Pawson 24.08.2005 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Hmmm... ale to Kwachu zawetowal ustawe!? Dlaczego mam nie glosowac na Cimoszewicza? Bo nie chce zwolac posiedzenia Sejmu? A kto zagwarantuje, ze Sejm odrzuci weto? Moze nawet nie byc potrzebnej liczby poslow... bo to ta sama grupa ... to samo pochodzenie to samo wychowanie i to samo podejscie do majatku panstwowego. poza tym nigdy nie uwierze ze: 1. jakikolwiek czlonek lewej strony sceny politycznej i demokratow.pl 2. jakikolwiek redaktor pewnego poczytnego dziennika opiniotworczego powie w tym kraju chocby slowo bez konsultacji z preziem ... wyniki prac tej czy innej komisji tylko to potwierdzaja ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gregmena 24.08.2005 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 bo cimoszewicz to 1 przeciwnik tej ustawy a 2 bo sld podpisujac traktat akcesyjny i vat 22%, obiecalo ustawe o zwrocie VAT..... a nieprawda |e mys sie zlozymy na ten zwrot, taka ustawa likwiduje szara strefe, suma jest taka ze pewnie budzet by nie stracil ale cimoszewicz, najwiekszy sld-owski partyjniak (sorry pzpr-owiec) ma to w genach ze on i jego partia nie wywiazuja sie z obietnic), mowimy o kasie dlaczego cimoch i sld nie zlikwidowalo senatu.... owszem zlikwidowalo ale zasilki porodowe i skrocilo urlopy macierzynskie... nie badzmy bierni, portestujmy!!!!!!!!!! uwaga mam brak polskich liter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gregmena 24.08.2005 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 a najlepsze ze obecnie SLD i Cimoszewicz maja w programie 2 letnie urlopy macierzynskie..... a dopiero co skracali... gratuluje tym co glosuj na nich, buahahahhahaha, jedno mówi drugie robic.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 24.08.2005 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 brales faktury nei dlatego ze chciales byc uczciwy, tylko dlatego ze bales sie ze wpadniesz.... jak my wszyscy Taaa ? A niby na czym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 24.08.2005 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 brales faktury nei dlatego ze chciales byc uczciwy, tylko dlatego ze bales sie ze wpadniesz.... jak my wszyscy Taaa ? A niby na czym ? na tym nieznanym na jakim swiecie ty zyjesz? nei wiesz ze ludie w polsce najbardziej sie boja tego co niepewne? wystarczy pomyslec ze cos moze kiedys byc i juz sie boisz .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 24.08.2005 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 wystarczy pomyslec ze cos moze kiedys byc i juz sie boisz .... Najbardziej się boję ludzkiej głuopty. Szczególnie w zatrollowanym ze szczętem internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 24.08.2005 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 wystarczy pomyslec ze cos moze kiedys byc i juz sie boisz .... Najbardziej się boję ludzkiej głuopty. Szczególnie w zatrollowanym ze szczętem internecie. no coz... kazdy ma inne fobie pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_s 24.08.2005 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 wszyscy psioczą na Kwaśniewskiego, Cimoszewicza to kto do cholery na nich głosuje ??? skad na sondażach mają takie poparcie ??? - powinno być ono bliskie zeru! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 24.08.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 wszyscy psioczą na Kwaśniewskiego, Cimoszewicza to kto do cholery na nich głosuje ??? skad na sondażach mają takie poparcie ??? - powinno być ono bliskie zeru! nie wszyscy... maly, madry, zaradny i w miare zamozny odsetek spoleczenstwa - budujacy domy systemem gospodarczym ... Niestety ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaga70 24.08.2005 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 2 SPRAWY 1. skoro górnicy mogli sobie wywalczyć, to dlaczego setki tysięcy budujących, ........ pod płącem prezydenckim....., gdyby co 10 budujący i mogący zyskać z ulgi przyszedł, byłoby nas dziesiątki tysięcy..........!!!!!!!!!!!!!! Przypomnij sobie ile czasu protestowały pielęgniarki i ile ich było. A dostały figę z makiem. Chociaż są szczególną grupą pracowniczą ponieważkażdy z nas płaci SPCJALNE PIENIĄDZE na cel ochrony zdrowia, które Państwo kradnie zamiast płacić m.in.pielęgniarkom. NA CIMOCHA nie głosować!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.08.2005 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Nigdy nie zapomnę,jak 10 lat temu Kwachu mówił o swoim programie wyborczym-mieszkania dla młodych na wiosnę.I co? Naród sie nabrał,pokochał, przez 2 kadencje pieścił,a teraz obrażony.. A teraz jeszcze niektórzy pytają co ma Cimoszewicz wspólnego z Kwachem. Załamać się można.Niby mają dostęp do internetu,gazet,radia,tv.Naprawdę trzeba się mocno starać,żeby nie widzieć pewnych rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 24.08.2005 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Dlaczego mam nie glosowac na Cimoszewicza? zrozum iż on tylko kłamie i kręci, mam podać przykłady i czy chcesz dotknąć aby uwierzyć ? Z zeznań tow. Cimoszenki. Nie wiem, Nie pamiętam. Zapomniałem. Kim panowie są? Jesteście nieobiektywni, ja jestem obiektywny. Którego dzisiaj mamy? ), no i słabo ma pamięć, zapomniał: o zasługach ojca, o 20 latach w PZPR , o akcjach Orlenu, o tym jak potraktował powodzian (ubezpieczenia), o rządowych posadach dla przyjaciół gdy on był u lejców, itd.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 24.08.2005 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 mdzelawski - daj spokoj. Chce - niech glosuje - widocznie Cimoszka utrafil w jego przekonania a ze to patykiem pisane hmmmm.....bylo kiedys takie Vino, jak pamietm 19 zeta kosztowalo i siara lecialo ze az strach. Kurcze - jak siarka piekelna Czyzby jakas analogia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorath 24.08.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 A ja jestem dziwnie spokojny, ze ustawa jeszcze przejdzie. A chwale bedzie probowal zebrac Cimoszewicz. Oto moja prywatna teoria spiskowa, czyli zasada dobry gliniarz - zly gliniarz. Prezydentowi obie ustawy wisza (gornicza i Vat). Nie jego kasa, nie on bedzie placil. Ale byla okazja ugrac troche glosow dla WC. Przy gornikach, WC byl zly glina (do konca sie opieral, az ulegl sile).Prezydent jak to dobry glina, podpisal, ale tak ustawili moment, zeby WC mogl oglosic 'przypadkiem' podczas wizyty u gornikow. Przy Vat, Prezydent to zly glina, nie podpisal. WC siedzi cicho. Ale tylko on moze zwolac posiedzenie sejmu w sprawie weta. Nalecz juz dzis cos bakal, ze marszalek powinien je zwolac. I pewnie zwola. - Jak weto odrzuca to Nalecz sie rozplacze nad dobrym posunieciem WC, ze dobrze zrobil i jemu chwala. - Jak sie nie uda odrzucic, to Nalecz tez sie rozplacze, ale nad dobrym WC, ktory zrobil wszystko co sie dalo, ale sie nie udalo.... Czyli i tak dobrze i tak jeszcze lepiej. W obu ustawach 'chwala niech bedzie WC' i tylko na niego glosujcie... Z Vat bym sie cieszyl, ale glosowal na WC nie bede z Vatem czy bez niego.Zrobil ze swoim patronem cyrk za grube pieniadze dla wlasnej prywaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 24.08.2005 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 nienine, nie wziąłeś jeszcze jednego parametru do teorii spiskowej dziejów. W mojej jest jeszcze nieubłagany czynnik czasu. Nie zdąży nasz WC zwołac bo te posły jedne pojechały na wakacje! I co on ma biedny dobry człek sam zagłosować?, no nie bądźmy smieszni. jeden za miljony cierpi....a Wy mu tu od propagatorów i dwulicowców... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 24.08.2005 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Jestem mało zorientowana w polityce, ale jak spojrzę w TV to te same gęby co 4 lata temu widzę, że pchają się do władzy. I na własnej ...hm... skórze przekonałam się, że nie tylko panowie z SLD kłamią, oszukują, kradną itp, ale coś mi się zdaje że poprzednie parę latek łoiła mnie prawica, to samo towarzystwo, co to teraz ładnie uśmiecha się z plakatów i reklamowych spotów. Weźmy taki Kaczor ma spore poparcie a co on zrobił do tej pory, w poprzednich rządach?! I on szybko zapomni o obietnicach, bo to kiełbasa wyborcza. Jak to tam leci? "Pogonimy aferzystów i rozdamy ubogim dzieciom, żeby miały na obiadek" (cytat niedokładny). Dlaczego dopiero teraz? I tak nie zobaczymy żadnego zwrotu Vatu. Może to i dobrze? Psioczyliby na nas jak teraz na górników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filo 24.08.2005 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Gorath, z ust mi to wyrwałeś Cimoszewicz będzie łaskawcą a może dodatkowo uda się PO uczynić wrogiem ustawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 25.08.2005 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Nie uwazam, ze WC to najlepszy kandydat. Ale podoba mi sie jego stanowczosc i to, ze trzyma sie jednej wersji (nawet jesli klamie). Po prostu nie jest chwiejny jak cala reszta i umie sobie radzic z kandydatem Andrzejem, ktorego szczerze nie cierpie. Cala reszta kandydatow jest dla mnie zbyt mialka. Kaczor najchetniej profilaktycznie wsadzilby mnie do wiezienia, Giertych nakazalby w szybkim tempie splodzic 5-ro dzieci, po czym zostalbym wyklety, bo nie wyszloby mi to w jednym zwiazku , Donald chyba uwaza, ze kazdy sobie sam poradzi w zyciu i nie potrzebna nikomu pomocna reka itp. Ale, ale! Wg dzisiejszych doniesien Kwachu wykiwal gornikow! Po zmianie Sejmu chcialby wprowadzic nowa ustawe pomostowa i zlikwidowac ta, ktora wlasnie podpisal, przed jej wejsciem w zycie. Chyba popre spiskowa teorie ruchach politykow w trakcie kampanii wyborczej. Obysmy tymi ruchami nie zostali po wyborach wy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pab 25.08.2005 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 A mnie się wydaje, że będzie tak: Prezydent zawetował ustawę - zły prezydent, ale Cimoszewicz zwoła posiedzenie Sejmu, na którym to posiedzeniu Sejm zajmie się sprawą - dobry Cimoszewicz. Prezydent bierze na siebie "całe zło" bo nie zależy mu już na głosach, gdyż nie może być powtórnie wybrany. Kreuje zatem wizerunek Cimoszewicza jako walczącego o zwrot VATu dla budujących. Taka taktyka przyczyni się niewątpliwie do wzrostu poparcia dla Cimoszewicza przynajniej o kilka procent, bo budujących i remontujących jest w kraju dużo. Istnieje zatem jeszcze szansa że kochana ojczyzna nam pieniążki odda (celowo pisze "odda" a nie "da"). Górnikom bowiem się daje, a nam niech chociaż oddadzą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 25.08.2005 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 a mi się śniło dzisjaj, że zwrot vatu uchwalono, a potem Cimoszkę i Kwacha do Trybunału i 20lat na zesłanie na ksieżyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts