wbrat 23.08.2005 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Mój projekt to Pianella z pracowni Archigraph (http://www.archigraph.pl) - kod projektu 320. Niestety nie da się bezpośredniego linka dać... Na pewno będe zmieniał ganek - jest zdecydowanie za maly w stosunku do reszty budynku, wiec chcialbym go troche powiekszyc - a dokladniej rozszerzyc (i obnizyc tak zeby punkt szczytowy i kąty pozostaly bez zmian). Nie wiem tylko co zrobić z oknami. Pomóżcie proszę - z takimi jak są teraz elewacja nie wygląda teraz najlepiej... może powinienem je trochę zmienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 23.08.2005 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Myślę, że problem leży w kolorystyce. Na makiecie stolarka okienna jest śnieżnobiała i elewacja też, dlatego okna wydają się małe. Lekki kontrast (albo i zdecydowany ) dałby chyba efekt. A przy takiej monotonnej kolorystyce może zrobić okna ciut większe, dzielone na dwa skrzydła? Pozdrawiam, akacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 24.08.2005 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Mój projekt to Pianella z pracowni Archigraph (http://www.archigraph.pl) - kod projektu 320. Niestety nie da się bezpośredniego linka dać... czary-mary... szast-prast... i masz: http://www.archigraph.pl/new/archigraph/ind.php?co=projekt&n=320 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 24.08.2005 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Myślę, że problem leży w kolorystyce. Na makiecie stolarka okienna jest śnieżnobiała i elewacja też, dlatego okna wydają się małe. Lekki kontrast (albo i zdecydowany ) dałby chyba efekt. A przy takiej monotonnej kolorystyce może zrobić okna ciut większe, dzielone na dwa skrzydła? Zapomniałem napisać, że kolorystykę zmieniam też na pewno. Dachówka i orynnowanie będzie koloru ciemno-brązowego, elewacja - jasny beż. Okna planuje pozostawić białe. Faktycznie zastanawiam się nad ich powiększeniem, ale: jak powiększe okno w kuchni, to ogranicze jej funkcjonalność . Okno w kotłowni - nie wiem czy da radę powiększyć, bo w kotłowni częściowo znajdują się schody... http://www.archigraph.pl/new/archigraph/obrazki/320/320.jpg Druga moja bolączka to okna z tyłu. Chodzi mi o te trzy okna widoczne na poniższym zdjęciu: http://www.archigraph.pl/new/archigraph/obrazki/320/320a.jpg One też mi nie dają spokoju, bo też nie wyglądają zbyt dobrze... ale tutaj już zupełnie nie mam pomysłów... o ile od frontu może pomóc zwiększenie wymiarów, o tyle z tej strony nic mi nie przychodzi do głowy... no i te drzwi do schowka... ps. Tylko żeby nikt nie zrozumiał tego tak, że kupiłem projekt, który kompletnie mi nie odpowiada. W bardzo wielu elementach odpowiada mi i to bardzo (np. prosta bryła, gabaryty, garaż w bryle, rozmieszczenie pomieszczeń: gabinet na parterze, wc daleko od salonu, możliwość zamieszkania po wykończeniu jedynie parteru itd.). Jego główną wadą był właśnie wygląd zewnętrzny - jednak plusy zdecydowanie przeważyły, dlatego zdecydowaliśmy się właśnie na niego... niestety tak to jest z projektami gotowymi, że trzeba iść na kompromis... a projekty indywidualne... cóż... cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 25.08.2005 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 A może by tak dało radę obniżyć te trzy okna do poziomu parteru i np dorobić tam taras połączony z obecnym? Wtedy drzwi od schowka też by się tak mocno nie odcinały na tle elewacji. Nie tylko jak wówczas będzie z ustawnością pomieszczeń. Na pewno miałbyś fajniejszy tarasik... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 25.08.2005 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 a może tak dodać podobny daszek tam gdzie wykusz na jadalnię , tylko oba trochę rozszerzyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bingo-ada 25.08.2005 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Moim zdaniem elewację bardzo poprawiłyby okiennice. Okna jednak ciemny brąz, okiennice takie same. Widziałam kiedyś na Mazurach taki zwykły domek - prosta bryła, proste okienka, biała elewacja, ceglasta dachówka i te obłędne okiennice. Dodały wszystko i wyszedł piękny, polski dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bingo-ada 25.08.2005 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Moim zdaniem elewację bardzo poprawiłyby okiennice. Okna jednak ciemny brąz, okiennice takie same. Widziałam kiedyś na Mazurach taki zwykły domek - prosta bryła, proste okienka, biała elewacja, ceglasta dachówka i te obłędne okiennice. Dodały wszystko i wyszedł piękny, polski dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 26.08.2005 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Moim zdaniem elewację bardzo poprawiłyby okiennice. Okna jednak ciemny brąz, okiennice takie same. Widziałam kiedyś na Mazurach taki zwykły domek - prosta bryła, proste okienka, biała elewacja, ceglasta dachówka i te obłędne okiennice. Dodały wszystko i wyszedł piękny, polski dom. Przyznam, że pomysł z okiennicami nie przyszedł mi do głowy wcześniej... może faktycznie to by było dobre rozwiązanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bingo-ada 26.08.2005 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Polecam i cieszę sie, że mogłam pomóc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts