Pawson 25.08.2005 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 fizyk nie myslalem ze sie kiedys z toba zgodze .. ale co tam ... masz racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 25.08.2005 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 E tam - to Ci przypomnę - jak sugerowałem spotkanie na pizzę to też się ze mną zgodziłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 25.08.2005 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Słyszałem w radio, że Cimoszka ma dzisiaj ogłosić czy będzie głosowanie w sejmie nad wetem prezydenta, może jeszcze nie wszystko stracone, trzeba poczekać i zobaczyć czy coś jeszcze z tego będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 25.08.2005 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 my z mężem tak mało zarabiamy że za bardzo nie będziemy z czego mieli odpisać tego Vatu , ale dobre i nie duże kwoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GREG.M 25.08.2005 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 _Beti, zwrot VAT-u nie ma nic wspólnego z odpisami od dochodu czy podatku. Zwrot mogłabyś uzyskać niezależnie od swoich dochodów, kwota zwrotu zależy od kwoty wydatków, nie więcej niż ok. 22K PLN "na rękę" dla inwestycji wymagających pozwolenia na budowę.Aczkolwiek na razie są to dywagacje czysto akademickie.Jeszcze nie wszystko stracone...zobaczymy co zrobi WC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 25.08.2005 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 czyli maksimum mogłabym dostać nawet 22tyś ??? a ile musiałabym wydać na materiały??? , przepraszam że pytam o takie banały ale Vat i podatki to nie moja dziedzina A pieniążki dostałabym przy rozliczeniu z skarbówką??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 25.08.2005 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 ŁO MATKO, ALE DEBIL . I W DODATKU CHAM!!! fizyk , czy nie czujesz prowokacji ? po co z trollem gadasz i nerwy tracisz to nie cham i nie debil , to biedny czlowiek , ktory pod swoim nickim wstydzi sie powiedziec co naprawde mysli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 25.08.2005 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Będzie dodatkowe posiedzenie sejmu w sprawie weta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjotrzu 25.08.2005 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Nawet jeśli na tym nadzwyczjnym posiedzeniu sejmu weto zostanie odrzucone i ustawa wejdzie w życie, to całe zamieszanie nad vatem w budownictwie świadczy jak najgorzej o naszych politykierach. Oni sa gotowi uskuteczniać te swoje wojenki kosztem wszystkich i każdego. W tym przypadku chodzi o setki tysięcy a może i miliony Polaków. Krótkowzroczność tych błaznów osłabia mnie maksymalnie. sprytny plan pod tytułem: uchwalimy zwrot, później ty kandydujesz ja wetuję, ty protestujesz, ponownie uchwalicie a na koniec tłum cie wielbi i następnym razem ty będziesz mógł sobie wetować niestety jest realizowany. Pozostaje mieć nadzieję, że nie do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 25.08.2005 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Czwartek, 25 sierpnia 2005 Odrzucenie weta postawi rząd w trudnej sytuacji PAP 13:55 Wiceprzewodniczący Partii Demokratycznej demokraci.pl Jerzy Hausner powiedział we Wrocławiu, że jest przekonany, iż na dodatkowym posiedzeniu Sejmu posłowie odrzucą weto prezydenta do ustawy o zwrocie VAT w budownictwie. Postawi to rząd w trudnej sytuacji. Jestem przekonany, że w poniedziałek Sejm weto prezydenta, w masowej skali, odrzuci. Co oznacza, że minister finansów znajdzie się w sytuacji nadzwyczajnej. Bo, jeśli minister we wrześniu dowiaduje się, że będzie musiał zwiększyć wydatki o 3 mld zł, to nikt cudotwórcą nie jest i nie nakręci w tej chwili dochodów. Co oznacza, że minister, premier i cały rząd znajdą się w dramatycznej sytuacji - mówił Hausner. Czy mam już się cieszyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GREG.M 25.08.2005 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Ktoś kiedyś powiedział "NIECH ŻYWI NIE TRACĄ NADZIEI..." - no to nie traćmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 25.08.2005 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Ktoś kiedyś powiedział "NIECH ŻYWI NIE TRACĄ NADZIEI..." - no to nie traćmy... dopisuję się do tych przy nadziei (ci którzy mnie znają - wiedzą, że podwójnie ) no i czekam na kasę na mebelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 25.08.2005 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 ŁO MATKO, ALE DEBIL . I W DODATKU CHAM!!! fizyk , czy nie czujesz prowokacji ? po co z trollem gadasz i nerwy tracisz to nie cham i nie debil , to biedny czlowiek , ktory pod swoim nickim wstydzi sie powiedziec co naprawde mysli rrmi - racja. Ale przeczytaj jego teksty - naprawdę dobra szkoła pisania populistycznych przemówień. Oczywiście że domyślam się że to jakiś prowokator, ale chciałem mu napisać co myślę , bo lubię Majkę i iinych - w których pił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mww 25.08.2005 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Wiecie co, niedobrze się robi człowiekowi. Ja nie lubię żeby mną manipulować ani nawet próbować manipulować. Ja chcę wiedzieć zawczasu na co mogę liczyć, a na co nie! A nie żeby kosztem mojej trudnej sytuacji ktoś sobie gierki przedwyborcze uskuteczniał i popularność załatwiał. Trochę się źle z tym czuę i ew. radość mi to odbierze. W końcu oni maja oddać, a nie dać jak to już wcześniej ktoś zauważył. A my wszyscy wyczekujemy jak na jałmużnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurg 25.08.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,2886490.htmlNo comments. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekm22 25.08.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,2886490.html No comments. Moim zdaniem nasz odchodzacy prezydent powinien zawetowac emerytury gornicze ( na ktore to powinni sie skladac sami gornicy i kopalnie - a nie wszyscy pracujacy polacy !!) , a podpisac ustawe o zwrocie VAT !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mww 25.08.2005 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Może ja jestem niedorozwinięta, ale przecież te pieniądze najpierw do nich trafią, zanim je zwrócą??? Przecież ten Vat to z musu podwyższali!!!Nie chcem, ale muszem, ale zara wam oddam - tak mówili. A teraz im brakuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 25.08.2005 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Dzisiaj czytałem wypowiedź Orłowskiego (niestety nie moge juz jej znaleźć), ze prezydent podpisał ustawe o emeryturach górniczych, bo ma ona wejśc od 2007r. Wiec bedzie jeszcze czas na jej zmienienie. Doraźnie nie chciał burd górników w Warszawie. Po prostu uległ chamskiej sile.Wniosek z tego taki, ze i tak "zrobią w balona" górników. Z czego się bardzo ciesze.Co do weta na materiały budowlane, to musiał to zrobic bo ustawa przynosi natychmiastowe skutki dla budżetu. Ale o tym, że rzad to obiecał, a wiec miał czas się na to przygotowac, to już nic nie wspomniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 26.08.2005 01:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 fizyk zebys Ty wiedzial kto sie pod tym nickim jacekmis kryje , dopiero by Ci szczeka opadla http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,2886490.html No comments. nie no comments , tylko w domu jestesmy czy to objawy wylyzeczkowania mozgow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m1arta 26.08.2005 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Przepraszam, że się wtrącę do dyskusji, ale nurtuje mnie jedna rzecz. Czy jak zacznę już teraz kupować materiały budowlane (zaznaczam, że nie mam jeszcze pozwolenia na budowę, mam zamiar budować w przyszłym roku), to będę mogła wystąpić o zwrot tej różnicy w VAT, oczywiście w po zakończeniu budowy? Czy muszę mieć pozwolenie na budowę i dopiero zacząć gromadzić materiały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts