gritt 23.08.2005 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Witam i proszę o radę. Mój stary (8 lat ) Termet padł - mechanizm sterujący przełączniem, czujnik temperatury i pstryczek włączający cały piec. Fachowcy nie pomogli. Skasowali i poszli. Co robić? Czy próbować jeszcze reanimacji, czy kupić nowy? I jaki? Pomóżcie kobitce, chłop wyjechał w świat za chlebem, idzie zima, no i ten zimny prysznic o poranku...życie straciło urok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 23.08.2005 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 "skasowali i poszli" - za sierść fachowców, koniecznie muszą poprawić i straszyć sądem, itd... a jak nie wrócą to szybko innych fachowców, pstryczek, czujnik to nie są jakieś poważne naprawy w starym kotle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 23.08.2005 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Polecam ten lub poszukaj innego serwisanta TermetaDziś zakończyłem modernizację CO na Termecie 10 letni.Przed modernizacją nie działał po wizycie serwisu (tani) działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gritt 26.08.2005 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Dzięki za zainteresowanie. Dzisiaj był serwisant Termetu i stwierdził, że pieca nie opłaca się naprawiać. Zaproponował Micro Term za 2000 zł. Czy warto?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 26.08.2005 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Coo? Kociol dwufunkcyjny do mieszkania? Na pewno nie chodzi ci o sam bojler do cieplej wody uzytkowej, tylko ma to też grzac? Bardzo dziwny uklad, pierwszy raz slysze o indywidualnym ogrzewaniu mieszkania takim kociolkiem - zwykle w blokach jest jakies CO???? shock. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 26.08.2005 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 pierwszy raz slysze o indywidualnym ogrzewaniu mieszkania takim kociolkiem - zwykle w blokach jest jakies CO???? shock. u mnie w mieście są takie bloki ze starego budowmnictwa (raczej cegła a nie wielka płyta) w mieszkanich tych były piecyki na paliwo stałe (takie kaflowe), potem przeprowadzono gruntowną modernizację + instalacja gazową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 26.08.2005 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Coo? Kociol dwufunkcyjny do mieszkania? Na pewno nie chodzi ci o sam bojler do cieplej wody uzytkowej, tylko ma to też grzac? Bardzo dziwny uklad, pierwszy raz slysze o indywidualnym ogrzewaniu mieszkania takim kociolkiem - zwykle w blokach jest jakies CO???? shock. Bywa i tak. Sam mieszkałem w centrum Warszawy w domu, który kiedyś miał piece i do dziś CO nie ma. Czyli do wyboru: piec, piec akumulacyjny na prąd, lokalne CO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gritt 02.09.2005 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Blok poniemiecki z cegły. Taki rodzaj ogrzewania jest u nas b. popularny. Dzisiaj przywieźli mi piec i ręce mi opadły. Zamiast Micro Term jest Mini Term. Właśnie go montują. Słyszałam, że te kotły są do ...... niczego. Czy faktycznie tek jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 02.09.2005 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Właśnie Mini Term używamy od dwóch lat - bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts