Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Budowy C33 - Rozważny i Romantyczka

Recommended Posts

No kochani,jest niedziela.Jestem niewyspana i bardzo zadowolona :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

To wspaniale poznać Was wszystkich na żywo.Nikt nie zawiódł moich oczekiwań,wszyscy byli mili i serdeczni tak samo jak na forum.

Mam akumulatory podładowane i mogę brać się za bary z życiem.

POzdrawiam Was całym serduchem- kochani budowniczy :p :lol: :p :lol:

http://img228.imageshack.us/img228/3527/beztytuu25cl.png

To dzięki małemu jesteśmy z alfredą takie zadowolone bo właśnie dotarłyśmy z małymdo W-wy

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 240
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kasia64

241

Ponieważ już trochę ochłonęłam,mogę napisać ( w miarę spokojnie) że dzwoniłam do Energi w Gdańsku,gdzie uzyskałam informację ze przetarg już się odbył.ALE DOPIERO ZA MIESIĄC MOGĘ UZYSKAĆ INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE TZN.KTO BĘDZIE PROJEKTOWAŁ I DO KIEDY NASZE PRZYŁĄCZENIE ENERGETYCZNE. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

TYLE BĘDZIE TRWAŁO PRZEJŚCIE TYCH TAJNYCH DANYCH PRZEZ KOMISJĘ(NIEWIADOMO JAKĄ) I PODPISANIE ICH PRZEZ DYREKCJĘ.

DLA ZAINTERESOWANYCH PODAJĘ STRONĘ Z PRAWEM ENERGETYCZNYM !!!!!PO LEWEJ STRONIE

http://www.energa.gda.pl/index.cgi?pg=*|Obsługa%20klienta|Taryfa,%20druki,%20akty%20prawne|Akty%20prawne

CZYTAJCIE I NIE DAJCIE SIĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

No cóz,podobno tylko krowa nie zmienia poglądów :roll:

Zaczęło nam po głowach chodzić wybudowanie domu parterowego z nieużytkowym poddaszem i bez garażu.Nie ukrywam że powodem są nasze finanse i możliwośc wykonania wielu prac we wnątrz własnymi łapkami(męzulek na szczęście urodził się z dwoma prawymi rączkami ).Przemyśliwujemy nad powszechnym,oczywiście z muratora.

http://img294.imageshack.us/img294/3774/dom1884lh.jpg

Jutro przystąpię do przeliczania i porównywania kosztów budowy.

Mam serce w rozterce. :-? i mętlik w głowie.

Kochani Moi z okazji Świąt Wielkanocnych

Życzymy Wam zdrowia,szczęścia i humoru dobrego,

a przy tym także stołu bogatego,

mokrego Dyngusa i smacznego jajka

i niech te Święta będą jak bajka.

A dla Miłych Gości troszkę słodkości.

http://img502.imageshack.us/img502/3445/swieta0015za.jpg

Wezwana przez forumowe Kobitki,zgłaszam się do odpowiedzi :p

Byliśmy w niedzielę na działeczce i szczęki nam opadły(na szczęście z radości a nie zazdrości),dokładnie dwie działki przed nami,ludki rozpoczęły budowę domku.przygotowane wykopy i deskowanie częściowe pod fundamenty.Na męża olśnienie spłynęło i dotarło w końcu do niego że bez wody i prądu można budować(osobiście mu to tłumaczyłam ze 20 razy i nic).Posadziłam kilka brzózek ukorzenionych w domku,posiałam łubin.Poszliśmy do znajomych męża na kawkę i wiecie co???

Takiej atmosfery,powietrza,spiewu ptaków to NIGDZIE NIE MA TYLKO U NAS NA NASZYM KAWAŁKU ZIEMI!!

:oops: :p :lol:

http://img530.imageshack.us/img530/6508/200605010037mh.jpg

Mam myślopląs w głowie i skołataną duszę.

Czuję się jak zdrajca.Przecież tak chciałam i marzyłam o projekcie c-33.A tu teraz wywracam kota ogonem i spać nie mogę,bo naszło nas oboje z mężulkiem a może inny projekt i kolejny model sklejony.Miras mówi że jak tak dalej będzie będziemy mieli osiedle domków modelowych.

A prawda jest taka że ten drugi ma prostszą bryłę domu i nie potrzebuje żadnych zmian w środku,w poprzednim trzeba przestawić dwa kominy i wydzielić kotłownię w garażu.Niby nie dużo ale zawsze dodatkowe koszty.Jeżeli zdecydujemy się na drugi projekt to musimy go kupić - 1400zł - a co z tym projektem który mamy,czy uda nam się go komuś odsprzedać :roll: I tak maglujemy temat od tygodnia. :-?

O konkretnych planach to po prostu boję się pisać :oops: :roll:

Tak czy siak na jesień ZACZYNAMY :roll:

Pierwszy krok za nami - nie obyło się bez zgrzytów, oczywiście z Mirasem- byliśmy w biurze nieruchomości,dowiedzieć się o możliwość sprzedaży mieszkania z opcją zamieszkiwania jeszcze przez rok.Okazuje się że na mieszkania jest hossa i istnieje taka możliwość - po odpowiednim upuście z ceny.Umowy z biurem nie podpisaliśmy(bo Miras niechciał),umówiliśmy się na wizytę w domu na poniedziałek.Nie wiem tylko czemu biura nieruchomości przedstawiają takie niskie ceny w porównaniu z cenami z ogłoszeń - jest to ładne parenaście tysięcy- a dla nas to dużo,a jeszcze prowizja 2,5% +Vat 22% :evil:

No cóż poczekamy,zobaczymy. :wink:

Najważniejsze jest to że ruszyliśmy sprawę :p

No to pierwsze koty za płoty.Jesteśmy po wizycie pani z biura nieruchomości.DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM FORUMOWICZOM ZA WSPANIALE WSKAZÓWKI. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Dzieki WAM KOCHANI odwiedzilimy kilka biur i stron www i przygotowaliśmy się do rozmowy tzn.uświadomiliśmy sobie w pełni jakie są ceny na rynku i jakie walory ma nasze mieszkanie.Pani nie zdołała ukryć zaskoczenia naszym przygotowaniem do rozmowy.Ustaliliśmy że:

1.nam się nie spieszy

2.możemy sprzedać teraz,jesienią lub na wiosnę(to był pic z naszej str)bo ceny idą w górę

3.nie podpisaliśmy z nią umowy na 6-mcy tak jak chciała tylko na 3 mce

4.wyznaczyliśmy cenę poniżej której nie mamy zamiaru zejść(nasze max)przez te 3 m-ce

5.spisaliśmy sobię listę zalet mieszkania i jego lokalizacji

6.zrobiliśmy wiosenne porządki i wywaliliśmy wiele gracików

Baliśmy się tej rozmowy ale przeszła bezboleśnie i podpisaliśmy umowę.

Teraz będziemy czekać na efekty. :roll:

Byla wczoraj u nas znajoma,zamowic ciacha i tort na komunie wnusi(mam nadzieje ze mi wszystko wyjdzie :oops: ) i CO SIE OKAZALO???

SZUKA MIESZKANIA DLA CORKI I NASZE BY KUPILA OD REKI :roll:

Naradzi sie z mezem i corka,jezeli tazdecyduje sie poczekac rok to sprzedajemy,jezeli nie bedziemy sie zastanawiac nad wyzsza cena i wyprowadzka na wygnanie :roll: :roll: :roll:

Pani z biura milczy.Miras znalazl punkt w umowie ze mozemy zrezygnowac z jej uslug za oplate 200,-+vat :evil:

Mamy o czym myslec :roll: :roll: :roll:

A oto zdjęcie od Adriano Komputerowej wykonane u Alfredy na tarasie na rancho.

http://img228.imageshack.us/img228/5071/zdjcie00211mx.jpg

Po prawej stronie urocza inwestorka Adriano Komput.,potem z lewej strony równie urocza gospodyni na ranczo Alfreda z szacownym małżonkiem,zza gospodyni wystaje ruda głowa to ja, a obok mój mężulek. :lol: :lol: :lol:

No to mieliśmy dzisiaj pierwszych oglądaczy.Nie wiem jak to u innych wygląda, ale nie było zle a nawet bym powiedziała że było sympatycznie.Podobało im sie, zwrócili uwagę na szafę z komandora i kuchnię w której Miras zrobił panel oświetleniowy nad szafkami i pytali czy to zostanie, przytaknęliśmy bo marzy mi się nowa kuchnia w nowym domku.Pożyjemy,zobaczymy.Pierwsze koty za płoty. :wink: