ja budowniczy 31.08.2005 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Na ruppa nie ma cennika - każdy sprzedawca ma swoją cenę wynegocjowaną indywidualnie z ruppem. teraz ta cena (wyjściowa) powinna być niższa niz poprzednio - promocja. I od tej już obnizonej - choc tak naprawdę diabli wiedzą ile kto obniża- targuje się upust. 20-25% upustu (w zależności od rodzju dodatku i dachówki) na "dzień dobry " to norma. Każdy dodatkowy % to mniejszy zarobek sprzedawcy. Pytanie co wolą - sprzedać mniej z większym zyskiem czy więcej z mniejszym.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 09.09.2005 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Ok podaję oficjalne ceny netto Robena, normalnie podają ceny brutto Dachówka standardowa 1,78 Gąsior podstawowy 13,01 Uchwyt listwy kalenicy 2,30 Dachówka skrajna lewa 19,61 Dachówka skrajna prawa 19,61 Dachówka wentylacyjna 8,50 Gąsior - trójnik końcowy 130,05 Gąsior - trójnik początkowy 130,05 Zakończenie gąsiora kal. początkowe 22,26 Kominek wentylacyjny 137,05 Jeśli ktoś ma ceny ruppa chętnie bym porównał Mogę wiedzieć skąd masz te ceny i na jaki kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 09.09.2005 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Tak przeglądam tą wycenę i zastanawiam się czym różni się trójnik początkowy od końcowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mackre 09.09.2005 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Creaton keraphane - miedziana podstawowa - 3,16 brutto skrajna - 29,11 brutto wentylacyjna - 35,66 brutto gąsior - 26,65 brutto Jeśli ktos znalazł lepsza oferte dajcie znać, moja oferta jest z dzisiaj Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 09.09.2005 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Creaton keraphane - miedziana podstawowa - 3,16 brutto skrajna - 29,11 brutto wentylacyjna - 35,66 brutto gąsior - 26,65 brutto Jeśli ktos znalazł lepsza oferte dajcie znać, moja oferta jest z dzisiaj Pzdr a skąd masz tą ofertę? z jakiejś hurtowni w Poznaniu? ja też się zdecydowałem na tą dachówkę - ceny mam odrobinę lepsze, ale też szukam dalej: podstawowa - 3,17 brutto skrajna - 21,96 brutto wentylacyjna - 29,28 brutto gąsior - 20,13 brutto pozdrawiam tomjot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dr.opsik 09.09.2005 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 śłuchajcie, odnośnie kerapfanne Creatona, to czy te ceny loco budowa z rozładunkiem? Aha, dlaczego macie różne procentowo rabaty na różne elementy dachowe? Creaton dał przedstawicielom program w którym wpisuje się czego i ile potrzeba, daje rabat i wszystko jest tańsze o ten sam procent, a u Was Każdy element ma inny procentowo rabat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holmar 09.09.2005 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 A co sądzicie o nowych cenach Braasa i Ruppa- braas celtycki lumino - 20,98zł m2 brutto- rupp ceramika sirius - 27,99zł m2 bruttoCzy od tych cen można dostać jeszcze jakiś rabat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 09.09.2005 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 śłuchajcie, odnośnie kerapfanne Creatona, to czy te ceny loco budowa z rozładunkiem? Aha, dlaczego macie różne procentowo rabaty na różne elementy dachowe? Creaton dał przedstawicielom program w którym wpisuje się czego i ile potrzeba, daje rabat i wszystko jest tańsze o ten sam procent, a u Was Każdy element ma inny procentowo rabat? tak ceny z dowozem na budowę i rozładunkiem; co do rabatu to też mnie to dziwi - na jednej z ofert mam jak byk napisane: rabat na dachówke podstawową kera-pfanne 42%; rabat na pozostałe akcesoria 39%. Myślę że to może jest tak, że Creaton od siebie daje 30%, a reszta to rabat hurtowni? Jesteś pewien że Creaton obniżył równo ceny na tą dachówkę i na akcesoria? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dr.opsik 09.09.2005 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Nie jestem pewien obniżki Creatona, ale jestem pewien że dostałem wycene na jednej kartce papieru z jednym wspólnym rabatem na wszystkie elementy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 09.09.2005 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Nie jestem pewien obniżki Creatona, ale jestem pewien że dostałem wycene na jednej kartce papieru z jednym wspólnym rabatem na wszystkie elementy. pochwal się - jakie ceny dostałeś - rozumiem, że na kera-pfanne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dr.opsik 09.09.2005 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Stanęło na razie na 45%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 09.09.2005 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Stanęło na razie na 45%. pogratulować! A gdzie budujesz i jaką masz powierzchnię dachu - jeśli można spytać? Jaka wychodzi wówczas cena dachówki podstawowej i akcesoriów dodatkowych (wymienionych w postach wyżej)? Pytam dlatego, że niewiadomo czy cena wyjściowa (przed rabatem) jest wszędzie taka sama. tomjot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dr.opsik 09.09.2005 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Buduję we Wrocławiu. Powierzchnia dachu ok. 541m2. Dachówka kerapfanne finesse glazura.(ceny brutto) Dach. podst.- 3.27zł boczna -21,70zł kominek went.-343.82zł (mam siedem takich kominków ) gąsior typ PK -23,95zł Generalnie w tym programie Creatona wszystkie ceny są rabatowane od cen fabrycznych, dostepnych wszędzie, np: w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasssmine 09.09.2005 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 A ma może ktos wycene na dachowki Wienerbergera Renesansowa L15?jakie można uzyskac rabaty? bo na dzien dobry to nam dają 20% od dachowek i gasiorow i 45% od dodatkow... Jasmine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 09.09.2005 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Buduję we Wrocławiu. Powierzchnia dachu ok. 541m2. Dachówka kerapfanne finesse glazura.(ceny brutto) Dach. podst.- 3.27zł boczna -21,70zł kominek went.-343.82zł (mam siedem takich kominków ) gąsior typ PK -23,95zł Generalnie w tym programie Creatona wszystkie ceny są rabatowane od cen fabrycznych, dostepnych wszędzie, np: w necie. nooo... przy takiej powierzchni dachu nic dziwnego, że taki dobry rabat; ja mam w sumie ledwie 300m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ireneusz M. 11.09.2005 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Ad. kolia cennnik dostałem w AMBICIE w Kokoszkach k. Gdańska, podają cennę brutto, odejmujesz 18% i otrzymujesz cenę netto, jeśli materiały zakupuje wykonawca dolicz 7%, ja już kupiłem i dachówkę podstawową dostałem z rabatem producenta 40%, natomiast dodatki z 15% rabatem od sprzedawcy, bierze wykonawca, ponadto jak już miałem jedną wycenę to pojechałem do drugiego DAch DEK w Pruszczu Gd, (ostatecznie kupiłem w Brokerze) i poprosiłęm o ofertę- robią to za free, następnie w jego obecności zacząłem porównywać, efekt- robił wszystko aby jego oferta była lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 11.09.2005 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 W sobotę odbyły się targi dachowe w "BAT" Gdańsk Kokoszki. Producenci oferowali niezłe promocje. Ja od swojego wynegcjowanego w Elblągu siriusa ruppa mam nadzieję dostać w Gdańsku dodatkowy rabat na akcesoria. Inaczej u nich nie kupię . Póki co mam cene dachówki podstawowej 1,93 brutto, ale walczę dalej. Dach ma 240m2. No i od katalogowej ceny na okna dachowe fakro -30% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawlak 13.09.2005 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Ciekawe, ja bez targowania (twierdzą że nie mogą zejść poniżej minimalnej ceny narzuconej przez producenta dostałem jakieś dwa tygodnie temu Creaton Kera-pfanne (brąz angobowana) podstawową za chyba 2,98 (poniżej 3 zł) brutto z dostawą oczywiście. Twierdzą że jest promocja zdaje się 35% na podstawową i 30% na dodatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dr.opsik 13.09.2005 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Jaka jest cena katalogowa tej brąz angoba? Pytam, ponieważ chcę porównać do brąz glazura. pzdrw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 13.09.2005 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Ja w końcu zdecydowałem się i zakupiłem Siriusa antracyt. Właśnie kładą mi na dachu - wygląda super - oby tylko tego nie schrzanili bo szkoda by takiej ładnej dachówki. Przy tych cenach ceramiki warto się nad nią zastanowić. Po długich negocjacjach zakupiłem w Dachluxie (Michał Dąbrowicz ogłaszający się na forum) - bardzo dobra współpraca, terminowe dostawy. Tylko jedna rada: trzeba negocjować i cisnąć - rezerwy na rabaty mają pore. Ja podejrzewam, że mogłem jeszcze coś wywalczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts