Barrtekus 24.08.2005 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Witam Jak to jest. Zaczynam negocjować - postepowanie typowe - czyli rozmawiamy o kwocie netto, a faktura będzie symboliczna - mowa o umowie z architektem. Czy musi byc miedzy tym jakis zwiazek? Czy nie jest tak ze umowa to jedna sprawa a faktura to inna historia. Faktura mi jest nie potrzebna, a architekt twierdzi ze za indywidualny musi byc faktura - bo projekt bedzie mial dalsza drogę urzedowa i w razie czego musi miec fakture. Sprawa konkretnie wyglada tak, ze za robote ustalamy 18 kpln a faktura - w zwiazku z tym, ze jest mi niepotrzebna minimalna (np. 2,5 kpln) Pytanie: Czy kwota z faktur i z umowy musi byc zbiezna? (wydaje mi sie ze nie koniecznie) Umowa jest potrzebna na etap realizacja a faktura juz po. I mnie jako inwestorowi chyba nie jest do niczego potrzebna ? (w świetle tego czego Olek ostatni nie podpisał - złamas jeden Poprawcie mnie jesli sie myle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbicha 24.08.2005 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Umowe zawsze mozna potargac jesli jest wszystko OKi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 24.08.2005 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 ...a architekt twierdzi ze za indywidualny musi byc faktura - bo projekt bedzie mial dalsza drogę urzedowa i w razie czego musi miec fakture... Bzdura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barrtekus 24.08.2005 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 może i architekt bzdurzy ......... ale argumentów to mi niewiele za swoją tezą podałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 24.08.2005 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Nie musi być związku miedzy fakturą a umową. Po co ten architekt sie upiera na tą fakture. Tobie jest ona do niczego nie potrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sunao 24.08.2005 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Nie musi być związku miedzy fakturą a umową. Po co ten architekt sie upiera na tą fakture. Tobie jest ona do niczego nie potrzebna. Upiera się, bo miał/ma/(obawia się że może mieć)** klopoty z US? Niepotrzebne skreślić. Pozdrawiam, Sunao Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts