jacekm22 23.08.2005 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Ale nas wyrolowali... bez namaczania! Ale to pewnie nie koniec, za chwilę partia mająca największe POparcie napewno nam obieca, że do sprawy wróci - zakład? I i tak to nic nie da A swoją droga ciekawe, czy idac tą drogą nie podwyższa w ramach sprawiedliwości VAT na nowe mieszkania - jak sądzicie? ubek - uwierz mi! Z pustego to i Salomon nie naleje !! Za zycie na kredyt za kadencji SLD , ktos bedzie musial zaplacic - nie beda to ni marsjani ni niemcy tylko polacy !!! Dlugi przekraczaja juz te z epoki tak mile prez niektorych wspominanego Tow Gierka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 23.08.2005 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 tak, ja też mam swój udział w zadłużaniu Państwa naszego zza Gierka.Otóz publicznie sie przyznam do pisania w owych czasach bananami po ścianach. Robiłam to wprawdzie w celach smakowych (smaczniejsza ściana) no ale część banana tym samym sprzeniewierzyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 23.08.2005 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 a głupi byłem, nadzieje miałem i zaczołem zbierać faktury, ostatnio nawet się nie pytałem, czy sprzedadzą bez vatu, byłem przekonany iż 15% dostanę z powrotem, a 7% dostanie się Państwu, ale głupi byłem. Kwaśniewski i Cimoszka załatwili mnie na cacy, już sobie nawet planowałem co za zwrot kupie w przyszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 23.08.2005 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 nic to. My w bojach zaprawieni. Przerabialismy SKO, książeczki mieszkaniowe, ulgi na wynajem, te 100 mln co mi obiecywali i mieszkania dla młodych. Damy radę przełknąć i ten brak zwrotu.I znowu nam wychodzi, że najtaniej bez fvata.A jeszcze zaostrzyli kary dla przedsiębiorców, od teraz nie tylko nie mozna po pijaku na rowerze jeździć ale tez nie za bardzo mozna sie mylic i SPOŹNIAĆ w podatkach.Aha a najbardziej rozsmieszyl mnie artykul w GW, że za pół roku (czytaj w zimie) będzie budowlany boom.Pewnie będzie zakupowy boom, bo sie ludziska przestaszą VatU na nowe mieszkania ale z boomem budowlanym to chyba nie ma nic wspólnego, Oto jak sie naciaga statystyki.Ale sobie ponarzekałam, ale przyjdzie sie zbratac z jakimś głównym wykonawca za 7% VATA albo po porozmawiac po rosyjsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 23.08.2005 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Ciekawe co by było, gdyby wszyscy forumowicze poszli pod sejm jak górnicy Następnym razem trzeba spróbować, bo teraz to już nikogo to nie ruszy przed wyborami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.08.2005 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Emeytury gornicze byly wazniejsze od zwrotu VAT-u !! Ludzie kiedy w koncu przestaniecie glosowac na wszelkiej masci socjalistow ??!! otoz to , kiedy ? porozmawiac po rosyjsku. to w wiekszosci umiemy , za komuny nas uczyli , teraz wiem po co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 23.08.2005 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Trzeba sie zatem przeprosic z PANIA SZARA STREFA Tez naiwnie zbieralem fakturki... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.08.2005 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Trzeba sie zatem przeprosic z PANIA SZARA STREFA Tez naiwnie zbieralem fakturki... Pozdro sami sie o to prosza poza tym zdrowsze sa jednak propozycje o podatku liniowym bylaby chyba wieksza jasnosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 23.08.2005 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Też jestem wk...wiony. Jeżeli byłoby logiczne uzasadnienie, to może bym nie zareagował, ale:1. Kwach przy podpisywaniu emerytur górniczych nic nie wpominał o oszczędzaniu, choć wiadomo ze przez nastepne lata wiele miliardów będziemy musieli zapłacić ( my podatnicy).2. Nic to oczywiście nie da, bo jest wiele innych grup zawodowych, które również pracują w ekstremalnych warunkach i którzy na pewno pójdą za wzorem górników ... pod sejm. CZYSTA KIEŁBACHA WYBORCZA3. Tłumaczenie Kwacha, że musi oszczędzać są po prostu śmieszne. Jak już wszyscy trąbią (nawet moja 3letnia córa to rozumie) zmniejszy się szara strefa (to raz), zwiekszą się obroty w segmencie rynku budowlanego, więc i ilość spływajacyh podatków (to dwa), wraz ze zwiększeniem obrotów zwiększy się zatrudnienie w tym segmencie, więc i dodatkowe podatki od dchodu (to trzy)... I wiele możnaby jezcze wymieniać. 4. O klasie naszych polityków siwadczy właśnie takie zachowanie: cisnąć kasę z ludzi przez wysokie podatki (i z tytułu dochodów, z budownictwa i z innych źródeł...) a nie szukać sposobów na ich obniżenie i zapewnienie jednocześnie wpływów Panstwa. Stara Komuna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.08.2005 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 rafalq to nie stara , to nowa komuna i co Ty bys chcial niesmiesznego uslyszec od smiesznego goscia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 23.08.2005 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Włos mi się zjeżył na informację że ..."Prezydent Aleksander Kwaśniewski nie podpisał ustawy o zwrocie niektórych wydatków związanych z budownictwem mieszkaniowym i wniósł o jej ponowne rozpatrzenie przez Sejm." (Onet)A może wyslemy mu nasze komentarze na ten temat?Adres Kancelarii to: [email protected] Jest nas niemało, moze to nie będzie głos wołającego na puszczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 23.08.2005 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 i nawet obserwacja tzw. nowych demokracji na polnocnym wschodzie czy poludniu ich niczego nie uczyPamietam jeszcze z czasow szkolnych jak uczono mnie o trzech galeziach gospodarki nakrecajacych koniunkture- inwestycje w infrastrukture (autostrady itp)- budownictwo- zbrojeniowkaDodalbym do tego obnizenie podatkow i innych obciazen (zwlaszcza ZUS ktory jest w mojej ocenie glownym hamulcen wzrostu nowych miejsc pracy) i gospodarka by sie ruszyla.Niesamowitym przykladem jest madrasc naszego "rzadu" zwiekszajacego akcyze na wodke. Wplywy do kasy od razu zmalaly zas po wycofaniu sie z tego bubla legislacyjnego wzrosly o wiele bardziej niz przed wprowadzeniem takich idiiotyzmow. Teraz dla odmiany trzymanie wysokiej akcyzy na paliwo spowoduje wzrost inflacji a tym samym nieuchronne zmniejszenie - realne zmiejszenie wplywow do buzdzetu. Cholerka - czy tam naprawde takie balwany siedza?. Czy wrecz odwrotnie - same cwaniaczki ktore majac w dupie nasz kraj tylko o swoim portfellu mysla? Niestety chyba to drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.08.2005 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 A może wyslemy mu nasze komentarze na ten temat? Adres Kancelarii to: [email protected] ja to sie tylko domyslam , czym sie teraz nasz prezio interesuje raczej nie sa to glosy narodu budujacego nie sa to glosy narodu wogole raczej bardziej przyziemne sprawy ,np .gdzie sie usadzic jareko jak sie namyslisz na kandydowanie oddaje swoj glos na Ciebie , mysle identycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 23.08.2005 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 a inny towarzysz, kolega 1st towarzysza nie tak dawno mówił: "ważne jak mężczyzna kończy" .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.08.2005 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 a inny towarzysz, kolega 1st towarzysza nie tak dawno mówił: "ważne jak mężczyzna kończy" .... Robert co on tam moze skonczyc on nawet zaczac nie potrafil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 23.08.2005 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 to fakt, ja się to juz na nim poznałem przy pierwszym wecie na balcerowiczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.08.2005 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 to fakt, ja się to juz na nim poznałem przy pierwszym wecie na balcerowiczu ja sie nie poznawalam , dla mnie zawsze byl tylko komuchem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 23.08.2005 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Też jestem wk...wiony. Jeżeli byłoby logiczne uzasadnienie, to może bym nie zareagował, ale: 1. Kwach przy podpisywaniu emerytur górniczych nic nie wpominał o oszczędzaniu, choć wiadomo ze przez nastepne lata wiele miliardów będziemy musieli zapłacić ( my podatnicy). tak gwoli scislosci,to jak gornik placi przez 25lat ZUS,to podatnik emerytury jemu nie funduje. on wypracowal sobie emeryture. wyplacajac ja gornikowi,nie robmy mu laski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 23.08.2005 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 a inny towarzysz, kolega 1st towarzysza nie tak dawno mówił: "ważne jak mężczyzna kończy" .... ale jak widac cos mu nie wyszlo bo skonczyl marnie Wniosek? To chyba nie facet Kobieta tez chyba raczej nie jest Wiec ktoz to? Zmutowana stonka zrzucona przez naszych odwiecznych wrogow - USA? A moze jakis kosmita? Nieeee.....truten do odstrzalu i tyle I niech mezczyzn nie obraza na przyszlosc takie bzdety gadajac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 23.08.2005 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 My jakiś miesiąc temu wyliczyliśmy sobie ile mielibyśmy do zwrotu Gdy tylko zaczęły pojawiać się artykuły w GW, Gazecie Prawnej zaczęłam wierzyć, że to przejdzie. Teraz jest mi po prostu smutno i czuję się rozczarowana. Naprawdę nie wiem na kogo głosowac w najbliższych wyborach, w co i komu wierzyć. Wychodzi na to że chyba nikomu... Jeśli chodzi o zaczynanie i kończenie, to dokładnie tak jak wyżej już zostało napisane - ważne by dostać się do koryta, nachapać się, nakraść ile się da a program wyborczy i wyborcy w d.. - ot taka nasza polska rzeczywistość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts