Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ceny dachówek ceramicznych - spirala obniżek

rafal9

Recommended Posts

Jasne najłatwiejszym sposobem jest obniżenie pensji pracownikom do minimum na które pozwala prawo albo lepiej tak jak w marketach i Biedronce.

Pozdrawiam Piotr

Na marginesie powiem tylko, że od wyższych ceni dochodów płaci się podatki.

Potem można je przeznaczyc na inny cel np. służbę zdrowia szkolnictwo itd.

Pozdrawiam piotr

• Odpowiedzi 67
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jasne najłatwiejszym sposobem jest obniżenie pensji pracownikom do minimum na które pozwala prawo albo lepiej tak jak w marketach i Biedronce.

Pozdrawiam Piotr

Na marginesie powiem tylko, że od wyższych ceni dochodów płaci się podatki.

Potem można je przeznaczyc na inny cel np. służbę zdrowia szkolnictwo itd.

Pozdrawiam piotr

Piotrze, jest wiele możliwości obnizenia ceny produktu, ale to jest w gestii w producentów.

wcale nie musi sie to rownac obnizeniu pensji

Rozumiem Twoje rozgoryczenie, ale z tego co się orientuje w typowym niemieckim rabatowaniu produktu od ceny wyjściowej do kosztu produktu netto jest jakby to powiedzieć....dośc daleko.

A co powiesz jak wejdzie chińszczyzna? Liczona na tiry zamiast na sztuki?Przecież z tym sie nie na walczyc ceną.

Stosowanie w Polsce cen dumpingowych jest prawnie zabronione. Jeżeli twierdzisz, iż masz podstawy do pozwania hurtowni która mi złozyła ofertę, którą wymieniłem w poście to podam ci namiary. Nie widzę problemu w tym by zapłacić zgodnie z obowiązującymi uregulowaniami prawnymi.

Z drugiej zaś strony nie uwierzę, iż hurtownia sprzedaje towar poniżej cen należnych producentowi. Do tego jeżeli uzyskane ceny są najzwyczajniej pierwszymi i bez ŻADNYCH negocjacji.

Cześć.

Dziś w hurtowni budowlanej otrzymałem ofertę kupna dachówki ceramicznej Robena nowy model "Plus" - cena nie powiem atrakcyjna , może za bardzo atrakcyjna i to mnie zaniepokoiło :roll: gdzie jest ukryty diabełek ? Z mety wydarłem po opinię do dekarza który będzie u mnie układał dach. Niestety opinia była zła. Ponoć dachówka straszliwie krzywa ,źle się układa, powstają szpary i różne inne cuda.

Słyszeliście coś na ten temat ?????????

W Chinach się pracuje za miskę zupy. Konkurencja jest potrzebna ale damping nie! Pozdrawiam.

no i tu uległeś obiegowej opinii o misce ryżu czy zupy tak chętnie powtarzanej przez naszych kapitalistów czyli Pana właściciela w swoim folwarku czytaj zakładzie pracy ludziom pracującym po 12-14 h

średnia płaca w Chinach jest tylko 1/3 niższa niż w Polsce !!!

Być może masz dane z uznawanego rocznika statystycznego dobrze by było zacytować. Co do Robena ja w swojej praktyce nigdy nie miałem problemów z dachówkami tego producenta. A tak wogóle to nie ma prostych dachówek. Pozdrawiam.

Być może masz dane z uznawanego rocznika statystycznego dobrze by było zacytować. Co do Robena ja w swojej praktyce nigdy nie miałem problemów z dachówkami tego producenta. A tak wogóle to nie ma prostych dachówek. Pozdrawiam.

Wszyscy dekarze, jakich pytałem twierdzą, że właściwie dachówki ceramiczne są generalnie "nierówne" i różnią się wymiarami nawet w obrębie jednej partii, ale "najrówniejsze", jak jeden mąż krzyczeli, że są dachówki CREATONA i nie mówię tak dlatego, że wybrałem tego producenta, ale powtarzam za fachowcami, którzy mają poważanie na naszym terenie!!!