sypialnię nie wypróbować innej firmy (ale co dekoral? śnieżka? ticcurilla chyba za droga) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popak20 31.07.2008 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Trociu Tak Dulux Dekoral na ściany Przepraszam że napisałem nie zrozumiale. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 31.07.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 a to się zdziwiłam... ładnych parę lat temu malowaliśmy sami duluxem (kolorami świata własnie) i efekt był zdumiewający-biorąc pod uwagę nasze niewielkie zdolności malarskie dlatego teraz też zdecydowaliśmy sie na malowanie duluxem. Tym razem wybraliśmy kolory z mieszalnika, farbę akrylową satynową i tylko w jednym pomieszczeniu "kolory świata". I tam gdzie zostało pomalowane (tym razem przez profesjonalistów ) farbami z mieszalnika ściana jest po prostu idealna. natomiast ściana pomalowana "kolorami świata" troche odbiega od reszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts