Atyde 26.08.2005 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Akcje oczywiście. Dziwię się dlaczego tak mało jest takiej odpowiedzi. Przecież tu można najwięcej zarobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maniek76 29.08.2005 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 A może mieszkanie pod wynajem, na Expander była analiza takiego rozwiązania.Bieżemy kredyt na min 80% mieszkania, czyli inwestycja to 20% wartości + wszelkie opłaty.a za max 20 lat stajemy się właścicielem takiego mieszkania, a jeżeli znajdziemy atrakcyjnie położone to jest szansa że przychód przewyższy koszty utrzymania mieszkania + wyskość raty (trzeba też płacić podatek :evil : ) Nietety trzeba mieć odpowiednie stałe dochody bo bank nie uwzględnia przychodu z najmu. No i mieszkanie amortyzuje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 29.08.2005 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 nieruchomości,kupiłem działkę w zeszłym roku,a w tym roku jest już warta dwa razy tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 29.08.2005 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Ziemia. Najlepiej w okolicy dużych miast, tam, gdzie grunty zgodnie z planem zagospodarowania są budowlane, ale jeszcze nieuzbrojone. Jest to inwestycja długoterminowa, bo żeby cena znacząco wzrosła trzeba poczekać na media i na to, żeby okolica stała się choć trochę zamieszkała. Ale to chyba najlepsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 29.08.2005 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Gdybyście chcieli inwestować (albo inwestujecie) z myślą o przyszłości, co wybieracie - patrz ankieta. Nooo, na tym forum inna odpowiedź niż "nieruchomości" to faux paux jak to mówią Francuzi A serio, ziemia, ziemia, grunty, grunty!! Nasza działka też nie wiadomo czy będzie przez nas zabudowywana... wszystko zależy od pracy bliżej jej granic. Robi teraz za bezpiecznik przed wzrostem cen gruntów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 29.08.2005 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Najlepiej inwestować w żonę lub męża. A tak na poważnie to wszystko zależy od środków, które mamy. Myślę, że w zależności od ich wysokości kolejność inwestowania może być następująca. 1. Lokaty bankowe, obligacje2. Fundusze3. Giełda4. Nieruchomości5. Dzieła sztuki biżuteria Kolejność taka jest dla osób o średnich skłonnościach do podejmowania nadmiernego ryzyka oraz uwzględnia możliwość szybkiego, bez większych strat, odzyskania części zainwestowanych środków. Lista ta nie jest sprawdzona w warunkach rzeczywistych ponieważ właśnie kończę wykańczać dom i nie mam problemów z nadmiarem środków do ewentualnego inwestowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 29.08.2005 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Działki budowlane i domy - TAK. Ale jak wejdzie podatek katastralny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 29.08.2005 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 W dzieci -w końcu to one będą pracować na nasze emerytury..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.08.2005 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 zdecydowanie nieruchomosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 30.08.2005 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 nieruchomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIO I ZIBI 30.08.2005 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 nieruchomości grunty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.08.2005 03:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 nieruchomosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 31.08.2005 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 też się dopisuję - nieruchomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 31.08.2005 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Nieruchomości i dzieci Trzeba tylko uważać , żeby nie przeinwestować Podrowienia - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GREG.M 01.09.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Czy ktoś wie w jaki sposób można kupić taką działkę ?! http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,2893770.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 01.09.2005 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Czy ktoś wie w jaki sposób można kupić taką działkę ?! http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,2893770.html Ale tam już chyba wszystko zostało wyprzedane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomas matla 01.09.2005 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 ja kupiłem działkę na Marsie,mam certyfikat,mapę Marsa z zaznaczoną moją działką;na razie nie staram się o pozwolenie na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 02.09.2005 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 ja kupiłem działkę na Marsie,mam certyfikat,mapę Marsa z zaznaczoną moją działką;na razie nie staram się o pozwolenie na budowę A ile arów? Może NASA tam wybuduje bazę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koks 02.09.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 nie będę oryginalna, też zainwestowałabym w nieruchomości; ceny ziemi już skoczyły od ubiegłego roku, kiedy kupowalismy naszą działkę, a za 6 lat (o ile dobrze pamiętam) również pozostali obywatele UE będą mogli kupować u nas ziemię; oj, bedzie się działo sama chętnie kupiłabym jeszcze jedną działkę, ale trzeba oszczędzać na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 02.09.2005 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 A ja uważam, że rzeczywiście lokata w nieruchomości jest bardzo korzystna (szczególnie teraz po wstąpieniu do UE). Ale pojawia się problem. Otóż - mając duży majątek wrzucony w nieruchomości, niestety nie jesteśmy w staniu "szybko" skorzystać z naszych pieniędzy. Niestety na nieruchomość trzeba znaleźć kupca. Jeśli nam się spieszy, to cena uzyskana przez nas wcale nie musi być atrakcyjna!!!Osobiście po sprzedaży mieszkania zainwestowałem te pieniądze w fundusz stabilnego wzrostu. Sporo zyskałem. Druga zaleta to fakt, że mogę korzytać z tych pieniędzy prawie na bieżąco. W ciągu 5 ciu dni od zgłoszenia chęci sprzedaży jednostek - mam pieniądze.Dlatego głosowałem na fundusze.Jeśli bym posiadał stosownie duży majątek (przez duże M) - zainwestował bym trochę tutaj, trochę tutaj. Tak jest bezpieczniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts