mdzalewscy 23.08.2005 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 no cóż i jak to ma się do jego wyborczych obietnic, typu "mieszkania dla młodych", itd.. jestem naprawdę rozżalony i czuję się okradziony przez Kwacha. A tak się cieszyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzado 23.08.2005 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 kwachu ma to gdzieś bo on sie nie buduje. Niestety w tym popieprzonym kraju jak chcesz coś wywalczyć to musisz zrobić szumpod Sejmem (patrz górnicy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 23.08.2005 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Kiedyś w radiu (radio?) mówili że Kwach kupił działkę i planuje rezydencję. Pewnie sprzedał, bo gdyby budował to pewnie by podpisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 23.08.2005 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Ja uważam, że większym sk... jest Cimoszewicz, bo blokował prace nad tą ustawą, a teraz nie daje szansy na odrzucenie weta. A spokojnie mozna by je było odrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 23.08.2005 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Ja uważam, że większym sk... jest Cimoszewicz, bo blokował prace nad tą ustawą, a teraz nie daje szansy na odrzucenie weta. A spokojnie mozna by je było odrzucić. no i proszę. w końcu oblesniakowi może sie oberwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 23.08.2005 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 No właśnie - czy jest szansa na odrzucenie tego veta w sejmie? Czy orientuje się ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 23.08.2005 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 No właśnie - czy jest szansa na odrzucenie tego veta w sejmie? Czy orientuje się ktoś? Gdyby było jeszcze jakies posiedzenie, to 100%, bo wszyscy posłowie byli za ustawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 23.08.2005 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 to wszystko było przemyślane, Cimoszka blokował wprowadzenie ustawy, bo wiedział, że jak przeciągnie tak iż nie będzie już posiedzenia sejmu, wtedy ustawa przepadnie i nie będzie możliwości naprawienia veta prezydenta, dzisjaj Cimoszka mówi iż prezydent powinien ustawę podpisać, ale gdyby przyszedł komuś pomysł powołania nadzwyczajnego posiedzenia sejmu to on informuje iż jako marszałek Cimoszko nie powoła tego nadzwyczajnego posiedzenia Parlamentu. Kłamstwo za kłamstwem, krętactwo za krętactwem, ten człowiek bez kłamstwa nie umie żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romario 23.08.2005 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Witam!Też jestem rozczarowany.... No ale czego można oczekiwać od tych ludzi... Kwachu, Cimoszka i podobni - szkoda słów. Może pod sejmem rewoltę robić trzeba jak górnicy i coś z tego będzie. Dobrze że jest szara strefa... i nic im nie zapłacę buahaha.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekm22 23.08.2005 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Emeytury gornicze byly wazniejsze od zwrotu VAT-u !! Ludzie kiedy w koncu przestaniecie glosowac na wszelkiej masci socjalistow ??!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 23.08.2005 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 nigdy - bo obiecuja zlote gory a na Cimoszke i tak pojda glosowac - oby nie za wielu bo nie daj wygra i dopero bedzie wesoloAle i tak gorszym zagrozeniem jest Tow. Lepper - ten to juz czerwony jest jak cholera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 23.08.2005 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 wszyscy obiecuja zlote góry, a jak dostana sie do koryta to aby sie tylko nachapac i zapominaja o nas o biednym narodzie!!! No ale cuz taka juz jest nasza polska mentalnosc duzo mówimy malo robimy i nie zmieni tego w najblizszym czasie ani nowy prezydent ani nowy rzad. Wazne ze im jest dobrze a jak nam jest to nie wazne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja budowniczy 23.08.2005 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 A`propos wyborów.. znacie taką anegdotę o trędowatym i dobrym samarytaninie? Idzie drogą dobry samarytanin i widzi jak trędowaty leży na ziemi a na jego ranach siedzi całe stado much. Jak to dobremu samarytaninowi, zrobilo mu się żal trędowatego i postanowił odgonic te muchy. Jak postanowił tak też i zrobił. Na to trędowaty podnosi wzrok na samarytanina i mówi: " Dobry człowieku, coś ty najlepszego zrobił - tamte były najedzone.." ...bez komentarza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 23.08.2005 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 ja juz nie jestem nawet zły jest mi poprostu przykro na to patrzec co w tym naszym kraju sie dzieje tu mowia o oszczednosciach a tam kradna na potęge i to nasze pieniądze nie ma tu znaczenia czy to prawica czy lewica Ci co walczyli za naszą wolnosc to sie w grobach przewracają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRO 23.08.2005 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Tak naprawde to niczego dobrego sie nie spodziewałem no i się nie pomyliłem, raz juz zostalem okradziony 31.12.2004 kiedy niewiadomo dlaczego skończyła mi sie ulga budowlana którą nabyłem i nie wykorzystałem do końca, a podobno obowiązuje zasada nabytych praw !!! Teraz nas czarowali żeby zbierac faktury z 22 % Vatem po to aby zlikwidować szara sterfe budowlaną dzięki temu stymulowoali wzrost gospodarczy a teraz nam dopier.... Niczego po komunistach sie nie spodziewałem zaczynając od Gierka po Kwaśniewskiego, a po drodze był lider Miller i Cimoszewicz, niech tylko ktos z Was zagłosuje na komuniste!!!! Górnicy z tego co pamiętam dostawali kilka razy po 50 tys w gotówce to sobie samochody kupili a teraz gdy się zestarzały modele Daewoo to przyszli znów pod sejm no i dostali bo to ważny głos w wyborach, a ja muszę płacić podatki nie małe po to żeby taki komuch jeden czy drugi rozdawali nie swoja kase. Jestem cholernie wkurwiony i przepraszam za przekleństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sunao 23.08.2005 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Emeytury gornicze byly wazniejsze od zwrotu VAT-u !! Ludzie kiedy w koncu przestaniecie glosowac na wszelkiej masci socjalistow ??!! Tak długo, jak długo nieroby, obiboki, oszuści i wszelkiej maści związkowcy będą "duby smalone bredzić" o sprawiedliwości społecznej i grabić resztę społeczeństwa z ich dorobku... Pozdrawiam, Sunao Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekm22 23.08.2005 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Tak naprawde to niczego dobrego sie nie spodziewałem no i się nie pomyliłem, raz juz zostalem okradziony 31.12.2004 kiedy niewiadomo dlaczego skończyła mi sie ulga budowlana którą nabyłem i nie wykorzystałem do końca, a podobno obowiązuje zasada nabytych praw !!! Teraz nas czarowali żeby zbierac faktury z 22 % Vatem po to aby zlikwidować szara sterfe budowlaną dzięki temu stymulowoali wzrost gospodarczy a teraz nam dopier.... Niczego po komunistach sie nie spodziewałem zaczynając od Gierka po Kwaśniewskiego, a po drodze był lider Miller i Cimoszewicz, niech tylko ktos z Was zagłosuje na komuniste!!!! Górnicy z tego co pamiętam dostawali kilka razy po 50 tys w gotówce to sobie samochody kupili a teraz gdy się zestarzały modele Daewoo to przyszli znów pod sejm no i dostali bo to ważny głos w wyborach, a ja muszę płacić podatki nie małe po to żeby taki komuch jeden czy drugi rozdawali nie swoja kase. Jestem cholernie wkurwiony i przepraszam za przekleństwa. Rozumiem uzasadnione wzburzenie Pro ! Panowie Kwasniewski + Cimoszewicz , patrzyli , na to pod innym katem a mianowicie wyborczym . Przyznajac emerytury gornicze ( na ktore beda sie skladali wszyscy pracujacy polacy ) , wygrali glosy gornikow i ich rodzin . W ich kalkulacjach bylo to lepsze posuniecie niz zwrot VAT . Niestety wiekszosc polakow nie ma zielonego pojecia o podstawowych zasadach ekonomii I daje sie nabierac podczas kolejnych wyborow na populistyczno socjalistyczne haselka . Prawda niestety jest taka: by komus dac trzeba komus zabrac!! Pieniadze nie rosna na drzewach i nie mozna ich tak sobie dorukowac , ani zadluzac w nieskonczonosc panstwa .Mamy jeden z najwyzszych podatkow VAT w Europie , wszedzie wiedza ze budownictwo jest kolem zamachowym gospodarki - oprocz Polski..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 23.08.2005 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Tu się jednak pomylili. Na emeryturach górniczych zyska moze kilasettysiecy ludzi, a na braku zwrotu Vatu straci ok. 10mln (wg szcunków MF). Myśle, że lewica na tej decyzji sporo straciła, a szanse Cimoszewicza na wygranie wyborów spadły do zera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 23.08.2005 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 No tak. Wybory tuż tuż a tu nie ma na kogo głosować. Jak patrzę na te przedwyborcze obietnice i hasła to autentycznie rzygać się chce. Jedni kradli przez ostatnie cztery lata a jeszcze inni, ci co teraz tak głośno o złodziejstwie mówią, kradli przez swój czas (wcześniej). I co robić? komu wierzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 23.08.2005 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Ale nas wyrolowali... bez namaczania! Ale to pewnie nie koniec, za chwilę partia mająca największe POparcie napewno nam obieca, że do sprawy wróci - zakład? I i tak to nic nie da A swoją droga ciekawe, czy idac tą drogą nie podwyższa w ramach sprawiedliwości VAT na nowe mieszkania - jak sądzicie? ubek - uwierz mi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts