kuz 23.08.2005 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Już kiedys pytałem na Forum, co zrobić, by zmontować blaszak zwany dalej garażem, jako pomieszczenie gospodarcze.Zdania Forum były podzielone, więc wystapiłem.I już wiem.Dziś dostałem z UM "ZAWIADOMIENIE o wszczęciu postępowania...w sprawie ustalenia warunków zabudowy dla inwestycji polegającej na budowie budynku gospodarczego..."Dowiedziałem się także kogo ten blaszak interesuje:1. mnie2. współwłaściciela3. R.Z. Gosp. Wodnej w pobliżu4. sąsiada5. drugiego sąsiada6. trzecich sąsiadów7. czwartego sąsiada8. piątych sąsiadów 9. Kółko Rolnicze (w/m)10.Starostwo Powiatowe niedaleko11.Woj. Zarz. Dróg Woj. też niedaleko12.szafę z papierami.Ło rany! Na działce siedzę ze trzydzieści lat i nie wiedziałem, że mam tylu sąsiadów. Graniczę z szosą, dwiema posesjami i gruntem nad jeziorkiem. Pewnie sasiedzi też maja współwłasności.Co będzie, jak się sprzeciwią takiej inwestycji? Przecież to należy do dobrego tonu.Jutro gnam do urzędu dowiedzieć sie jakie pismo wysłali do pozostałych, pewnie takie samo. I o co chodzi.Może Forum wie. Głupi blaszak a sprawa jak Pałac Kultury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja budowniczy 23.08.2005 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Sąsiadom wysłali to samo, tylko w kółeczku na tej wyliczance zakreślony jest inny numerek zgdodny z odbiorcą :loltakie jest to nasze prawo, ale jak masz zachowane odległości, to sąsiedzi Ci nie straszni, najwyżej napiszą odwołanie, do którego gmina się ustosunkuje że nie ma podstaw by Ci bronić tej ważnej inwestycjityle że zanim oni to poodbierają wszyscy (kogoś może nie być i poczta będzie awizować) to potrwamnie sąsiad odbierał awizo z poczty dokadnie 14 dni, a już pierwszego dnia pobiegł zgłosic zastrzeżenie - jasnowidz jakiś czy co???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefanb 25.08.2005 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Poczekaj, zgodnie z nowelizacją budynki gospodarcze do 25 m2 można budować na zgłoszenie. Wejdzie w życie 30dni po opublikowaniu. Sefan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filo 25.08.2005 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Nowelizacja Prawa Budowlanego nie ma nic wspólnego z postępowaniem w sprawie warunków zabudowy, które toczy się na mocy innej ustawy i poprzedza (nie zawsze i wszędzie, zależy od interpretacji urzędników powiatowych) zgłoszenie o zamiarze budowy lub wniosek o wydanie pozwolenia na budowe. Koledze życzę cierpliwości, w praktyce takie postępowanie trwa od 2 do 6 miesięcy, a w niektórych sytuacjach urząd może je zawiesić na 12 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts