Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennik Budowy C33 - Rozważny i Romantyczka

kasia64

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Adrianko - daszek się już kończy i aż dech mi zaparło jak zobaczyłam wykończoną połać dachu.Dach to spektakularna część budowy i przybliża nas do końca milowym krokiem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A pierniczki jutro będą się robić :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kasiu, PIĘKNIE, PIĘKNIE ! Mi też dech zaparło, bo daszek prawie gotowy :o . Teraz domek będzie "prawdziwy" :wink: i jaaaki ładnyyy ! :D

Cieszę się razem z Wami i serdecznie GRATULUJĘ ! :p

A cena faktycznie niewysoka :wink:

U nas jedne i drugie pięciokomorowe RECHAU ale chodzi o to że te droższe są LADNIEJSZE i muszę sobie przemyśleć czy chcę tylko mieć czy mieć i mają mi się jeszcze podobać- kurde nie lubię być rozsądna :evil: :roll:

Właściwie problem tkwi w bramie bo ona podbija cenę.Mirasowi też podoba się ta segmentowa ale on jest rozsądny z natury i pewnie z niej zrezygnuje a ja jeszcze nie wiem :roll: :wink:

Kasiu, jaki ladny domek sie zrobil... :D Co do okien, tak to jest z budowaniem, chcialo by sie zawsze duzo a trzeba sie zmiescic z kasa...,wiec wybiera sie cos co nam sie podoba i na co nas stac...Wybierzesz na pewno dobrze. :p

Kasiu, jaki ladny domek sie zrobil... :D Co do okien, tak to jest z budowaniem, chcialo by sie zawsze duzo a trzeba sie zmiescic z kasa...,wiec wybiera sie cos co nam sie podoba i na co nas stac...Wybierzesz na pewno dobrze. :p

Zeljko uważam że, wybrałam dobrze, bardziej mi pasują białe drzwi i brama garażowa do białych okien niż ciemnobrazowe :lol: :roll: [/b]

Adriano okna już wybrane,była to szybka decyzja - mieszanina rozsądku(brama i drzwi) i radości - upodobane dawno temu okna ze szprosami :oops: :lol:

Myślę te okienka w moim małym domku będą dobrze się prezentować a co do pierniczków, nie zanalazłam im jeszcze kryjówki i ich ilość się podejrzanie kurczy :roll:

Ago - żono Facia ciekawe co w tym jest? Forumowe gusty? :roll: :lol:

żuczku życie czasami wymaga szybkich decyzji i właśnie to był ten moment i klamka zapadła - dosłownie i w przenośni :lol: :lol:

Oj, dach, dach... Jak ja bym chciała miec taki dach :oops:

Ale Kasiu, mi się wydaje, ze cena za ułozenie dachu całkiem przyzwoita (u mnie chca 9 - 10 tys.)

Słoneczko nasz dach jest dwuspadowy i prosty do pokrycia,ma 186m2 a dekarze mają tydzień spóźnienia i ciągle dzwonią że czegoś zabrakło :roll: Kochanie u Ciebie też przyjdzie pora na czapeczkę kolorową , za to u nas Majstry też nie mają czasu robić dalej ,dopiero w styczniu(brzmi znajomo)

Ale w sumie najważniejsze że się robi dach i jutro ma być finisz :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Pozdrawiam :wink:

Kasiu, u nas dach też raczej prosty (jedyny "wypas" to kosz przy łączeniu dachu garażu z częścią mieszkalną). Powierzchnia dachu to chyba 240 m.

A opóźnieniami już widzę że się nie stresujesz, przyzwyczajenie, czy zmęczenie?

:roll:

Co do okien i drzwi to właśnie chciałam ci podpowiedzieć, żebyś brała wszystko w tym samym kolorze (czyli drzwi i garaż tez białe), bo chyba będzie spójniej. Ale widzę, że już sama do tego doszłaś i :lol:

I okna jednak lepsze jednoskrzydłowe u ciebie, bo dwuskrzydłowe byłyby wąziutkie, tak myślę.Więc dobre decyzje! To kiedy opijamy te okna? :wink: 8)

Czemu tak sądzisz? Forumowe gusty tzn. o co konkretnie chodzi?

Ja napisałam co ja bym wybrała - może dlatego że mi bardziej podobają się białe okna (a nie złoty dąb jak większość ludzi teraz kupuje :D - co nie znaczy ze taki dom wygląda brzydko. Kwestia wykończeń zewnętrznych. :D ). A do tego biała brama i białe drzwi. Widziałam nie raz białe okna i brązowe drzwi - skojarzenie rodzynek na białym tle :wink:

Czemu tak sądzisz? Forumowe gusty tzn. o co konkretnie chodzi?

Ja napisałam co ja bym wybrała - może dlatego że mi bardziej podobają się białe okna (a nie złoty dąb jak większość ludzi teraz kupuje :D - co nie znaczy ze taki dom wygląda brzydko. Kwestia wykończeń zewnętrznych. :D ). A do tego biała brama i białe drzwi. Widziałam nie raz białe okna i brązowe drzwi - skojarzenie rodzynek na białym tle :wink:

Chodzi o braterstwo dusz - oczywiście :p :p :p :p :p

Mój domek,kojarzy mi się ze starą piosenką pt"Mały,biały domek w mej pamięci tkwi............."