rafal9 24.08.2005 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Czy zauważyliście spiralę obniżek dachówek ceramicznych.Za głośnymi promocjami (np. Roben miedziana)poszły kolejne obniżki zwane promocjami, a co za tym idzie ceny pozostałych modeli także spadły. Wybieram pomiędzy dwoma modelami, dlatego prośba o podzielenie się informację o tym jakie dostaliście bądź wynegocjowaliście ostatnio rabaty na dachówkę: - Robena (od ceny z katalogu producenta).- RuppCeramika Sirius Antracyt - jaka wyszła wam cena końcowa. Muszę zrobić kolejną rundę negocjacji po hurtowniach i ciekawi mnie ile mogą jeszcze opuścić - to że sporo od wstępnych rabatów to wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 24.08.2005 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 czyżby nikt ostatnio nie negocjował cen na te dachówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 24.08.2005 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Bardzo wiele osób ma taką wycenę. Nie bedę pokazywała palcami, może zaraz coś Ci odpiszą. Nie ukrywam, że ja też mam kilka wycen na siriusa (angoba ciemny brąz, antracyt). Dzisiaj mam prawdopodobnie ostatnie spotkanie przed zakupem, więc wieczorem podam Ci ceny. Teraz tylko cena dach podst: 2.475 brutto po rabacie, ale wiem, że inni dostali lepszą cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 24.08.2005 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 A nie mogła by sie ta spirala przekręcic na Creatona albo nie przymierzając Nelskampa, że nie wspomne o Brassie (ale tegalit).?Nawet jednorazowo jakby sie podkręciła to sie nie pogniewam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 24.08.2005 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 A nie mogła by sie ta spirala przekręcic na Creatona albo nie przymierzając Nelskampa, że nie wspomne o Brassie (ale tegalit).? Nawet jednorazowo jakby sie podkręciła to sie nie pogniewam. Przekręciła się, Creaton też ma znacznie niższe ceny niż parę miesięcy wcześniej. Myślę, że wojna producentów dachówek dopiero się rozpoczyna. Konkurencja ze strony blachy jest potężna. Jest taka tendencja, że każdy teraz mówi o blachodachówce - dotarło to nawet do osób w ogóle nie zorientowanych w budownictwie i dla nich pokrycie dachu to blachodachówka, co wydaje się być lepszym bo w niższej cenie mamy zarówno blachę, jak i dachówkę, a w dachówce jest tylko sama dachówka. Po prostu synonimem dachu nie jest już dachówka. Szkoda że już teraz będę potrzebował dachówek. Jak ktoś nie musi kupować teraz to niech zwleka maksymalnie długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja budowniczy 24.08.2005 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Creaton też ma duże promocje - np harmonie, dachówkę podstawową zaproponowano mi za 2,25 netto, zaś siriusa podstawową za 2 zł netto. Harmonia ma ten mankament, ze ma drozsze dodatki. Z tego co się zorientowałem to na siriusie na podstawowej mozna jeszcze wytargowac nizej. Mowa o brązie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja budowniczy 24.08.2005 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 i jeszc jedno - w opini wielu dekarzy roben jest słabiutki i poza konkurencją, wiec przy tych cenach jakie sa np w ruppie - nie warto go brac i sie denerwowac. No chyba ze ktos bierze rustykalną - ale to juz inna para kaloszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 24.08.2005 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Do tych porównań warto by jeszcze dorzucać ceny gąsiorów i pozostałych akcesoriów - bo na jednym mogą obniżyć a na innym zedrzeć. Czy możecie także podrzucić ceny akcesoriów? Ja podaję ceny, jakie na razie proponują na siriusa: dachówka = 2.13 nettogąsior = 10.53 nettogąsior początkowy = 31.54 nettodachówka wentylacyjna = 13.22 nettodachówka skrajna = 16.56 netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja budowniczy 24.08.2005 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 ja na te dodatki mam tak doskonałe ceny, że aż wstyd mi się chwalić ale dach mam dość duży i strasznie "połamany", i to dlatego mam dobrą cenę na te dodatkowe "popierdółki" i nie będę targował się już więcej na podstawowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 24.08.2005 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 ja na te dodatki mam tak doskonałe ceny, że aż wstyd mi się chwalić ale dach mam dość duży i strasznie "połamany", i to dlatego mam dobrą cenę na te dodatkowe "popierdółki" i nie będę targował się już więcej na podstawowej. No pochwal się, nie bądź taki - przyda mi się to bardzo. Ja też mam połamany dach - gąsiorów wychodzi 200 szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 24.08.2005 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Ja mam na siriusa miedziana anagoba 2.25 brutto ale jeszcze z nimi nie skończyłem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 24.08.2005 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 No chyba ze ktos bierze rustykalną - ale to juz inna para kaloszy Co masz na mysli ? Mam rustykalna, ale nas nabrali z cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 24.08.2005 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 A nie mogła by sie ta spirala przekręcic na Creatona albo nie przymierzając Nelskampa, że nie wspomne o Brassie (ale tegalit).? Nawet jednorazowo jakby sie podkręciła to sie nie pogniewam. Xena - oj chyba przespalas promocje. Na wiosne byly superasne promocje na Creatona i Ruppa. Sama kupilam Creatona w cenie nie wiele wyzszej niż Roben - ceny podalam na liscie plac wykonawcow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja budowniczy 26.08.2005 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 No chyba ze ktos bierze rustykalną - ale to juz inna para kaloszy Co masz na mysli ? Mam rustykalna, ale nas nabrali z cena. Tylko to że jest o niebo lepsza niż ta promowana miedziana. I że nie można jej wrzucać z miedzianą do jednego worka. I tylko to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 26.08.2005 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 A nie mogła by sie ta spirala przekręcic na Creatona albo nie przymierzając Nelskampa, że nie wspomne o Brassie (ale tegalit).? Nawet jednorazowo jakby sie podkręciła to sie nie pogniewam. Xena - oj chyba przespalas promocje. Na wiosne byly superasne promocje na Creatona i Ruppa. Sama kupilam Creatona w cenie nie wiele wyzszej niż Roben - ceny podalam na liscie plac wykonawcow Woyty ale na Domino? e, na wiosne to ja byłam na etapie przeszukiwania katalogów z projektami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 26.08.2005 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Ja budowniczy , pozwol, ze Cie jeszcze pomecze. Dlaczego rustykalna mialaby byc lepsza od miedzianej? Mozesz mnie oswiecic?Mam juz na dachu rustykalna i zaraz po urlopie z radoscia zaprezentowalam tu na tym forum zdjecia naszego dachu. Zdaje sie , ze tylko jedna osoba wyrazila pozytywna opinie, poniewaz sama ja tez kupila. Innym forumowiczom sie nie podobala. Ale o gustach sie nie dyskutuje.Wazne, ze mnie sie podoba. Tylko...... tak troszeczke mnie to zdeprymowalo. Czyzbym miala tak spaczony gust???????? http://foto.onet.pl/upload/18/29/_514680_n.jpg[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja budowniczy 26.08.2005 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Gabriela - dachówka rustykalna ma swój urok. Nam z żoną się podoba, ma swój urok, ale dopiero na wykończonym, otynkowanym domu to widać. Zarówno dekarze z którymi rozmawiałem, jak i sprzedawcy w dwóch punktach powiedzieli mojej żonie że nie ma porównania między tymi dachówkami. O co konkretnie chodzi - ja nie pytałem, a żona nie zrozumiała (nie ma mnie teraz w wawie i nie wiem jak przebiegały jej rozmowy w hurtowniach). może wywoałamy tu Michała Dąbrowicza - zajmuje się na codzień dachówkami - może się wypowie???? Widzisz, to że Cię skrytykowali, to się nie masz akurat czym przejmować, bo napisało odpowiedź parę osób, zresztą próba nie jest tu reprezentatywna. Zresztą, każda sroczka swój ogonek chwali ... Widzieliśmy tą dachówkę na dachu, takim a`la dworek i wyglądała przepięknie. Z tym że widzisz, ogrodzenie było klinkierowe i też takie "niejednolite" w kolorze tak by zachować urok. Jak umieścisz już fotkę domku wytynkowanego i z oknami, to inaczej będą reagować. Pozdrawiam serdecznie Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w40 26.08.2005 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Masz rację budowniczy, jest osiedle pod taką gachówka w Wawie w okolicy Głębockiej, domy już gotowe i dachówka wygląda naprawdę bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ireneusz M. 26.08.2005 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Ok podaję oficjalne ceny netto Robena, normalnie podają ceny brutto Dachówka standardowa 1,78Gąsior podstawowy 13,01 Uchwyt listwy kalenicy 2,30Dachówka skrajna lewa 19,61Dachówka skrajna prawa 19,61Dachówka wentylacyjna 8,50Gąsior - trójnik końcowy 130,05Gąsior - trójnik początkowy 130,05Zakończenie gąsiora kal. początkowe 22,26 Kominek wentylacyjny 137,05 Jeśli ktoś ma ceny ruppa chętnie bym porównał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 31.08.2005 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Ludzie !!!Jak to czytam to mnie skręca!U mnie kurna wychodzi na to, że handlowcy nie chcą sprzedawać dachówek! Na Ruppa dostaję gówniane upusty a ta dachówka mnie interesuje.Czy to forum czyta jakiś handlowiec????Zapraszam do negocjacji - mam dach 280 m2 !!!!Pozdruffka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts