Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennik Budowy C33 - Rozważny i Romantyczka

kasia64

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dawno u Ciebie nie byłem, a tu prawie stan developerski.... :o 8) Moje gratulacje... Oby tak dalej!

Super, że udaje się Wam już tak ładnie ocieplić dach i tynki kończa sie.. WIem, ze przy ocieplaniu wełną robotnicy nosza maski, więc normalne, że tak dziwnie czułaś się... Wełna słabo smakuje.. :lol: :wink:

Dawno u Ciebie nie byłem, a tu prawie stan developerski.... :o 8) Moje gratulacje... Oby tak dalej!

Super, że udaje się Wam już tak ładnie ocieplić dach i tynki kończa sie.. WIem, ze przy ocieplaniu wełną robotnicy nosza maski, więc normalne, że tak dziwnie czułaś się... Wełna słabo smakuje.. :lol: :wink:

Chwilę bylam odcięta od internetu, więc wrażeń z Kasinej budowy przekazać nie zdążylam....Domek rośnire KONCERTOWO!! Aż się wierzyć nie chce z takim wizgiem lecą, że dnia nie starcza coby nadążyć!!! :D Strasznie Kasi zazdroszczę TYCH OKIENEK POLACIOWYCH ( bo sama nie mam, to zazdroszczę, a co? Rzecz ludzka :oops: )I widoczków przecudnych!!!!!Za okienkami malują się widoczki ino pomarzyć!!1 Nie każdemu dane takie!!!!!

Ale najbardziej fascynuje mnie etuzjam,euforia i co tak kto chce jeszcze...Ale widoki.....REWELACJA!!! Na starość jak znalazł. Będzie gdzie ukoić nerwy!!!!

I na zakończenie powiem..Tak jak kiedyś czytałam jak to KODI poradzil sobie z budową, tak teraz Kasia stanowi taki ewenement budowlany!! Za taką kasę ,z takim entuzjamem, radością TYLKO ZA WZÓR STAWIAĆ, coby inni się nie bali i dzielnie dążyli do spełnienia marzeń!!!!!

Kasiu,

Ty mnie mobilizujesz, a co ja tu widzę, aż oczęta przecieram z zazdrości....

Ależ dzieje się u Ciebie i to sporo, no bo jak już są okienka i ciepło za nimi to wszystko można robić w środku SUPER, SUPER, SUPER.

Czy ja się mylę, że jeszcze w tym roku będziesz próbowała tu zamieszkać...

TRZYMAMY KCIUKI ŻEBY WAM SIĘ UDAŁO!!!

Alfredko mów mi, mów jeszcze i jeszcze a ja Tobie do grobowej deski wdzięczna będę za polecenie brygady.Gdyby nie Ty i Brygada , nie było by tak jak jest :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zygmorku przeprowadzka na wiosnę oczywiście. Mamy nadzieję na kwiecień-maj.Też trzymam kciuki za Was za szybkie rozpoczęcie budowy a potem to już z górki. :wink: :wink: :wink:

Kasiu,

gratuluję nowego nabytku :D . Brama (a w zasadzie domek z bramą :wink: ) wygląda bardzo ładnie. Z okienkami ślicznie się "zgrała".

Otynkowane ściany wyglądają już "domowo", a nie "budowlano" :wink: .Twoja brygada uwija się z robotą aż miło patrzeć. Oby tak dalej !

Czy to są tynki tradycyjne ? Jeśli tak , to dość długo będą schnąć.

Dobrze by było podgrzewać pomieszczenia. Warto również wietrzyć 8) :wink:

Na polnocy ludziska chyba barzdiej pracowite sa.. :D bo Kasia idzie jak burza...

A pogoda w tym sezonie trzeba przyznac tez byla po Waszej stronie...No teraz tylko grzac i robic dalej...

Kasiu na kiedy planujecie przeprowadzke??

Adriano i Zeljko tynki tradycyjne, tak jak i cały dom budowany tradycyjnie. Jutro wchodzi pan instalator od c.o i kanalizacji i oczywiście będziemy grzać i wietrzyć. Przeprowadzka w kwietniu- maju bo my będziemy sobie powoli wykańczać.

Dzięki za gratulacje ale wszystko dzięki naszej Brygadzie przez wielkie B.W ostatnie dni pracowali jak mróweczki i efekty są :lol: :lol: :lol:

Kasiu pieknie u Was :)

Trzymam kciukasy za dalsze prace aby dalej tak szło jak idzie, teraz już będzie coraz gorzej odjeżdżać z budowy 8)

Co do kasy to znam ten ból ale jak widzisz mieszkając można powolutku dopieszczać gniazdko :) Czasami nawet bywa ciekawie :wink: :)

Kasiu, zaczęłaś dużo później ode mnie, no i proszę. Ja zostałam daleko w tyle. Tynki super, sama chciałabym już takie mieć. Jeśli się nie mylę, są cementowo wapienne? My również będziemy mieć właśnie takie. Tyle, że zaczniemy dopiero po montażu okien, czyli 1 marca. Instalacje , na moje oko, kosztowały Was niewiele. Mój instalator od c.o i całej instalacji wod. kan weźmie ok 6 tys za samą robociznę. (W tym kominek z płaszczem wodnym no i oczywiście częściowo podłogówka)Na szczęście to on załatwia wszystkie materiały- począwszy od styropianu więc ten problem będę miała z głowy. :p

pozdrowienia i powodzenia

Kurczoe - u ciebie jest chyba najszybsza obecnie budowa na forum :o :D Pare dni nie spojrzysz i juz jestes daleko w tyle :lol: Ale tynki wygladaja pieknie- naprawde swieyna mieliscie kipe- jesli na dodatek wszystko posprzatli to mod malina :D Fajnie jak dzieciaki chodza po domku i ogladaja swoje przyszle pokoje :D

Teraz do boju z instalacjami !!! :lol: