Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie drzwi zewnętrzne do domu????

Recommended Posts

drewniane firmy call, są o wiele ładniejsze i bardziej reprezentacyjne niż metalowe np antywłamaniowe Gerdy

zastanawialiśmy ise nad nimi, ale często słyszy się że jak w domku są takie drzwi to włamywacze po prostu wybierają inną drogę np okna,

Dokłądnie - po co się męczyć jak można bez większych problemów od tyłu - i widać mniej i bardziej spokojnie. Czyli co? - dobry alarm.

• 1 month później...
kupiłem drzwi drewniane firmy DERPAL z miejscowosci Andrzejów po pół roku wypaczyły się. W ramach reklamacji dali zastępcze a po dwóch miesiacach przywiezli moje niby naprawione. Jakie bylo moje zdziwienie kiedy po następnym pół rocznej eksploatacji znów sie wypaczyły w tym samym miejscu. Firma odmówiła naprawy poniewa minął roczny termin gwarancji. Moga naprawic ale za opłata. Ostregam przed tego typu firmami.

kupiłem drzwi drewniane firmy DERPAL z miejscowosci Andrzejów po pół roku wypaczyły się. W ramach reklamacji dali zastępcze a po dwóch miesiacach przywiezli moje niby naprawione. Jakie bylo moje zdziwienie kiedy po następnym pół rocznej eksploatacji znów sie wypaczyły w tym samym miejscu. Firma odmówiła naprawy poniewa minął roczny termin gwarancji. Moga naprawic ale za opłata. Ostregam przed tego typu firmami.

no wlasnie. to caly urok "prywaciarzy".

dlatego warto kupic u renomowanego producenta, ktory ma w reku duza czesc rynku

bo nie bedzie (a raczej nie powinno byc) takich sytuacji ze po pol roku czy niecalym roku od kupna drzwi drewnianych, de facto swieze drzewo (bo takie niestety najczesciej daja... no moze nie swieze ale zbyt krotko sezonowane) po prostu sie wypacza.

• 1 month później...

Rozumowanie "po co mi ekstra metalowe drzwi, jeszcze złodzieje przerzucą się na włam przez okno" zupełnie do mnie nie przemawia. Drzwi mają być solidne, z dobrymi zamkami bo to bezcenne poczucie bezpieczeństwa, zniżki przy ubezpieczeniu i inne udogodnienia.

Sprawiłem sobie drzwi Gerda SX. Obejrzyjcie je gdzieś w salonie - naprawdę budzą zaufanie. Metalowa rama, kratownica, porządne zamki, ładne wykończenie. Duża masa a przy tym pięknie chodzą. W komplecie ościeżnica, klamki - tylko założyć i używać. Z autoryzowanym montażem kosztuje to równo 3000 zł. Wydaje mi się że nie ma co szukać tanich podróbek, ile można zaoszczędzić przy podobnych parametrach - 200 zł?